Ухвала
від 06.12.2018 по справі 450/4037/18
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/4037/18 Провадження № 1-кс/450/1621/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2018 року

слідчий суддя Пустомитівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю слідчого СВ Пустомитівського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 ,

розглянувши в м. Пустомити клопотання слідчого СВ Пустомитівського ВП ГУНП України у Львівській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором Пустомитівського відділу Львівської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_5 ,

яке надійшло на розгляд слідчого судді 06.12. 2018 року, про проведення обшуку володіння особи, в межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 289 КК України, внесене до ЄРДР за № 12018140270001925 від 10.11.2018 року,

встановив:

суб`єкт звернення просить надати дозвіл слідчому СВ Пустомитівського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 на проведення обшуку на земельній ділянці з кадастровим номером 4623610100:02:001:0204, розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , цільове призначення якої розміщення та експлуатація основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд будівельних організацій та підприємств, для будівництва та обслуговування будівельно-виробничої бази власником якої є приватне підприємство «ГАЛ- ЮРБУД» (ЄДРПОУ 32858351), а також у будівлях розташованих на її території, з метою відшукання та вилучення предмету кримінального правопорушення, а саме: автомобіля марки «Opel Vectra», синього кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 , які можуть містити доказове значення у кримінальному провадженні та підлягатимуть доказуванню.

Слідчий клопотання підтримав.

Встановлені обставини та оцінка суду.

10.11.2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018140270001925 внесені відповідні відомості за ч. 1 ст. 289 КК України.

З матеріалів клопотання слідчого, крім іншого, слідує таке:

в ході допиту потерпілий ОСОБА_6 повідомив, що 18.05.2018 року на своєму автомобілі синього кольору марки "Opel Vectra" з реєстраційним номером НОМЕР_1 (VIN номер НОМЕР_2 ) в с. Чишки Пустомитівського району Львівської області потрапив в дорожньо-транспортну пригоду, а саме на мості, що виходить на автомобільну дорогу Львів- Тернопіль (а/д Київ Чоп 540 км). Зазначена дорожньо- транспортна пригода трапилась між вищезазначеним автомобілем та автомобілем марки Mercedes Benz із реєстраційним номером НОМЕР_3 . Власником якого являється ТзОВ «БісерТранс». За результатом вищезазначеного на місце події прибули працівники поліції та представник ТзОВ «БісерТранс» ОСОБА_7 , а дорожньо-транспортну пригоду було оформлено працівниками поліції відповідно до адміністративного законодавства.

Після оформлення ДТП працівники поліції покинули місце події, а представник ТзОВ «БісерТранс» запропонувала потерпілому ОСОБА_6 місце для зберігання його пошкодженого автомобіля. Зі слів ОСОБА_7 зазначеним місцем була територія ТзОВ «БісерТранс», яку вона представляла та яка знаходиться в с. Наварія, Пустомитівського району, Львівської області. На пропозицію представника ТзОВ «БісерТранс» ОСОБА_7 потерпілий ОСОБА_6 погодився та його автомобіль марки "Opel Vectra" направився на евакуаторі з державним номером НОМЕР_4 у с. Наварія, Пустомитівського району, Львівської області. В цей час, ОСОБА_6 разом із ОСОБА_7 направились до Львівської митниці ДФС з мето написання заяви про те, що ОСОБА_6 став учасником ДТП, а його автомобіль на іноземній реєстрації не зможе перетнути державний кордон України у визначений законом строк.

Через деякий час, потерпілий ОСОБА_6 приїхав на ТзОВ «БісерТранс», що за адресою Львівська область, Пустомитівський район, с. Наварія, вул. Львівська, 148б для того, щоб забрати свій автомобіль, однак, керівник ТзОВ «БісерТранс», а саме ОСОБА_8 не дозволив потерпілому ОСОБА_6 забрати його авто. Разом з цим, ОСОБА_8 , сказав, що ОСОБА_6 не побачить свій автомобіль, оскільки, страхова компанія не виплатила ТзОВ «БісерТранс» всю страхову суму за ДТП, а так, ОСОБА_6 винен їм грошові кошти в сумі 2700 доларів СІЛА.

До матеріалів кримінального провадження долучено копію довіреності від 17.05.2018 року щодо користування автомобілем марки "Opel Vectra" реєстраційний номер якого НОМЕР_1 із VIN номером НОМЕР_2 ; повідомлення до ДФС, про неможливість виїхати гр. ОСОБА_6 на автомобілі марки "Opel Vectra", синього кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 , із VIN № НОМЕР_2 , копія свідоцтва про реєстрацію на транспортний засіб «Dowod Rejestracyjny» серія «SERIADR/BAN» № НОМЕР_5 на автомобіль марки "Opel Vectra", синього кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 , із VIN № НОМЕР_2 , карта поязду «KARTA POJAZDU», на автомобіль марки "Opel Vectra", синього кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 .

Стаття 30 Конституції України гарантує кожному недоторканність житла чи іншого володіння особи.

Відповідно зі ст.233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Статтею 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місця знаходження розшукуваних осіб. Пунктом частиною 3 цієї статті передбачено, що в разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Проте, в матеріалах клопотання наявні пояснення ОСОБА_8 від 30.10. 2018 року, з яких слідує, що т/з. марки "OpelVectra"з реєстраційнимномером НОМЕР_1 знаходиться натериторії,обшук якоїмають намірздійснити працівникиполіції.Крім того,із зазначенихпояснень слідує,що т/з.не бьувповернути володільцюз підставтого,що буввихідний день,вподальшому законнийволоділець звимогою проповернення т/з.не звертався.

Враховуючи зазначене з метою дотримання принципів недоторканності та поваги до володіння особи , беручи до уваги відсутність законних та обґрунтованих підстав для задоволення клопотання про надання дозволу на проведення обшуку, приходжу до висновку, що у задоволенні такого слід відмовити.

Керуючись ст.ст.233-236,309КПК України,слідчий суддя,

постановив:

клопотання слідчого СВ Пустомитівського ВП ГУНП України у Львівській області ОСОБА_4 про проведення обшуку володіння особи, в межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 289 КК України, внесене до ЄРДР за № 12018140270001925 від 10.11.2018 року, - залишити без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддяОСОБА_1

СудПустомитівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення06.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78567720
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —450/4037/18

Ухвала від 14.08.2020

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мельничук І. І.

Ухвала від 21.07.2020

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мельничук І. І.

Ухвала від 06.12.2018

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні