Ухвала
від 12.12.2018 по справі 916/2236/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

"12" грудня 2018 р.м. Одеса Справа № 916/2236/18

Господарський суд Одеської області у складі судді Смелянець Г.Є.,

при секретарі судового засідання Топольницькій Б.П.

розглянувши у судовому засіданні справу №916/2236/18

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Комплекс Агромарс"

до відповідача Приватного підприємства "Таврія-Плюс"

про стягнення 143 856 грн., -

за участю представників :

від позивача: Антоненко Н.В., довіреність №10/КАМ/Ю від 03.01.2018р.

від відповідача: Крохмалюк О.С., довіреність від 01.01.2018р.

В С Т А Н О В И В:

Господарським судом Одеської області у складі судді Смелянець Г.Є. за правилами спрощеного позовного провадження розглядається справа №916/2236/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Комплекс Агромарс" до Приватного підприємства "Таврія-Плюс" про стягнення 143 856 грн.

12.12.2018р. за вх.№2-6287/18 господарським судом Одеської області одержано спільну заяву сторін про затвердження мирової угоди, згідно з якою сторони просять затвердити мирову угоду та закрити провадження у справі №916/2236/18.

У підготовчому засіданні 12.12.2018р. представники сторін підтримали заяву про затвердження мирової угоди та просили суд її задовольнити.

Так, згідно мирової угоди від 10.12.2018р., яка надана сторонами до суду на затвердження, Товариство з обмеженою відповідальністю Комплекс Агромарс , в особі Генерального директора Сігал Євгена Яковича, який діє на підставі Статуту (надалі іменується як Позивач ), з однієї сторони, та Приватне підприємство Таврія Плюс , в особі директора Карпухіна Єергія Валентиновича, який діє на підставі Статуту, (надалі іменується як Відповідач ), з іншої сторони, надалі іменуються разом як Сторони , а кожен окремо як Сторона , які є сторонами у справі № 916/2236/18 за позовом Позивача до Відповідача про стягнення компенсаційної ціни за неповернуту тару у розмірі 143 856 (сто сорок три тисячі вісімсот п'ятдесят шість) гривень 00 копійок за Договором поставки (м'ясо птиці) від 01.09.2011р. №698 (надалі іменується як Договір ) та яка знаходиться у провадженні Господарського суду Одеської області, на підставі статті 192 Господарського процесуального кодексу України, враховуючи майнові інтереси один одного та з метою реального виконання Відповідачем своїх обов'язків, уклали що Мирову угоду на нижчезазначених умовах:

1.Сторони домовились врегулювати спір по справі №916/2236/18 шляхом підписання та виконання цієї Мирової угоди.

2.Сторони прийшли до згоди погодити терміни повернення Відповідачем Позивачу зворотної тари в повному обсязі та у загальній кількості 999 (дев'ятсот дев'яносто дев'ять) ящиків, із них 75 (сімдесят п'ять) жовтих УІР та 924 (дев'ятсот двадцять чотири) жовтих фірмових, що еквівалентно 143 856 (сто сорок три тисячі вісімсот п'ятдесят шість) гривень 00 копійок, до 25.12.2018 року.

3.Сторони прийшли до згоди про здійснення відшкодування Відповідачем сплаченого Позивачем судового збору за подання позовної заяви про стягнення компенсаційної ціни за неповернуту тару до Господарського суду Одеської області у загальному розмірі 2157 (дві тисячі сто п'ятдесят сім) гривень 84 копійок, протягом 5 (п'яти) робочих днів з дня затвердження Судом даної Мирової угоди, шляхом перерахування коштів на поточний рахунок, зазначений у цій Мировій угоді.

4.Відповідач зобов'язується та гарантує повернути Позивачу зворотну тару в повному обсязі та у загальній кількості 999 (дев'ятсот дев'яносто дев'ять) ящиків, із них 75 (сімдесят п'ять) жовтих УІР та 924 (дев'ятсот двадцять чотири) жовтих фірмових в строк зазначений в пункті 2 цієї Мирової угоди, шляхом оформленням акту приймання-передачі тари уповноваженими на це представниками Сторін та передачі її до складу м'ясопродукції № 8М Одеської філії, за адресою: 65031, м. Одеса, вул. Промислова, 33-В. Про виконання вимог даного пункту, Відповідач повідомляє шляхом направлення листа на електронну адресу Позивача ( Melnik.O@agromars.com ) з подальшим поштовим відправленням оригіналу такого листа.

5.Відповідач зобов'язується та гарантує відшкодувати Позивачу витрати по сплаті судового збору у розмірі 2 157 (дві тисячі сто п'ятдесят сім) гривень 84 копійок в строк зазначений в пункті 3 цієї Мирової угоди, шляхом перерахування коштів на поточний рахунок, зазначений у цій Мировій угоді.

6.Позивач підписанням цієї Мирової угоди відмовляється від стягнення з Відповідача будь-яких понесених судових витрат у справі №916/2236/18, окрім сплати судового збору, згідно п.3 цієї Мирової угоди.

7.У разі неповернення зворотної тари Відповідачем у кількості, зазначеній у пункті 2 цієї Мирової угоди, Позивач має право направити Ухвалу Господарського суду Одеської області про затвердження цієї Мирової угоди до державної виконавчої служби для виконання, шляхом стягнення з Відповідача суми компенсаційної ціни за неповернуту тару у розмірі, що еквівалентно ціні не повернутої зворотної тари із розрахунку - 144,00 грн. з ПДВ за 1 ящик жовтий VІР або ящик жовтий фірмовий.

8.Позивач підписанням цієї Мирової угоди підтверджує про відсутність у разі виконання Відповідачем цієї Мирової угоди будь-яких претензій майнового характеру з питань повернення зворотної тари, поставленої за Договором, у тому числі, але виключно за актами приймання-передачі тари, що є предметом судового розгляду у справі №916/2236/18.

9.Позивач підписанням цієї Мирової угоди підтверджує щодо повного та остаточного врегулювання будь-яких претензій до Відповідача, не має і не матиме будь-яких інших вимог, включаючи вимоги про відшкодування збитків, що будь-яким чином пов'язані із виконанням Договору, виключно в межах предмету судової справи №916/2236/18,

10.Сторони укладанням цієї Мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету і сутність цієї Мирової угоди. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди. Наслідки укладання та чинності цієї Мирової угоди Сторонам відомі.

11.Сторони підтверджують, що особи, які підписали від імені Позивача та Відповідача цю Мирову угоду, мають усі необхідні повноваження на підписання цієї Мирової угоди та не мають будь-яких застережень та або обмежень таких повноважень та/або дієздатності.

12.Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави,

13.Сторони домовилися, що всі права та обов'язки, яку ґрунтуються на цій Мировій угоді, зберігають свою дію для правонаступників.

14.Ця Мирова угода надається Господарському суду Одеської області для затвердження.

15.Ця Мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження Господарським судом Одеської області і діє до повного виконання зобов'язань, передбачених цієї Мировою угодою.

16.Ухвала суду про затвердження цієї Мирової угоди є виконавчим документом згідно із пунктом 2 частини 1 статті 3 Закону України Про виконавче провадження .

17.Ця Мирова угода підписана у трьох примірниках, які мають юридичну силу. Перший примірник - для Позивача, другий - для Відповідача, третій - для суду.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.192 ГПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов'язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно з ч.2 ст.192 ГПК України укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Відповідно до п.7 ч.1 ст.231 ГПК України господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Як встановлено господарським судом, мирова угода викладена сторонами у письмовій формі, підписана генеральним директором ТОВ "Комплекс Агромарс" та директором ПП "Таврія-Плюс", а також скріплена печатками сторін. Умови мирової угоди не суперечать закону, не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, не є невиконуваними.

Отже, господарський суд дійшов висновку про затвердження мирової угоди, що в свою чергу, відповідно до вимог п.7 ч.1 ст.231 ГПК України є підставою для закриття провадження у справі №916/2236/18.

Керуючись п.7 ч.1 ст.231, ст.234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1.Заяву сторін про затвердження мирової угоди від 11.12.2018р. за вх.№2-6287/18 задовольнити.

2.Затвердити мирову угоду, укладену між сторонами по справі №916/2236/18 в наступній редакції:

МИРОВА УГОДА

у справі №916/2236/18

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Комплекс Агромарс до Приватного підприємства Таврія Плюс про повернення зворотної тари у кількості 999 (дев'ятсот дев'яносто дев'ять) ящиків, із них 75 (сімдесят п'ять) жовтих VІР та 924 (дев'ятсот двадцять чотири) жовтих фірмових

м. Київ 10 грудня 2018р.

Ми, Товариство з обмеженою відповідальністю Комплекс Агромарс , в особі Генерального директора Сігал Євгена Яковича, який діє на підставі Статуту (надалі іменується як Позивач ), з однієї сторони, та

Приватне підприємство Таврія Плюс , в особі директора Карпухіна Єергія Валентиновича, який діє на підставі Статуту, (надалі іменується як Відповідач ), з іншої сторони,

надалі іменуються разом як Сторони , а кожен окремо як Сторона ;, які є сторонами у справі № 916/2236/18 за позовом Позивача до Відповідача про стягнення компенсаційної ціни за неповернуту тару у розмірі 143 856 (сто сорок три тисячі вісімсот п'ятдесят шість) гривень 00 копійок за Договором поставки (м'ясо птиці) від 01.09.2011р. №698 (надалі іменується як Договір ) та яка знаходиться у провадженні Господарського суду Одеської області,

на підставі статті 192 Господарського процесуального кодексу України, враховуючи майнові інтереси один одного та з метою реального виконання Відповідачем своїх обов'язків, уклали що Мирову угоду на нижчезазначених умовах:

1.Сторони домовились врегулювати спір по справі №916/2236/18 шляхом підписання та виконання цієї Мирової угоди.

2.Сторони прийшли до згоди погодити терміни повернення Відповідачем Позивачу зворотної тари в повному обсязі та у загальній кількості 999 (дев'ятсот дев'яносто дев'ять) ящиків, із них 75 (сімдесят п'ять) жовтих VІР та 924 (дев'ятсот двадцять чотири) жовтих фірмових, що еквівалентно 143 856 (сто сорок три тисячі вісімсот п'ятдесят шість) гривень 00 копійок, до 25.12.2018 року.

3.Сторони прийшли до згоди про здійснення відшкодування Відповідачем сплаченого Позивачем судового збору за подання позовної заяви про стягнення компенсаційної ціни за неповернуту тару до Господарського суду Одеської області у загальному розмірі 2157 (дві тисячі сто п'ятдесят сім) гривень 84 копійок, протягом 5 (п'яти) робочих днів з дня затвердження Судом даної Мирової угоди, шляхом перерахування коштів на поточний рахунок, зазначений у цій Мировій угоді.

4.Відповідач зобов'язується та гарантує повернути Позивачу зворотну тару в повному обсязі та у загальній кількості 999 (дев'ятсот дев'яносто дев'ять) ящиків, із них 75 (сімдесят п'ять) жовтих УІР та 924 (дев'ятсот двадцять чотири) жовтих фірмових в строк зазначений в пункті 2 цієї Мирової угоди, шляхом оформленням акту приймання-передачі тари уповноваженими на це представниками Сторін та передачі її до складу м'ясопродукції № 8М Одеської філії, за адресою: 65031, м. Одеса, вул. Промислова, 33-В. Про виконання вимог даного пункту, Відповідач повідомляє шляхом направлення листа на електронну адресу Позивача ( Melnik.O@agromars.com ) з подальшим поштовим відправленням оригіналу такого листа.

5.Відповідач зобов'язується та гарантує відшкодувати Позивачу витрати по сплаті судового збору у розмірі 2 157 (дві тисячі сто п'ятдесят сім) гривень 84 копійок в строк зазначений в пункті 3 цієї Мирової угоди, шляхом перерахування коштів на поточний рахунок, зазначений у цій Мировій угоді.

6.Позивач підписанням цієї Мирової угоди відмовляється від стягнення з Відповідача будь-яких понесених судових витрат у справі №916/2236/18, окрім сплати судового збору, згідно п.3 цієї Мирової угоди.

7.У разі неповернення зворотної тари Відповідачем у кількості, зазначеній у пункті 2 цієї Мирової угоди, Позивач має право направити Ухвалу Господарського суду Одеської області про затвердження цієї Мирової угоди до державної виконавчої служби для виконання, шляхом стягнення з Відповідача суми компенсаційної ціни за неповернуту тару у розмірі, що еквівалентно ціні не повернутої зворотної тари із розрахунку - 144,00 грн. з ПДВ за 1 ящик жовтий УІР або ящик жовтий фірмовий.

8.Позивач підписанням цієї Мирової угоди підтверджує про відсутність у разі виконання Відповідачем цієї Мирової угоди будь-яких претензій майнового характеру з питань повернення зворотної тари, поставленої за Договором, у тому числі, але виключно за актами приймання-передачі тари, що є предметом судового розгляду у справі №916/2236/18.

9.Позивач підписанням цієї Мирової угоди підтверджує щодо повного та остаточного врегулювання будь-яких претензій до Відповідача, не має і не матиме будь-яких інших вимог, включаючи вимоги про відшкодування збитків, що будь-яким чином пов'язані із виконанням Договору, виключно в межах предмету судової справи №916/2236/18,

10.Сторони укладанням цієї Мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету і сутність цієї Мирової угоди. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди. Наслідки укладання та чинності цієї Мирової угоди Сторонам відомі.

11.Сторони підтверджують, що особи, які підписали від імені Позивача та Відповідача цю Мирову угоду, мають усі необхідні повноваження на підписання цієї Мирової угоди та не мають будь-яких застережень та або обмежень таких повноважень та/або дієздатності.

12.Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави,

13.Сторони домовилися, що всі права та обов'язки, яку ґрунтуються на цій Мировій угоді, зберігають свою дію для правонаступників.

14.Ця Мирова угода надається Господарському суду Одеської області для затвердження.

15.Ця Мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження Господарським судом Одеської області і діє до повного виконання зобов'язань, передбачених цієї Мировою угодою.

16.Ухвала суду про затвердження цієї Мирової угоди є виконавчим документом згідно із пунктом 2 частини 1 статті 3 Закону України Про виконавче провадження .

17.Ця Мирова угода підписана у трьох примірниках, які мають юридичну силу. Перший примірник - для Позивача, другий - для Відповідача, третій - для суду

Позивач Товариство з обмеженою відповідальністю "Комплекс Агромарс" ідентифікаційний код: 30160757 Юридична адреса: 02094, м. Київ, вул. Пожарського, 3 поточний рахунок: р/р 26007962498974 в Філії ПУМБ в м.Київ, МФО 334851 Генеральний директор


/Є.Я.Сігал/ Відповідач Приватне підприємство "Таврія-Плюс" ідентифікаційний код: 31929492 місцезнаходження: 65091, м. Одеса, вул. М'ясоїдівська, 14 поточний рахунок: 26002221811 в ПАТ МТБ Банк , МФО 328168 Директор
/С.В. Карпухін/ 3. Провадження у справі №916/2236/18 закрити.

Стягувачем за ухвалою є: Товариство з обмеженою відповідальністю "Комплекс Агромарс" (02094, м. Київ, вул. Пожарського, 3, код ЄДРПОУ 30160757, р/р 26007962498974 в філії ПУМБ в м. Київ, МФО 334851).

Боржником за ухвалою є: Приватне підприємство "Таврія-Плюс" (65091, м. Одеса, вул. М'ясоїдівська, 14, код ЄДРПОУ 31929492, р/р 26002221811 в ПАТ МТБ Банк , МФО 328168).

Повну ухвалу складено 13.12.2018р.

Ухвала набирає чинності 12.12.2018р. та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Південно-західного апеляційного господарського суду через господарський суд Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня складання повної ухвали.

Суддя Г.Є. Смелянець

Дата ухвалення рішення12.12.2018
Оприлюднено13.12.2018
Номер документу78518158
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 143 856 грн., -

Судовий реєстр по справі —916/2236/18

Ухвала від 12.12.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

Ухвала від 03.12.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

Ухвала від 19.11.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

Ухвала від 12.11.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

Ухвала від 22.10.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні