Ухвала
від 12.12.2018 по справі 202/7870/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/7870/18

Провадження № 1-кс/202/9301/2018

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 грудня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло зазначене клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

З клопотання убачається, що в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040000001053 від 10.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 320 КК України.

Слідчий зазначає,що досудовим розслідуванням встановлено, що 20.09.2018 року ОСОБА_5 , 1977 року народження, у службовому кабінеті № 309 СУ ГУНП в Дніпропетровській області добровільно видав працівникам поліції чотири конвалюти з пігулками білого кольору в загальній кількості 40 шт., які містять наркотичний засіб, обіг якого обмежено і стосовно якого допускаються виключення деяких заходів контролю кодеїн. Маса кодеїну складає відповідно 0,0830 г., 0, 0830 г., 0,0830 г., 0, 0830 г., котрі вилучено під час проведення огляду. При цьому ОСОБА_5 пояснив, що придбав зазначені пігулки без рецепту в аптеці, розташованій у буд. АДРЕСА_1 по 50 гривень за один блістер.

В ході проведення досудового розслідування надійшло інформування від УПН ГУНП в Дніпропетровській області про те, що в ході відпрацювання свідчень заявника ОСОБА_5 встановлено, що аптека № 22, що належить ТОВ «Система аптек ГАСТРО», ліцензія № АВ598463, здійснює в необмеженій кількості безрецептурний відпуск підконтрольних лікарських засобів, а саме: «Кодетерп», який містять у своєму складі «кодеїну фосфат», що відноситься до наркотичних засобів. Зазначені лікарські засоби можливо вільно придбати без рецепту в необмеженій кількості у вищевказаній аптеці, розташованій у буд. № 9 по вул. Каштановій у м. Синельникове Дніпропетровської області по 50 гривень за один блістер.

Відповідно до інформації з реєстру місць проваджень діяльності з оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами ТОВ «Система аптек ГАСТРО» перебуває в реєстрі та має ліцензію № АВ598463, та займається роздрібною торгівлею лікарських засобів, які реалізує в аптеці № 22, розташованій за адресою: Дніпропетровська обл., м. Синельникове, вул. Каштанова, 9.

Відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 138472526 будівля, що розташована за адресою: Дніпропетровська обл., м. Синельникове, вул. Каштанова, 9, а саме: загальна площа (кв.м): 60.3, житлова площа (кв.м): 35,3, Опис: А-1- житловий будинок, цегл., Б-1 гараж, цегл., Г-1-сарай, дощ., В-1-літня кухня, цегл., Д-1 вбиральня, цегл., № 2 огорожа, мет., № 3-водоколонка, мет., П-1 погріб, цегл., на праві колективної власності належить ТОВ «Система аптек ГАСТРО», код ЄДРПОУ: 24443475.

В діях посадових осіб ТОВ «Система аптек ГАСТРО», ліцензія № АВ598463, вбачаються грубі порушення норм ЗУ «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» та Наказу МОЗ України № 360 від 19.07.2005 року «Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог-замовлень».

Тому слідчий просила надати дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження та діяльності ТОВ «Система аптек ГАСТРО», ліцензія № АВ598463, а саме у приміщенні, розташованому за адресою: Дніпропетровська обл., м. Синельникове, вул. Каштанова, буд. 9, з метою виявлення та вилучення речей та предметів, що зберегли на собі сліди кримінального правопорушення або містять інші відомості, які можуть бути використані, як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, тобто: комбінованих лікарських засобів, що у своєму складі містять наркотичний засіб «кодеїну фосфат», грошові кошти, здобуті від незаконної реалізації таких засобів, жорстких дисків з комп`ютерної техніки, за допомогою яких може вестися облік підконтрольних лікарських засобів, відеозаписів з камер зовнішнього та внутрішнього відео-спостереження, журналів обліку підконтрольних лікарських засобів, реєстру працівників закладу, наказів та/або трудових договорів про призначення на посади осіб та їх посадові інструкції, табеля виходу на роботу зазначених працівників та інші предмети та документи, які можуть зберігати інформацію стосовно злочинної діяльності, такі які мають суттєве значення для з`ясування об`єктивних обставин справи, документування злочинної діяльності та розкриття кримінального правопорушення.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Вислухавши слідчого, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040000001053 від 10.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 320 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог пунктів 4, 5, 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, за правилами якої слідчий суддя розглядає клопотання про проведення обшуку, клопотання про проведення обшуку повинно містити крім інших відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук (огляд) житла чи іншого володіння особи повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук (огляд).

Задовольняючи клопотання, слідчий суддя виходить з того, що матеріалами, доданими до нього, було підтверджено, що було вчинено зазначене у клопотанні кримінальне правопорушення, а також, що за місцем знаходження та діяльності ТОВ «Система аптек ГАСТРО», ліцензія № АВ598463, а саме у приміщенні, розташованому за адресою: Дніпропетровська обл., м. Синельникове, вул. Каштанова, буд. 9, можуть знаходитися зазначені в клопотанні речі та документи, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні.

Відповідно до вимог частини 5 статті 237 КПК України при проведенні обшуку дозволяється вилучення лише речей і предметів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області майора поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_3 , слідчим, які входять до складу слідчої групи, або відповідним оперативним підрозділам ГУНП на підставі доручення у порядку ст. 40 КПК України, дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження та діяльності ТОВ «Система аптек ГАСТРО», ліцензія № АВ598463, а саме у приміщенні, розташованому за адресою: Дніпропетровська обл., м. Синельникове, вул. Каштанова, буд. 9, з метою виявлення та вилучення речей та предметів, що зберегли на собі сліди кримінального правопорушення або містять інші відомості, які можуть бути використані, як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, тобто: комбінованих лікарських засобів, що у своєму складі містять наркотичний засіб «кодеїну фосфат», грошові кошти, здобуті від незаконної реалізації таких засобів, жорстких дисків з комп`ютерної техніки, за допомогою яких може вестися облік підконтрольних лікарських засобів, відеозаписів з камер зовнішнього та внутрішнього відео-спостереження, журналів обліку підконтрольних лікарських засобів, реєстру працівників закладу, наказів та/або трудових договорів про призначення на посади осіб та їх посадові інструкції, табеля виходу на роботу зазначених працівників та інші предмети та документи, які можуть зберігати інформацію стосовно злочинної діяльності, такі які мають суттєве значення для з`ясування об`єктивних обставин справи, документування злочинної діяльності та розкриття кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали до 11 січня 2019 року включно.

Ухвала надає право на проникнення за адресою: АДРЕСА_1 , лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78535972
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/7870/18

Ухвала від 12.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 12.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні