Ухвала
від 22.11.2018 по справі 201/12737/18
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/12737/18

Провадження № 1-кс/201/7319/2018

УХВАЛА

іменем України

22 листопада 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , з секретарем судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 12017000000001419 від 26.10.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, ч. 3 ст. 212 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 12017000000001419 від 26.10.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, ч. 3 ст. 212 КК України.

В обґрунтування заявленого клопотання прокурор посилався на те, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України отримано ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 17.07.2017 у справі №757/23907/17-к, якою зобов`язано компетентних осіб ГСУ НП України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за заявою адвоката ОСОБА_5 , який діє в інтересах приватної компанії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » від 19.04.2017 про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України за фактом грубого порушення службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » податкового законодавства, а саме несплати в 2015-2016 роках податку на землю в особливо великих розмірах та з метою своєчасного захисту порушених прав компанії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яка зазнала шкоди від протиправних дій відповідних осіб.

Також, 06.11.2017 року до ЧЧ ДВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшла ухвала слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_6 про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою представника компанії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » - адвоката ОСОБА_5 від 03.07.2017, про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Відповідно до інформації яка зазначена в заяві адвоката ОСОБА_5 встановлено, що на протязі 2015 - 2017 років ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_1 ) мало взаємовідносини з підприємствами, які сформували «фіктивний» податковий кредит, та мать ознаки фіктивності: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_12 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_13 ).

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_1 ), та інші невстановлені досудовим слідством на теперішній час особи, які під час здійснення своєї протиправної діяльності, використовують електронні скриньки провайдера телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 ». Враховуючи вищевикладене, від провайдера телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » отримано інформацію щодо реєстраційних даних абонентів, логов, дати та часу надходження повідомлень електронної кореспонденції, IP-адрес абонентів та їх зав`язків з яких здійснювалось використання Інтернет мережею за електронними скриньками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », згідно якої встановлено, що дане підприємство використовувало IP - адреси: НОМЕР_14 , НОМЕР_15 , НОМЕР_16 , НОМЕР_17 , НОМЕР_18 які належать провайдеру телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 ».

Таким чином виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до документів, що містять інформацію щодо реєстраційних даних абонентів, (із зазначенням П.І.Б. (назви), адреси реєстрації (місцезнаходження), контактного телефону, дати укладення (розірвання) договору про надання послуг доступу до мережі Інтернет) та адреси, з яких здійснювався доступ до мережі інтернет по ІP - адресам НОМЕР_14 , НОМЕР_15 , НОМЕР_16 , НОМЕР_17 , НОМЕР_18 , провайдера телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 ».

Для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, першочергове значення має інформація щодо осіб, які входять до складу злочинної групи, контактів фігурантів з представниками банківських установ, використання фігурантами, з метою приховування незаконної діяльності декількох тіньових офісів, в приміщенні яких зберігаються бухгалтерські документи, печатки та штампи підконтрольних суб`єктів господарювання.

Крім того, необхідна інформація щодо суб`єктів господарювання, документи та розрахункові рахунки яких використовуються фігурантами при наданні послуг з мінімізації податкових зобов`язань. Встановлення інформації про коло осіб, з якими спілкуються особи, які входять до складу злочинного угрупування є важливим доказом у підтвердженні фактів щодо ухилення від сплати податків та встановлення всіх осіб які входять до злочинної групи та скоюють відповідні правопорушення.

Дана інформація має суттєве значення по справі та може бути підтвердженням того, що інформація щодо суб`єктів господарювання, документи та розрахункові рахунки яких використовуються фігурантами та підтвердженням факту документального прикриття незаконної діяльності підприємствами реального сектору економіки з метою мінімізації податкових зобов`язань з використанням підприємств з ознаками «фіктивності». В той же час вказана інформація перебуває в документах провайдерів (операторів) телекомунікацій (провайдера телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 ».

Таким чином, інформація за вказаним ІP - адресами, яка перебуває у володінні провайдера (оператора) телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », дає можливість для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні встановити хто саме причетний до ухилення від сплати податків, підроблення первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів, а також підтвердити чи спростувати факти відношення певних осіб до протиправної діяльності.

Невиконання даного заходу, перешкодить виконанню передбачених ст. 2 Кримінального процесуального Кодексу України вимог кримінального провадження в частині забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений.

Враховуючи викладене, виникла необхідність у доступі до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, та проведенні їх вилучення (виїмки) у оператора мобільного зв`язку для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, які полягають у встановленні осіб, які причетні до протиправної діяльності, крім того, дані документи знаходяться у безпосередньому володінні представників провайдера (оператора) телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », які можуть бути причетними до прикриття незаконної діяльності, тобто існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, які знаходяться у зацікавлених осіб, з метою ухилення від відповідальності.

На підставі вищевикладеного слідчий для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення просить суд надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів (в тому числі електронних), які перебувають у володінні провайдера (оператора) телекомунікації ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий надав до суду клопотання про слухання справи за його відсутністю.

Суддя, дослідивши клопотання та матеріали додані до нього, дійшов висновку, що клопотання слідчого про надання тимчасового доступу підлягає задоволенню, оскільки слідчим надано суду належні та достатні докази того, що дана слідча дія є необхідною. у даному кримінальному провадженні, так як проведення тимчасового доступу може дозволити органу досудового розслідування виявити та зафіксувати відомості щодо обставин вчинення даного кримінального правопорушення, встановити коло причетних осіб, а також для ефективного та повного досудового розслідування в цьому кримінальному провадженні. Крім того, слідчим суддею враховано те, що здобути необхідну для досудового розслідування інформацію іншим шляхом, окрім як звернення до слідчого судді із клопотанням про тимчасового доступу та отримання останнього, є неможливим.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 91,93 110,131-132, 159-160 163166, 309, 369372 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , начальнику шостого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_7 , старшому оперуповноваженому ВОВЕЗ ОУ ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_8 , слідчим слідчої групи, або оперативним співробітникам податкової міліції, визначених відповідним дорученням слідчого щодо проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст. 40 КПК України, прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 дозвіл на проведення тимчасового доступу до документів (в тому числі електронних), які перебувають у володінні провайдера (оператора) телекомунікації ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , інформацію (оригіналів документів) про реєстраційні дані абонентів, (із зазначенням П.І.Б. абонента (назви установи), адреси реєстрації (місцезнаходження), контактного телефону, дати укладення (розірвання) договору про надання послуг доступу до мережі Інтернет) та адреси, з яких здійснювався доступ до мережі інтернет по ІP-адресам у наступні періоди часу, а саме:

185.9.41.60, 15.05.2015, 14:59:26;

185.9.41.60, 15.05.2015, 15:48:55;

185.9.41.60, 02.06.2015, 17:56:22;

185.9.41.60, 30.05.2015, 14:26:19;

185.9.41.60, 02.07.2015, 17:56:26;

185.9.41.60, 08.09.2015, 12:18:32;

НОМЕР_15 , 11.12.2015, 15:46:47;

НОМЕР_15 , 12.02.2016, 17:36:54;

НОМЕР_15 , 07.04.2016, 10:18:29;

193.169.214.41, 06.07.2016, 15:11:40;

193.169.214.41, 15.11.2016, 9:40:34;

193.169.214.41, 13.01.2017, 10:00:37;

13.93.53.53, 03.03.2017, 17:29:30;

13.93.53.53, 09.06.2017, 11:27:21;

13.93.53.53, 14.06.2017, 12:47:48;

94.153.234.110, 12.09.2017, 14:38:54;

94.153.234.110, 12.12.2017, 14:09:36;

94.153.234.110, 12.03.2018, 14:46:03;

НОМЕР_18 , 02.05.2018, 16:53:27;

НОМЕР_18 , 10.08.2018, 9:46:14;

НОМЕР_18 , 10.09.2018, 15:45:21.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.11.2018
Оприлюднено02.03.2023

Судовий реєстр по справі —201/12737/18

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Трещов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні