Ухвала
від 14.12.2018 по справі 308/14417/18
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/14417/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 грудня 2018 року м. Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого відділу в ОВС СУ ГУНП в Закарпатській області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів,-

В С Т А Н О В И В:

З внесеного клопотання та матеріалів, доданих до нього, встановлено, що Головним управління Національної поліції в Закарпатській області проводиться досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 191 КК України, відомості про які внесено до ЄРДР за №42018070000000352 від 16.10.2018 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на території Закарпатської області посадові особи підприємств з виробництва електроенергії на сонячних електростанціях, зокрема ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " здійснили проекти щодо встановлення та експлуатації «сонячних електростанцій» для отримання права на застосування «зеленого тарифу» відповідно до державної програми, яке закуповує державне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_5 ». Для того щоб продати електроенергію державному підприємству « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за «зеленим» тарифом виробник такої електроенергії має стати членом ІНФОРМАЦІЯ_6 та підписати відповідний договір, отримати ліцензію на виробництво електроенергії, укласти договір з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та звернутися до ІНФОРМАЦІЯ_7 та отримати рішення про встановлення «зеленого» тарифу. При цьому, в ході проведення аналізу та перевірки інформації встановлено, що вказані товариства, отримують сонячну енергію яку в подальшому і реалізовують згідно договорів та програм державного бюджету за значно більшу суму від початкової для власного збагачення. При цьому, для отримання права застосування «зеленого» тарифу посадові особи цих товариств подали до ІНФОРМАЦІЯ_8 завідомо неправдиві відомості щодо наявності української частки у вартості будівництва електростанцій (вказали що частка становить не менше 15%) та щодо вартості матеріалів використовуваних для виробництва сонячних модулів (вказали, що українська частка у вартості матеріалів, використовуваних для виробництва сонячних модулів становить не менше 30%), що не відповідає дійсності. В результаті чого незаконно отримали право на застосування «зеленого» тарифу, що завдає збитки державі.

З метою отримання документів, які подавали до ІНФОРМАЦІЯ_8 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), для отримання права на застосування «зеленого тарифу» направлено запит до НКРЕКП, на який у видачі документів відмовлено.

Клопотання мотивованетим,що з метою повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування, об`єктивного дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, та забезпечення проведення необхідних експертиз, у органу досудового розслідування, виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів з можливістю вилучення їх копій, які подавали ІНФОРМАЦІЯ_8 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), для отримання права на застосування «зеленого тарифу». Беручи до уваги вищевикладене. А також враховуючи те, що отримати оригінали вищевказаних документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_8 за адресою АДРЕСА_1 , в інший спосіб неможливо, та враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий просить отримати тимчасовий доступ до оригіналів вищевказаних документів

У судове засідання особа, яка подала клопотання не з`явилася, про час і місце розгляду справи була належним чином повідомлена. Через канцелярію суду надійшла заява про розгляд справи за його відсутності. Клопотання підтримує, просить задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_8 на розгляд клопотання не з`явився, будучи належним чином повідомленим слідчим про час та місце розгляду клопотання, однак його неявка відповідно до вимог ч. 4 ст. 163 КПК України не є перешкодою для розгляду клопотання.

На підставі ч. 1 ст. 107 Кримінального процесуального кодексу України, фіксація процесуальної дії за допомогою технічних засобів не здійснювалася.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчим суддею встановлено наступне.

Відповідно до вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження. Заходом забезпечення кримінального провадження є, зокрема, тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 132 КПК України застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді тимчасового доступу до документів, не допускається, якщо сторона кримінального провадження не доведе, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора; може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що стороною кримінального провадження доведено, що вказані у клопотанні документи необхідні для проведення експертиз для повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування, об`єктивного дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. А отже, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 93, 131, 132, 159-164,309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати стороні кримінального провадження старшому слідчому в ОВС СУ Головного управління Національної поліції в Закарпатській області майору поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_8 за адресою АДРЕСА_1 , з можливістю виготовлення їх копій, а саме, документів, які подавали ІНФОРМАЦІЯ_8 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), для отримання права на застосування «зеленого тарифу».

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання даної ухвали слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя Ужгородського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.12.2018
Оприлюднено02.03.2023

Судовий реєстр по справі —308/14417/18

Ухвала від 11.02.2019

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Ухвала від 14.12.2018

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні