Ухвала
від 07.12.2018 по справі 526/2280/18
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/2280/18

Провадження № 6/526/39/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 грудня 2018 року Гадяцький районний суд Полтавської області в складі

головуючої судді Тищенко Л.І.

з участю секретаря Синепол С.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Гадяч цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження,

в с т а н о в и в:

На підставі рішення Гадяцького районного суду Полтавської області від 26 вересня 2012 року по цивільній справі № 1603/1554/2012, з ОСОБА_2 та ОСОБА_3 стягуються аліменти на користь Рашівського будинку-інтернату загального типу на утримання ОСОБА_1 у розмірі ? частини всіх видів заробітку відповідачів, починаючи з дня прибуття до Рашівського будинку-інтернату.

27 листопада 2018 року ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

У заяві заявник вказує, що вона змінила фактичне місце проживання, а саме вибула з Рашівського будинку - інтернату та прибула до Гадяцького геріатричного будинку-інтернату на постійне проживання. У зв'язку зі сплатою аліментів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 на її утримання, просила суд замінити сторону виконавчого провадження із Рашівського будинку-інтернату на Гадяцький геріатричний будинок - інтернат.

Заявник ОСОБА_1 у судове засідання не з'явилася, направила заяву, у якій просила розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження за її відсутності, заявлені вимоги підтримує у повному обсязі.

Представник Гадяцького геріатричного будинку-інтернату у судове засідання не з'явився, направив на адресу суду заяву, в якій просив розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження без участі представника закладу, заперечень щодо задоволення заяви про заміну сторони виконавчого провадження не має.

ОСОБА_2 та ОСОБА_3 у судове засідання також не з'явилися, про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, про причини неявки суд не повідомили.

Відповідно до ч. 3 ст. 442 ЦПК України, неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Суд вважає можливим розглянути справу за відсутності учасників справи, на підставі наявних у суду матеріалів.

Згідно вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що заява ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до довідки Гадяцького геріатричного будинку-інтернату від 20.11.2018 № 01-13/761, ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, дійсно проживає та зареєстрована за адресою: вул. Тельмана, 8, м. Гадяч Полтавської області, у Гадяцькому геріатричному будинку-інтернаті та знаходиться на державному утриманні з 26 жовтня 2016 року по даний час.

Відповідно до ч. 1 ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження, суд замінює таку сторону її правонаступником.

Частина 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження передбачає, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Правонаступництво у виконавчому провадженні означає перехід прав і обов'язків сторони виконавчого провадження (стягувача або боржника) від однієї особи (правопопередника) до іншої особи (правонаступника), у зв'язку з правонаступництвом у матеріальних правовідносинах.

Отже, підставою для правонаступництва у виконавчому провадженні є правонаступництво в матеріальних правовідносинах, тобто перехід суб'єктивних, матеріальних прав чи обов'язків від одного суб'єкта матеріальних правовідносин (правопопередника) до іншого суб'єкта (правонаступника).

За таких обставин, суд вважає за необхідне заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Керуючись ст. ст. 260, 261, 442 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадженнязадовольнити.

Замінити стягувача Рашівський будинок-інтернат загального типу у виконавчому провадженні, відкритому на виконання рішення Гадяцького районного суду Полтавської області від 26 вересня 2012 року у цивільній справі № 1603/1554/2012 про стягнення з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, аліментів його правонаступником - Гадяцьким геріатричним будинком-інтернатом, юридична адреса: вул. Тельмана, 8, м. Гадяч Полтавської області.

Реквізити Гадяцького геріатричного будинку-інтернату для перерахування аліментів: р/р № 31557305241243, ГУДКСУ в Полтавській області, код ЄДРПОУ 03189201, МФО 831019.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Полтавського апеляційного суду через Гадяцький районний суд Полтавської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Головуючий Л. І. Тищенко

Дата ухвалення рішення07.12.2018
Оприлюднено11.12.2018
Номер документу78421035
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —526/2280/18

Ухвала від 07.12.2018

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Тищенко Л. І.

Ухвала від 30.11.2018

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Тищенко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні