Постанова
від 25.06.2007 по справі 2/825-5/89а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/825-5/89А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

ПОСТАНОВА

          

25.06.07                                                                                           Справа№ 2/825-5/89А

Господарський суд Львівської області у складі:

Судді  Петрик І.Й.

при секретарі   C.Печений

розглянувши матеріали позовної заяви за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Миколаївському районі, м.Миколаїв

до відповідача  КП «Розділжитлосервіс»Новороздільської міської ради, м.Новий Розділ

про  стягнення  135,33  грн.

Представники:

від позивача  -  Музика М.В. –нач. юр. відділу (довіреність №03-1 від 11.01.07р.)

від відповідача –  не з”явився

Позивачу роз”яснено його права та обов”язки відповідно до ст.ст.49,51 КАС України.

Суть спору: Позовні вимоги заявлено Відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Миколаївському районі, м.Миколаїв до КП «Розділжитлосервіс»Новороздільської міської ради, м.Новий Розділ про стягнення   135,33 грн.

Ухвалою господарського суду Львівської області від 08.06.07р. відкрито провадження у даній справі та призначено її до розгляду на 25.06.07р.

          Представник позивача в судовому засіданні 25.06.07р. позов підтримав, з підстав, викладених у позовній заяві та просить суд розглянути справу за відсутності відповідача, відповідно до п. 2 ст. 128 КАС України, оскільки неприбуття в судове засідання без поважних причин відповідача, не є перешкодою для розгляду справи по суті.

Представник відповідача в судове засідання не з”явився, причини неявки не повідомив, хоча належним чином був повідомлений про час, дату та місце розгляду справи, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення від 14.06.07р. № 1768761.

Суд, розглянувши  матеріали справи, заслухавши пояснення повноважного представника позивача,  встановив наступне:

У відповідності до ч.1 п.7 Прикінцевих та перехідних положень КАС України після набрання чинності цим Кодексом заяви і скарги у справах, що виникають з адміністративно-правових відносин, розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом.

 Відповідно до п.1 ч. 2 ст. 45 Закону України „Про загальнообов”язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” (далі –Закон), роботодавець як страхувальник зобов”язаний своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 Закону платники страхових внесків одночасно із запитом коштів на оплату праці надають установі банку платіжні доручення на перерахування страхових внесків до Фонду, без яких кошти на оплату праці не видаються.

Частиною 8 ст. 47 передбачено, що страхувальник здійснює страховий внесок у Фонд соціального страхування від нещасних випадків у порядку і строки, які визначаються страховиком.

Відповідно до ч. 1 п. 4. 12 Інструкції про порядок перерахування, облік та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої Постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних

захворювань України від 20.04.01р. № 12 із змінами і доповненнями, страхові внески сплачуються страхувальниками –роботодавцями –в день одержання коштів на оплату праці в установах банків. Підприємства, які здійснюють виплату заробітної плати на поточні рахунки фізичних осіб в установах банків, сплачують страхові внески до Фонду в день перерахування коштів на особові рахунки.

Відповідно до ч.3 ст. 47 Закону, передбачено, що розміри внесків страхувальників обчислюються:

- для роботодавців –у відсотках до сум фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, що включають витрати на виплату основної, додаткової заробітної плати, інші заохочувальні і компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України „Про оплату праці”, які підлягають обкладанню прибутковим податком з громадян.

Оскільки відповідач, проводячи виплату заробітної плати, порушуючи норми Закону, не перерахував вчасно та повністю страхові внески до Фонду, в зв”язку з цим, виникла заборгованість по сплаті страхових внесків перед Відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Миколаївському районі з боку відповідача в сумі 135, 33 грн., що підтверджується розрахунковою відомістю за 1 квартал 1007 року.

Станом на день подання позову до суду заборгованость  становить 135,331  грн. і  підлягає стягненню.

Враховуючи наведене, позовні вимоги обгрунтовані матеріалами справи та  підлягають до задоволення в повному обсязі.

Судові витрати покладаються на відповідача.

Керуючись п.1 ч. 2 ст. 45, ч. 3, 8 ст. 47,  Закону України „Про загальнообов”язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, ст.ст. 17, 94, 158-163, 254 КАС України, суд-

П О С Т А Н О В И В:

 1.Позов задоволити повністю.

            2.Стягнути з Комунального підприємства «Розділжитлосервіс»Новороздільської міської ради, м.Новий Розділ, вул.Грушевського, 37 (ЄДРПОУ 31323589):

- на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Миколаївському районі, м.Миколаїв, вул.Львівське шосе, 1 (р/р 37176400900331 ВДК в Миколаївському районі, Банк одержувача: УДК у Львівській обл., МФО 825014, ЄДРПОУ 29949770) –135,33 грн. заборгованості.

- в  доход  державного  бюджету –1,35  грн. судового збору.

3.Виконавчий лист видати за заявою позивача, після набрання постановою законної сили.

4.Виконавчий лист про стягнення судового збору видати після набрання постановою законної сили.

Постанова набирає законної сили  у відповідності до вимог ст.254 КАС України і може бути оскаржена в порядку  і строки, передбачені ст.186 КАС  України.

        

  

Суддя                                                                                                                            

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення25.06.2007
Оприлюднено27.08.2007
Номер документу784620
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/825-5/89а

Ухвала від 08.06.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрик І.Й.

Постанова від 25.06.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрик І.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні