Ухвала
від 22.11.2018 по справі 757/57806/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/57806/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 листопада 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

22.11.2018 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло вказане клопотання, погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 .

Клопотання обґрунтовано тим, що Головним слідчим управлінням НП України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12018000000000232 від 05.04.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4ст. 190 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що у період 2017- 2018 років невстановлені особи, діючи за попередньою змовою групою осіб, перебуваючи на території м. Києва, з використанням ресурсу з доменним ім`ям «ru.trade12.com» шляхом обману та зловживання довірою під виглядом торгів цінними паперами (акціями, облігаціями, ф`ючерсами, опціонами), заволоділи коштами ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , чим спричинили матеріальну шкоду, що становить особливо великий розмір.

Відповідно до відомостей Департаменту кіберполіції Національної поліції України та матеріалів кримінального провадження особи, що причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення, є і ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , на теперішній час продовжують займатись протиправною діяльністю, вчиняти шахрайство, з використанням вже веб- ресурсу «hqbroker.com/ru/» (HQBROKER).

Таким чином, у органу досудового розслідування є достатньо підстав вважати, що за адресою: АДРЕСА_2 , нежилі приміщення 5-го поверху, де здійснюють свою діяльність особи під брендом TRADE12 та HQBROKER зберігаються речі, предмети та документи, які містять відомості про обставини кримінального правопорушення, містять на собі їх сліди, являються речовими доказами та є необхідними для всебічного, повного, швидкого та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження.

Згідно з відомостями з Реєстру прав власності на нерухоме майно нежилі приміщення 5-го поверху будинку АДРЕСА_2 на праві приватної власності належить ТОВ «Українська Комерційна Нерухомість» (ЄДРПОУ 33242664) на підставі свідоцтва про право власності від 25.10.2011.

У зв`язку з чим, слідчий просив постановити ухвалу про надання дозволу стороні обвинувачення на проведення зазначеного вище обшуку, що обумовлено необхідністю встановлення та одержання доказів, які можуть забезпечити повне та неупереджене розслідування всіх обставин у кримінальному провадженні.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити з викладених вище підстав.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали клопотання, дійшов до наступних висновків.

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Таким чином,з метоювстановлення таодержання доказів,які можутьзабезпечити швидке, повне і неупереджене розслідування всіх обставин у кримінальному провадженні та зважаючи на достатні підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_2 , нежилі приміщення 5-го поверху, де здійснюють свою діяльність особи під брендом TRADE12 та HQBROKER, можуть знаходитись документи та речі, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають доказове значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та які, при подальшому досудовому розслідуванні кримінального провадження, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, будуть мати суттєве значення для встановлення та доведення важливих обставин у кримінальному провадженні та обставин вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання.

Не підлягає задоволенню в частині вилучення коштів, отриманих злочинним шляхом та інших речей, предметів та документів, які містять будь- які відомості щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, оскільки таке визначення не конкретизовано.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 107, 233236, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи, прокурорам у кримінальному провадженні на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_2 , нежилі приміщення 5-го поверху, що на праві власності належить ТОВ «Українська Комерційна Нерухомість» (ЄДРПОУ 33242664), де здійснюють свою діяльність особи під брендом TRADE12 та HQBROKER на предмет виявлення та вилучення речей, предметів та документів, а саме: носіїв електронної інформації (флеш-карти, носії на жорстких магнітних дисках, комп`ютери, планшети, ноутбуки, мобільні телефони тощо), пристроїв та приладів, які забезпечують SIP, IP-телефонією та VoIP, а також доступ до локальної мережі і всесвітньої інформаційної системи загального доступу Інтернет, у тому числі призначених для з`єднання декількох вузлів комп`ютерної мережі в умовах одного чи декількох сегментів мережі та мають відомості стосовно ІР-адреси НОМЕР_1 , і містять електронні документи щодо спілкування з потерпілими, їх персональні дані, обман та заволодіння їх коштами, а також обговорення між самими особами, які вчинили кримінальне правопорушення своїх злочинних планів та дій, програмних засобів, що ними використовувались для шахрайства, номерів телефонів, імен, міст, електронних адрес як самих потерпілих, так і осіб причетних до вчинення шахрайства, організації та діяльності веб- ресурсів «ru.trade12.com» (TRADE12) та «hqbroker.com/ru/» (HQBROKER), промов агітаційного характеру для залучення пересічних осіб до інвестування коштів у торгівлю на фінансових ринка тощо, а також договорів, контрактів, додаткових угод до них, актів приймання передачі, специфікації, рахунків- фактур тощо, укладених між ТОВ «БСД СЕРЧ», «БСД РЕСЕРЧ», ТОВ «Голдекс», ТОВ "КЕТАР 28", ТОВ "МІКСМАН ЛЕТ", компаніями «Global Fin Services Limited», «Еxo Сapital Markets ltd» та «CapZone Ltd» між собою та іншими фізичними та юридичними особами, у тому числі, які є потерпілими у кримінальному провадженні, блокнотів, записників (чорнових записів) тощо, що містять як рукописні, так і друковані записи щодо вчинення шахрайства, у тому числі інструкцій (порядок) спілкування з потерпілими та документи (у тому числі електронні), які містять відомості стосовно стану світового ринку щодо вартості акцій, облігацій, ф`ючерсів, опціонів тощо.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1- матеріали судового провадження № 757/57806/18-к

Примірник 2 - наданий слідчому .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78439239
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/57806/18-к

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні