Ухвала
від 13.12.2018 по справі 712/15331/18
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/15331/18

Провадження №1- кс/712/7701/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

протимчасовий доступдо речейта документів

13 грудня 2018 року Соснівський районний суд м.Черкаси в складі:

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси винесене в кримінальному провадженні № 42018251010000107 від 06.07.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України слідчим СВ Черкаського районного відділення поліції Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ст. лейтенантом поліції ОСОБА_3 та погоджене прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

До суду звернувся слідчий СВ Черкаського районного відділення поліції Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ст. лейтенант поліції ОСОБА_3 з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивує тим, що слідчим відділом Черкаського відділу поліції Головного управління національної поліції здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42018251010000107 від 06.07.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 за попередньою змовою з службовими особами ПП « ОСОБА_5 » (ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), за підтримки та безпосередньої участі посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_2 , діючи умисно та з корисливих мотивів, організували незаконну схему з привласнення бюджетних коштів під час проведення капітального ремонту будівлі (спортивний майданчик) Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 , шляхом проведення безтоварних операцій та конвертації грошових коштів у готівку.

При проведенні аналізу наявних документів та офіційних порталів публічних фінансів України встановлено, що 05.10.2017 директор Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради ОСОБА_6 уклав з директором ПП « ОСОБА_5 » ОСОБА_7 договір № 23 на проведення капітального ремонту будівлі (спортивний майданчик) Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 на загальну суму 971.953 грн.

У подальшому 25.10.2017 посадові особи Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради на рахунок ПП « ОСОБА_5 » здійснили перерахунок авансу на вказані роботи у розмірі 485.976 грн. 50 коп., а 22.12.2017 сторонами по зазначеному договору та працівником технічного нагляду ФОП ОСОБА_8 був підписаний акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В за грудень 2017 року, відповідно до якого останні фактично підтвердили придбання всіх матеріалів та виконання робіт зазначених в акті на загальну суму 485.976 грн. 50 коп.

04.07.2018 працівниками УЗЕ в Черкаській області було здійснено виїзд до місця розташування спортивного майданчику Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 , при огляді якого встановлено лише часткову наявність щебеню двох фракцій, та відсутність проведення всіх інших видів робіт та матеріалів для проведення робіт, які відповідно до звіту про укладені договори по Черкаському колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради повинні знаходитись за адресою: АДРЕСА_1 . Крім того, інші матеріали в таких об`ємах, як зазначено в акті приймання виконаних будівельних робіт фактично знаходитись за адресою місцезнаходження ПП « ОСОБА_5 », а саме: АДРЕСА_2 , також не можуть.

За отриманою інформацією директор Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради ОСОБА_6 , директор ПП « ОСОБА_5 » ОСОБА_7 та ФОП ОСОБА_8 за попередньою змовою з службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 , після проведення авансової оплати по вказаному договору, привласнили частину бюджетних коштів шляхом здійснення безтоварних операцій та переведення грошових коштів у готівку, фактично не виконавши роботи та не придбавши матеріали для проведення відповідних робіт. В зв`язку з вище вказаним, вказаними діями останні, завдали збитків міському бюджету на суму 485.976 грн. 50 коп.

Враховуючи вищевказане, з метою повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування виникла необхідність в здійснені тимчасового доступу з можливістю отримання інформації про рух коштів по рахунку приватного підприємства « ОСОБА_5 » (ЄРДПОУ: НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_2 , р/р НОМЕР_3 в АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »).

Враховуючи, що вище перелічена інформація має виняткове значення для розкриття даного злочину та здобуття інформації і документів, які можуть бути використані як доказ у даному кримінальному провадженні, що неможливо зробити без ухвали слідчого судді та надання дозволу на тимчасовий доступ з можливістю вилучення вище перелічених документів.

В судове засідання слідчий не з`явився, до суду скерував заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримує в повному обсязі.

Відповідно до ст. 60 Закону України «Про банки та банківську діяльність» інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею.

Банківською таємницею, зокрема є :

1.Відомості про стан рахунків клієнтів, у тому числі стан кореспондентських рахунків банків у Національному банку України;

2.Операції які були проведені на користь чи за дорученням клієнта, здійсненні ним угоди;

3.Фінансово-економічний стан клієнтів;

4.Системи охорони банків та клієнтів;

5.Інформація про організаційно правову структуру юридичної особи клієнта, її керівників, напрями діяльності.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися дослідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Згідно до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої воно знаходяться.

Таким чином, розгляд клопотання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходяться вищезазначені документи, а саме, представника Черкаського відділення АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » у м. Черкаси, що за адресою: АДРЕСА_3 , оскільки стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаних в клопотанні документів, зацікавленими особами.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення, оскільки слідчому необхідно вищевказані документи для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Керуючись ст. ст. 40, 131-132, 159-166, 369-372, 376 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Черкаського районного відділення поліції Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ст. лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати тимчасовий доступ з можливістю подальшого вилучення в службових осіб Черкаського відділення АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » у м. Черкаси, що за адресою: АДРЕСА_3 , головний офіс якого знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 , належним чином завірених копій наступних речей та документів:

-копій документівюридичної справи,що стосуютьсявідкриття таобслуговування рахунківприватного підприємства« ОСОБА_5 » (ЄРДПОУ: НОМЕР_1 ,МФО НОМЕР_2 ,р/р НОМЕР_3 в АБ« ІНФОРМАЦІЯ_3 ») (карток із зразками підпису, заяви на відкриття рахунку, договору банківського рахунку, копії паспорта та інше);

-заяв назняття грошовихкоштів (переведенняна корпоративнийрахунок),видаткових касовихордерів наотримання готівки,грошових чеківз контрольноюмаркою наотримання готівкиз банківськогорахунку,електронних платіжнихдоручень таінших документівна здійсненнябанківських операції(іззазначенням анкетнихданих осіб,які формувалита вподальшому відправляли(підтверджували)за допомогоюелектронного підписута електронногоключа зазначеніелектронні документи)по рахунках приватного підприємства « ОСОБА_5 » (ЄРДПОУ: НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_2 , р/р НОМЕР_3 в АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »), з моменту відкриття рахунків по теперішній час;

-документів,які засвідчуютьгенерацію таповторну генераціюелектронних ключівта електроннихпідписів клієнтів,включаючи документи,які підтверджуютьфакт видачіданих електроннихключів (іззазначенням датигенерації ключата анкетнихданих особи володільцяключа)для подальшогообслуговування такористування рахункамиприватного підприємства« ОСОБА_5 » (ЄРДПОУ: НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_2 , р/р НОМЕР_3 в АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »), з моменту відкриття рахунків по теперішній час;

-банківські виписки(роздруківкируху коштів)по рахунках приватного підприємства « ОСОБА_5 » (ЄРДПОУ: НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_2 , р/р НОМЕР_3 в АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »), із зазначенням дати та часу проведення операцій, з розшифровками призначення платежів, їх суми та із зазначенням контрагентів (їх кодів, та банківських рахунків), даних про платіжні термінали через які проводилося зняття грошових коштів, з дати відкриття рахунків по теперішній час;

-інформацію проадреси розташуваннябанківських платіжнихтерміналів чикас банківськихустанов задопомогою якихбули знятігрошові коштиз рахунків приватного підприємства « ОСОБА_5 » (ЄРДПОУ: НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_2 , р/р НОМЕР_3 в АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »), з дати відкриття рахунків по теперішній час, а також відео та фото файлів з камер спостереження зазначених банківських платіжних терміналів чи кас банківських установ.

Виконання ухвали покласти на слідчого Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , старшого оперуповноваженого УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України ОСОБА_9 , старшого оперуповноваженого УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України ОСОБА_10 , оперуповноваженого УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України ОСОБА_11 , та оперуповноваженого УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України ОСОБА_12 .

Строк виконання даної ухвали 30 діб з моменту її проголошення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.12.2018
Оприлюднено02.03.2023

Судовий реєстр по справі —712/15331/18

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні