Рішення
від 20.11.2018 по справі 346/1362/18
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/1362/18

Провадження № 2/346/1044/18

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 листопада 2018 р.м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

в складі: головуючого судді Беркещук Б.Б.,

секретаря Матушевської Г.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Коломия справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:Товариство з обмеженою відповідальністю "Коломия 911", Комунальне підприємство "Житлоінфоцентр", Коломийська міська рада, про визнання особи такою, що втратила право на користування житлом,-

В С Т А Н О В И В :

Представник позивача ОСОБА_6 звернувся до суду з даним позовом в котрому зазначив, що позивач ОСОБА_1зареєстрований та проживає у квартирі АДРЕСА_2 Дана квартира (будинок) складається з двох кімнат: загальна площа квартири становить 61,22 м.кв, житлова площа становить 40,11 кв.м. Однак будинок не приватизований та рахувався на балансі КП Житлоінфоцентр .

В даній квартирі зареєстровані також відповідачі ОСОБА_2 та ОСОБА_3 та неповнолітній син позивача ОСОБА_5 Однак відповідач ОСОБА_2 у квартирі більше дванадцяти років не проживає, а відповідач ОСОБА_3 з 2001 року не проживає у зазначеній квартирі, що підтверджується довідкою №903, виданою Улянівською сільською радою Богодухівського району Харківської області. Вказує, що фактична реєстрація відповідачів у даній квартирі позбавляє позивача права на безоплатну приватизацію, а також впливає на одержання ним державної субсидії на оплату комунальних послуг. Зазначає, що відповідачі більше 12 років не проживають в квартирі, не сплачують комунальні платежі, не несуть інших витрат по утриманню квартири та не приймають участі у спільному побуті, своїх речей не зберігають, кошти за комунальні послуги, які нараховуються на кожного члена сім'ї, не сплачують. Оскільки відповідачі без поважних причин відсутні по місцю реєстрації більше 12 років, то вони втрачають право користування цим житлом. Просить суд позов задовільнити та визнати відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 такими, що втратили право на користування житлом у квартирі АДРЕСА_2

Позивач ОСОБА_1 в судове засідання не з явився, однак представник позивача, ОСОБА_6 подав до суду заяву в якій просив справу слухати у відсутності позивача та представника, позовні вимоги підтримали та просили позов задовільнити.

Відповідачі ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в судове засідання не з явилися без поважних причин, про дату, час та місце судового засідання належним чином повідомлені шляхом публікації оголошення на сайті Судова влада України, причини неявки суду не повідомили, відзив на позов не подали і від відповідачів не надійшло заяви про розгляд справи за їх відсутності.

Від директора ТОВ Коломия 911 поступила заява про розгляд справи у відсутності представника. Зазначили, що житловий будинок АДРЕСА_2 не перебуває в управлінні їх товариства.

Представник комунального підприємства Житлоінфоцентр в судове засідання не з явився подав до суду клопотання та просив справу слухати у відсутності представника.

Від Коломийської міської ради надійшло до суду клопотання про розгляд справи у відсутності представника Коломийської міської ради.

Зі згоди позивача суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст. 280 ЦПК України.

Врахувавши подану заяву представника позивача, вивчивши матеріали даної справи, суд дійшов наступного висновку.

Стаття 129 Конституції України передбачає, що одними з основних засад судочинства є рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

За змістом ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з положеннями ст. 89 ЦПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об'єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв'язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Відповідно до ст. 47 Конституції України кожен має право на житло. Ніхто не може бути примусово позбавлений житла інакше як на підставі закону за рішенням суду.

Держава гарантує можливість стабільного користування житлом, недопущення примусового позбавлення житла, не інакше, як на підставі закону і за рішенням суду.

Реалізація встановлених конституційних гарантій, поряд з іншими, відображається в гарантії збереження житла в державному та комунальному житлову фонді за тимчасово відсутніми громадянами протягом шести місяців (ст. 71 ЖК УРСР). Непроживання у жилому приміщенні понад встановлений строк без поважних причин, дають підстави для визнання цих осіб в судовому порядку такими, що втратили права користування ним (ст. 72 ЖК УРСР).

В судовому засіданні встановлено, що позивач ОСОБА_1зареєстрований та проживає у квартирі АДРЕСА_2 що підтверджується довідкою сектору видачі довідок відділу управління комунальним майном від 03.02.2017 року №1597 (а.с.18).

Вказана квартира АДРЕСА_2 не приватизована та рахується на балансі КП Житлоінфоцентр , що підтверджується довідкою комунального підприємства Житлоінфоцентр від 07.12.2016 року №В-812 (а.с.20)

Відповідно до технічного паспорта даний житловий будинок перебуває у власності Коломийської міської ради (а.с.8-17)

У вказаній квартирі зареєстровані відповідачі: ОСОБА_2 та ОСОБА_3, що підтверджується довідкою сектору видачі довідок відділу управління комунальним майном від 03.02.2017 року №1597 (а.с.18).

Однак, відповідач ОСОБА_2 не проживає у спірному житловому приміщенні з 2012 року, а відповідач ОСОБА_3 не проживає з 2001 року, що підтверджується довідкоюУлянівської сільської ради Богодухівського району Харківської області №903 від 18.11.2016 року про те, що відповідач ОСОБА_3 дійсно проживає без реєстрації постійно в АДРЕСА_3 і по теперішній час (а.с.19)

Отже, в спірній квартирі на даний час крім позивача та ОСОБА_5, 2013 зареєстровані і відповідачі ОСОБА_2 та ОСОБА_3, які тривалий час (понад 12 років) в квартирі не проживають, не беруть будь-якої участі в утриманні житла, не дбають про його схоронність, не сплачують комунальних послуг, відсутні їх речі у спірному житлі.

Наявність зареєстрованих відповідачіву вищезгаданому спірному житлі позбавляє позивача права на безоплатну приватизацію, а також впливає на одержання ним державної субсидії на оплату комунальних послуг.

Таким чином, суд приходить до висновку, що позов слід задовільнити та визнати відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 такими, що втратили право на користування житлом у квартирі АДРЕСА_2.

На підставі наведеного та ст. 71,72 ЖК УРСР, керуючись ст.ст., 247, 268, 273, 280-282, 354 ЦПК України,-

В И Р І Ш И В:

Позов задовільнити.

Визнати ОСОБА_2, 1958 року народження та ОСОБА_3,1968 року народження, такими, що втратили право користування житлом у квартирі АДРЕСА_2.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених ЦПК України не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи

Найменування та ім'я сторін, їх місцезнаходження та проживання:

ОСОБА_1, місце проживання АДРЕСА_2 78200, реєстраційний номер облікової картки платників податків НОМЕР_1;

ОСОБА_2, останнє відоме місце проживання АДРЕСА_4 78200, реєстраційний номер облікової картки платників податків НОМЕР_2.

ОСОБА_3, останнє відоме місце проживання АДРЕСА_3

Товариство з обмеженою відповідальністю Коломия 911 , місцезнаходження: вул. Горбачевського,4, м. Коломия, Івано-Франківської області, 78200, ЄДРПОУ 39551968.

Комунальне підприємство "Житлоінфоцентр" місцезнаходження:м. Коломия вул. Богуна,42, ЄДРПОУ 33932580.

Коломийська міська рада, місцезнаходження:пр. М.Грушевського,1, м. Коломия, 78203, ЄДРПОУ 04054334.

Суддя Беркещук Б. Б.

Дата ухвалення рішення20.11.2018
Оприлюднено18.12.2018
Номер документу78592818
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи такою, що втратила право на користування житлом

Судовий реєстр по справі —346/1362/18

Рішення від 20.11.2018

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 20.11.2018

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 03.08.2018

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 22.06.2018

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 14.05.2018

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 23.03.2018

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні