Ухвала
від 10.12.2018 по справі 826/8799/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

У Х В А Л А

10 грудня 2018 року м. Київ №826/8799/18

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Костенка Д.А., розглянув-ши у спрощеному позовному провадженні без повідомлення сторін справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Мамай Ірини Володимирівни, треті особи без самостійних вимог на предмет спору: Товариство з обмеженою відповідальністю "Червоноткатська", Публічне акціонерне товари-ство "БГ Банк" та Приватне підприємство "СЕЛТІК", про визнання протиправним і скасу-вання рішення,

в с т а н о в и в:

Після відкриття провадження у справі до суду надійшов ряд заяв і клопотань від учасників справи, а саме:

- клопотання директора ПП "СЕЛТІК" ОСОБА_3 про залишення позову без розгляду;

- клопотання Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквіда-цію ПАТ "БГ Банк" Луньо І.В. про закриття провадження у справі;

- клопотання Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквіда-цію ПАТ "БГ Банк" Луньо І.В. про залучення третьої особи - ТОВ "Труб-Інжбуд".

Крім цього, Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на лік-відацію ПАТ "БГ Банк" Луньо І.В. заявлено клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно з ч. 4 ст. 260 КАС України передбачено, що якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощено-го позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача протя-гом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про:

1) залишення заяви відповідача без задоволення;

2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Розглянувши клопотання третьої особи Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "БГ Банк" Луньо І.В. про розгляд справи за прави-лами загального провадження, суд дійшов висновку про відсутність підстав для цього, ос-кільки клопотання подано третьою особою, а не стороною, а також, оскільки у клопотанні не наведено обґрунтування неможливості розгляду цієї справи за правилами спрощеного позов-ного провадження. Водночас ця справа не віднесена до виключного переліку справ, які роз-глядаються за правилами загального позовної провадження, що визначений у ч. 4 ст. 12 КАС України, і суд не вбачає інших причин, передбачених ст. 257 КАС України, для розгляду її за правилами загального позовного провадження.

Розглянувши клопотання третьої особи Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "БГ Банк" Луньо І.В. про залучення третьої особи - ТОВ "Труб-Інжбуд", заперечень на яке від інших учасників справи до суду не надійшло, суд дійшов висновку про його задоволення, оскільки, як вбачається з доданої до клопотання копії витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію прав власності від 08.06.2018 №126971267 власником нежилих приміщень хімічного цеху (в літ. "Е"), загальною площею 13491,3 кв.м. є ТОВ "Труб-Інжбуд" (код ЄДРПОУ 32735917), тому рішення у справі може вплинути майнові права та інтереси цього Товариства.

Щодо клопотань про залишення позову без розгляду та про закриття провадження у справі, то дані клопотання іншим учасникам справи не надсилалися, тому вони не мали можливості скористатися своїм право на подання заперечень проти них. За цих обставин суд вважає за необхідне призначити судове засідання для розгляду даних клопотань.

Керуючись ст.ст. 243, 248, 260 КАС України, суд

у х в а л и в:

1. Відмовити Уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "БГ Банк" Луньо І.В. у задоволенні клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

2. Задовольнити клопотання Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фі-зичних осіб на ліквідацію ПАТ "БГ Банк" Луньо І.В. про залучення Товариства з обмеженою відповідальністю "Труб-Інжбуд" (код ЄДРПОУ 32735917) до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

3. Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю "Труб-Інжбуд" (код ЄДРПОУ 32735917) до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

4. Надіслати Товариству з обмеженою відповідальністю "Труб-Інжбуд" копію позов-ної заяви з додатками і встановити йому 10-денний строк з дня отримання копії ухвали для подання до суду письмових пояснень на позов. Копії письмових пояснень повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи одночасно з їх надісланням (наданням) до суду згідно із ст. 165 КАС України

5. Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 15 січня 2019 року о 15:40 у приміщенні суду, за адресою: м. Київ, вул. Болбочана Петра, 8 , корпус 1, зал судових засідань 7.

Ухвала не оскаржується і набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Д.А. Костенко

Дата ухвалення рішення10.12.2018
Оприлюднено11.12.2018

Судовий реєстр по справі —826/8799/18

Ухвала від 10.12.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

Ухвала від 15.06.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні