Рішення
від 11.11.2009 по справі 2-1860/09р.
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                        Р І Ш Е Н Н Я       справа № 2-1860/09

І М Е Н Е М   У Р А Ї Н И

11 листопада 2009 року                                                   Лубенський міськрайонний суд

                                                                                                     Полтавської області

у складі головуючого - судді Матвієнка В.М.

при секретарі – Павличенко О.А.

представника органу опіки та піклування виконкому Лубенської міської ради – ОСОБА_1В,

розглянувши у  судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визнання особи, що втратила право користування житловим приміщенням  суд,

В С Т А Н О В И В:

Позивачка  ОСОБА_2   звернулася до суду з позовною заявою до  ОСОБА_3 про визнання її особою, що втратила право користування житловим приміщенням , мотивуючи тим, що вона являється власником  житлового будинку по вул. Ломоносова 15 м. Лубни Полтавської області.

В даному будинку зареєстрована її бувша невістка  ОСОБА_3, яка з листопада 2006 року по теперішній час в ньому не проживає., належне їй майно в будинку  відсутнє.

За вказаний період часу відповідачка  до будинкуне з'являється, участі в оплаті комунальних послуг не приймає, мала можливість безперешкодно проживати в цьому будинку.  

Враховуючи те що відповідачка не проживає у будинку без поважних причин близько 3 років позивачка прохає суд визнати ОСОБА_3 особою, що втратила право користування житловим приміщенням розташованим в житловому будинку по вул. Ломоносова 15

м. Лубни Полтавської області.

 У судовому  позивачка позовні вимоги підтримала, прохає їх задовольнити.

Відповідачка  ОСОБА_3 позов визнала, підтверджуючи суду, що у будинку не проживає, особистих її речей у будинку не має, проживати в ньому не бажає, участі в оплаті комунальних послуг не приймає.

Представник третьої особи органу опіки та піклування не заперечує проти задоволення позовних вимог.

Третя особа ОСОБА_4 позовні вимог підтримав.

Третя особа ОСОБА_5 звернувся до суду з письмовою заявою згідно якої прохає розглянути справу без нього, позов підтримує.

З'ясувавши обставини справи, дослідивши докази суд вважає, що позов  підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що позивачка являється власником  житлового будинку по вул. Ломоносова 15  м. Лубни Полтавської області.

В даному будинку зареєстрована її бувша невістка  ОСОБА_3, яка з листопада 2006 року по теперішній час в ньому не проживала і  не проживає  в ньому по теперішній час, питання про вселення, проживання в будинку не ставила і не ставить,  участі в оплаті комунальних послуг не приймає, ніяких стосунків з цим житлом не підтримує, мала і має можливість безперешкодно потрапити до будинку та проживати в ньому, намірів проживати в ньому не має, що було підтверджено у судовому засіданні відповідачкою.

Факт не проживання відповідачки у будинку по вул. Ломоносова 15  також підтверджується  актами будинкового комітету.       Разом з тим суд взяв до уваги те що відповідачка має іншу сім'ю з якою проживає в іншому місці.,0

Згідно ч.2 ст. 405 ЦК України колишній член сім'ї власника житла втрачає право користування цим житлом у разі його відсутності понад один рік без поважних причин.

 Поважних причин відповідачка суду не надала, підтвердивши суду факт свого не проживання у цьому будинку  близько 3 років без поважних причин.

Враховуючи вищезгадане, інтереси позивачки, її похилий вік,  стан здоров'я, що вона являється власниками житла , відсутність відповідача без поважних причин за місцем своєї реєстрації понад 1 рік суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню .

Керуючись ст.405 ЦК України

ст.10, 60, 209, 212-215 ЦПК України суд,

В И Р І Ш И В:

Позовні вимоги ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визнання особи, що втратила право користування житловим задовольнити.

Визнати ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 особою, що втратила право користування житловим приміщенням розташованим в житловому будинку по вул. Ломоносова 15 м. Лубни Полтавської області.

Рішення може бути оскаржено до апеляційного суду Полтавської області протягом двадцяти днів з дня подачі заяви про апеляційне оскарження, яка подається протягом десяти днів з дня оголошення рішення суду

Суддя Лубенського міськрайонного суду:                                                   В.М.Матвієнко.                              

 

Дата ухвалення рішення11.11.2009
Оприлюднено12.02.2010

Судовий реєстр по справі —2-1860/09р.

Рішення від 11.11.2009

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Матвієнко Володимир Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні