Ухвала
від 14.12.2018 по справі 291/740/18
РУЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 291/740/18

У К Р А Ї Н А

Ружинський районний суд Житомирської області

У Х В А Л А

14 грудня 2018 року

Ружинський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого - судді Митюк О.В.,

за участю секретаря - Підгорної А.М.,

позивачки - ОСОБА_1,

представника позивача - ОСОБА_2,

відповідача - ОСОБА_3,

трктьої особи - ОСОБА_4,

представника третьої особи - ОСОБА_5,

представника третьої особи - ОСОБА_6,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в смт.Ружині цивільну справу за позовом

ОСОБА_1

до ОСОБА_7, ОСОБА_3, третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору- Служби у справах дітей Ружинської районної державної адміністрації у Житомирській області, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4, ОСОБА_8, Ружинський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області,

про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, визнання права власності на 2/3 частини будинку, визнання аукціону з реалізації заставленого майна таким, що не відбувся, визнання свідоцтва придбання нерухомого майна на аукціоні з реалізації заставленого майна недійсним, витребування майна із чужого незаконного володіння,

встановив:

У провадженні Ружинського районного суду Житомирської області перебуває зазначена цивільна справа.

Ухвалою судді від 11.07.2018 року прийнято позовну заяву до розгляду , відкрито провадження по справі та призначено підготовче судове засідання на 06.09.2018 року.

В підготовчому судовому засіданні представником позивачки заявлено письмове клопотання про притягнення в якості співвідповідача - Ружинський районний відділ ДВС України Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, мотивуючи це тим, що одна із позовних вимог вимог стосується даного відділу, а саме щодо визнання недійсним аукціону, де відбувся продаж спірного майна, Також представником позивача заявлено усне клопотання про залучення в якості третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - державного нотаруса Ружинської державної нотаріальної контори - ОСОБА_9, оскільни ним було вчинено відповідну нотаріальну дію, щодо спірного майна. А отже рішення по данній справі може вплинути на права та обов»язки вищевказаних організацій.

Інші учасники справи не заперечували, щодо заявленого клопотання.

Представник третьої особи - ОСОБА_5, просив в підготовчому судовому засіданні визнати обов»язковою по справі явку в судове засідання - третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору- Служби у справах дітей Ружинської районної державної адміністрації у Житомирській області.

Інші учасники підтримали дане клопотання.

Суд, заслухавши пояснення учасників по справі, дослідивши матеріали справи, встановив наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно ч.4 ст.53 ЦПК України у заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

На підставі вищевикладеного суд приходить до висновку, що з метою повного і всебічного вивчення обставин справи та задля забезпечення законних прав та інтересів осіб, слід залучити до участі в справі, в якості співвідповідача - Ружинський районний відділ ДВС України Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, залучити в якості третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору державного нотаруса Ружинської державної нотаріальної контори - ОСОБА_9.

Крім того з метою об єктивного та повного дослідження всіх доказів у справі, враховуючи характер спірних правовідносин між сторонами і предмет позову, з ясування обставин у справі, є доцільність у визнанні обов язковою участі в судових засіданнях Служби у справах дітей Ружинської районної державної адміністрації у Житомирській області.

Керуючись ст.ст. 51, 53, 189, 223, 261 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_7, ОСОБА_3, третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору- Служби у справах дітей Ружинської районної державної адміністрації у Житомирській області, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4, ОСОБА_8, Ружинський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, визнання права власності на 2/3 частини будинку, визнання аукціону з реалізації заставленого майна таким, що не відбувся, визнання свідоцтва придбання нерухомого майна на аукціоні з реалізації заставленого майна недійсним, витребування майна із чужого незаконного володіння:

-в якості співвідповідача - Ружинський районний відділ ДВС України Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, адреса розташування 13601, смт.Ружин, вул.О.Бурди, 23, код ЄДРПОУ 34767055:

- в якості третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - державного нотаруса Ружинської державної нотаріальної контори - ОСОБА_9, адреса розташування: 13601, смт.Ружин, вул.О.Бурди, 23, код ЄДРПОУ 02883860:

Копію ухвали направити учасникам справи.

Відповідач протягом п»ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали мають право подати відзив на позовну заяву (заперечення проти позову) відповідно до ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України. Розяснити відповідачам, що копія відзиву та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та наданням суду документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву позивачу.

Роз яснити відповідачам, що у випадку ненадання відзиву та доказів на підтвердження обставин, на які в ньому здійснюється посилання, справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.

Третім особам на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, направити копії позовної заяви з додатками, ухвалу.

Треті особи мають право подати пояснення щодо позову протягом пятнадцятиднів із дня вручення цієї ухвали, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

Визнати обов'язковою участь Служби у справах дітей Ружинської районної державної адміністрації у Житомирській області. при розгляді справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_7, ОСОБА_3, третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору- Служби у справах дітей Ружинської районної державної адміністрації у Житомирській області, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4, ОСОБА_8, Ружинський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, визнання права власності на 2/3 частини будинку, визнання аукціону з реалізації заставленого майна таким, що не відбувся, визнання свідоцтва придбання нерухомого майна на аукціоні з реалізації заставленого майна недійсним, витребування майна із чужого незаконного володіння.

Підготовче судове засідання відкласти до 10 год. 00 хв. 28.01.2019 року.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя О. В. Митюк.

Дата ухвалення рішення14.12.2018
Оприлюднено14.12.2018

Судовий реєстр по справі —291/740/18

Постанова від 18.09.2019

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Постанова від 18.09.2019

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 27.06.2019

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 24.06.2019

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 21.05.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 21.05.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 22.03.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 22.03.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 19.03.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 21.02.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні