Ухвала
від 17.12.2018 по справі 342/1173/18
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/1173/18

Провадження № 2/342/775/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 грудня 2018 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Гайдич Р.М.

секретаря судового засідання Лукасевич М.М.,

провівши відкрите підготовче засідання в залі суду в м. Городенка у справі за позовом ОСОБА_1, в інтересах якого діє представник-адвокат ОСОБА_2, до Рашківської сільської ради Городенківського району Івано-Франківської області, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування,

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1, в інтересах якого діє представник-адвокат ОСОБА_2, звернувся в суд з позовом до Рашківської сільської ради, ОСОБА_3, ОСОБА_4, в якому просить суд визнати за нею право власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, що розташовані по АДРЕСА_1.

В підготовче засідання учасники справи не з'явилися.

Від представника позивача - адвоката ОСОБА_2 до суду поступила заява про залучення до участі в справі у якості відповідача ОСОБА_5, який проживає по АДРЕСА_2, який є сином померлого ОСОБА_6.

Рашківська сільська рада до суду подала заяву про розгляд справи у відсутності представника сільської ради. Одночасно зазначила, що позовні вимоги визнає.

Відповідачі ОСОБА_3, ОСОБА_4 подали до суду заяви про розгляд справи у їх відсутності, позовні вимоги визнають повністю.

У зв'язку з неявкою в підготовче засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, відповідно до положень ч.2 ст.247 ЦПК України.

Ч. 1 ст. 51 ЦПК України визначено, що суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження залучити до участі у ній співвідповідача.

Приймаючи до уваги вищенаведене, суд вважає, що клопотання представника позивача - адвоката ОСОБА_2 слід задовольнити.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача. З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку, що наявні підстави для відкладення підготовчого засідання.

Відповідно до положень ст. 189 ЦПК України, підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Таким чином, так як 60-денний строк підготовчого провадження закінчується 22.12.2018р., а з урахуванням вищевикладених обставин, без продовження такого строку неможливо належно повідомити учасників справи про час та дату розгляду підготовчого засідання по справі та надання ОСОБА_5 строку на подання відзиву на позовну заяву, тому суд прийшов до висновку про необхідність продовження строку підготовчого провадження на 30 днів для.

Керуючись ст.ст. 51, 189, 196-198, 200, 223, 258, 260-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Залучити до участі в справі як співвідповідача - ОСОБА_5, який проживає по АДРЕСА_2.

Продовжити строк підготовчого провадження у справі за позовом ОСОБА_1, в інтересах якого діє представник-адвокат ОСОБА_2, до Рашківської сільської ради Городенківського району Івано-Франківської області, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування, на 30 днів.

Підготовче засідання відкласти на 09 год. 45 хв. 16 січня 2019 року

Копію ухвали направити для відома учасникам справи. Одночасно, ОСОБА_5 направити копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Повідомити ОСОБА_5 про його право подати суду у строк до 16.01.2019 року відзив на позовну заяву і всі письмові докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Попередити, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Гайдич Р. М.

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення17.12.2018
Оприлюднено18.12.2018
Номер документу78590591
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —342/1173/18

Рішення від 30.01.2019

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

Ухвала від 16.01.2019

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

Ухвала від 17.12.2018

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

Ухвала від 07.12.2018

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

Ухвала від 20.11.2018

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

Ухвала від 24.10.2018

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні