Ухвала
від 12.12.2018 по справі 569/22990/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/22990/18

У Х В А Л А

12 грудня 2018 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_2 звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджене прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що на підставі ухвали слідчого судді Рівненського міського суду від 15.05.2018, зобов`язано ГУ ДФС у Рівненській області внести до ЄРДР відомості про вчинення службовими особами ФГ « ОСОБА_4 » (код НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_5 (код НОМЕР_2 ), ФГ « ОСОБА_6 » (код НОМЕР_3 ), ФГ « ОСОБА_7 » (код НОМЕР_4 ) службового підроблення, що призвело до банкрутства ФГ « ОСОБА_8 », за заявою арбітражного керуючого ОСОБА_9 .

Встановлено, що ухвалою господарського суду Рівненської області від 26.07.2017 порушено провадження у справі № 918/335/17 про банкрутство ФГ « ОСОБА_8 »: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Постановою господарського суду Рівненської області від 30.01.2018 ФГ « ОСОБА_4 » визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором ФГ « ОСОБА_4 » призначено арбітражного керуючого ОСОБА_9 .

Директором ФГ « ОСОБА_4 » упродовж 2009-2017 років був ОСОБА_10 .

В ході подальшого досудового розслідування необхідно дослідити матеріали справи № 918/335/17 про банкрутство ФГ « ОСОБА_4 », яка знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_2 ), зокрема документи, які стали підставою для відкриття справи про банкрутство, виникнення заборгованості, заперечення які подавались ФГ « ОСОБА_4 », їх позиція, осіб які представляли інтереси вказаних підприємств, наявність документів, що підтверджують (спростовують) можливість погасити ФГ « ОСОБА_4 » заборгованість, без процедури банкрутства, встановити осіб, якими здійснювалось формування та подача звітності, та дослідити їх відповідність фактичним обставинам проведених операцій, встановити суму заборгованості ФГ « ОСОБА_4 » перед кредиторами, реєстр кредиторів ФГ « ОСОБА_4 ». Вказані дані містяться у матеріалах справи № 918/335/17.

Слідчий вказує, що інформація, яка міститься в матеріалах справи та рішення прийняті у межах даної справи щодо стягнення заборгованості з ФГ « ОСОБА_4 », які містяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 , мають істотне значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, оскільки будуть мати доказове значення та необхідні для проведення документальних перевірок та експертиз, встановлення завданих державі, кредиторам збитків, винесення цивільного позову, тому просить клопотання задовольнити.

Слідчий в судове засідання не з`явився, однак подав до суду заяву в якій клопотання підтримав та просив суд провести розгляд без його участі.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_2 , про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, що стверджується телефонограмою, однак до суду не з`явився. Неприбуття за судовим, викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Дослідивши надані матеріали клопотання в судовому засіданні, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий у своєму клопотанні довів достатньо підстав вважати, що документи які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_3 ), мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть слугувати джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням/спростуванням факту вчинення кримінального правопорушення.

За наведених обставин, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим, наведені у ньому обставини свідчать про наявні усі підстави для його задоволення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області, що входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні № 32018180000000027 від 24.05.2018 - ОСОБА_2 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , на тимчасовий доступ до оригіналів документів ФГ « ОСОБА_4 »: АДРЕСА_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_3 ) та можливість вилучити належно завірені копії, а саме статистичної та фінансової звітності ФГ « ОСОБА_4 », які подавалися за період з 01.01.2009 до 31.12.2017.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78548977
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/22990/18

Ухвала від 12.12.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні