Ухвала
від 17.12.2018 по справі 703/4699/18
СМІЛЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 703/4699/18

1-кс/703/1601/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 грудня 2018 року слідчий суддя Смілянського міськрайонного суду Черкаської області, ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі засідань приміщення суду в м. Сміла клопотання прокурора Смілянської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і докуметів, що містять охоронювану законом таємницю, в кримінальному провадженні №42018251230000156, внесеному 12.12.2018 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України -,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Смілянської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернулась до суду із зазначеним клопотанням.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в порушення вимог ст.ст.13. 21 Закону України «Про охорону праці», п.6 Постанови Кабінету Міністрів України №1107 від 26.10.201 1 «Про затвердження Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», здійснює свою діяльність зі зберігання та реалізації паливно-мастильних матеріалів (бензину, дизельного палива) у АДРЕСА_1 без отримання відповідних дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, що створює загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

Моніторингом Інформаційної системи «Реєстр дозволів», яка знаходиться у відкритому доступі за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) передбачені законодавством дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки не отримувало.

Разом з тим, згідно інформації, наданої ІНФОРМАЦІЯ_4 встановлено, що дозвільні документи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » управлінням не видавались. Однак товариство здійснює свою діяльність, чим створює загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

Згідно з протоколами допитів свідків від 16.12.2018 ОСОБА_4 та ОСОБА_5 встановлено, що останні заправляли власні автомобілі на АЗС, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 . Тим самим, вказане підтверджує діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » зі зберігання та реалізації паливно-мастильних матеріалів за вказаною адресою.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна відомості щодо земельної ділянки з кадастровим номером: 7110500000:03:001:0010, яка розташована за адресою АДРЕСА_1 - відомості відсутні.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи неможливість отримання відомостей про вчинення даного злочину в інший спосіб, враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення особи, яка скоїла дане кримінальне правопорушення, що є важливим доказом по справі, з метою повного всебічного досудового розслідування кримінального провадження, виникла необхідність у отриманні витребуваних документів та речей, в зв`язку з чим прокурор просив клопотання задовольнити.

У судове засідання прокурор з`явився, надав пояснення аналогічні змісту викладених в клопотанні, просив дане клопотання задовольнити.

Заслухавши пояснення прокурора, вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя встановив наступне.

Смілянським ВП ГУНП в Черкаській області здійснюється досудове розслідування в межах кримінального провадження №42018251230000156, внесеного 12.12.2018 до ЄРДР за ч. 1 ст. 272 КК України згідно фабули, наведеної в клопотанні.

Обґрунтованість клопотання підтверджується зокрема відомостями, викладеними у витягу з ЄРДР, рапортах, копією відповіді на запит, копією витягу, копією протоколів допиту свідків, копією інформаційного витягу, копією витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ст. 159 КПК України одним із заходів забезпечення кримінального провадження є тимчасовий доступ до речей і документів, що підлягає у наданні стороні кримінального провадження, особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 98 КПК України, визначено, що документи є речовими доказами, якщо вони містять ознаки зазначені в ч. 1 цієї статті. Відповідно до ч. 1 та ч. 3 ст. 98 КПК України документом є спеціально створений з метою збереження інформації матеріальний об`єкт, який містить зафіксовані за допомогою письмових знаків, звуку, зображення тощо, відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження. Сторона кримінального провадження, потерпілий зобов`язані надати суду оригінал документа.

Враховуючи, що клопотання слідчого подане з передбачених законом підстав та у встановленому законом порядку, за формою і змістом відповідає чинному КПК України, беручи до уваги, що згідно зі ст. 159 КПК України одним із заходів забезпечення кримінального провадження є тимчасовий доступ до речей і документів, що полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Слідчий суддя приходить до висновку про необхідність надання дозволу на тимчасовий доступ до документів та речей зазначених в клопотанні, у зв`язку з чим клопотання прокурора підлягає задоволенню.

На підставі ст. ст. 1-29, 131-132, 159-166, 369-372, 376 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Смілянської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про отримання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

В кримінальному провадженні №42018251230000156, внесеному 12.12.2018 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України надати дозвіл слідчим СВ Смілянського ВП ГУНП у Черкаській області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , прокурорам Смілянської місцевої прокуратури: ОСОБА_10 , ОСОБА_3 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , тимчасовий доступ до документів та речей, а саме: устаткування для зберігання та реалізації паливно-мастильних матеріалів (бензину, дизельного палива), самих паливно-мастильних матеріалів (бензину, дизельного палива), документів що посвідчують перебування юридичної особи, що здійснює реалізацію пального, на обліку в податковому органі, ліцензії на здійснення діяльності, пов`язаної із продажем пального, документів, що посвідчують право власності/користування земельною ділянкою, на якій розміщено АЗС, правовстановлюючих документів на об`єкт АЗС, документів, що підтверджують уведення в експлуатацію об`єкту, висновків державної екологічної експертизи та інших документів, що необхідні для провадження господарської діяльності, які мають значення для кримінального провадження, та знаходяться на території АЗС ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали становить тридцять днів з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів, відповідно до положень ст. 166 КПК України.

Ухвала виготовлена в двох примірниках, один з яких зберігається в матеріалах справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудСмілянський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення17.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78594546
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —703/4699/18

Ухвала від 20.12.2018

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Пасацька Л. А.

Ухвала від 20.12.2018

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Пасацька Л. А.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Пасацька Л. А.

Ухвала від 14.12.2018

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Пасацька Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні