Ухвала
від 12.12.2018 по справі 201/13065/18
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/13065/18

Провадження № 1-кс/201/7490/2018

УХВАЛА

іменем України

12 грудня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , з секретарем судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 42017040000001512 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 42017040000001512 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

В обґрунтування заявленого клопотання прокурор посилався на те, що 10.10.2017 за результатами проведення відкритих конкурсних торгів через систему електронних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_1 », між Комунальним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Дніпровської міської ради (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (далі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ») (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) укладено договір б/н на капітальний ремонт центральної алеї парку Зелений Гай у м. Дніпрі вартістю 18 958 045 грн.

18.06.2018 за результатами переговорної процедури між комунальним підприємством та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) укладено ще один договір на капітальний ремонт центральної алеї парку Зелений Гай у м. Дніпрі (Додаткові роботи) вартістю 6 577 454,26 грн. без ПДВ.

06.08.2018 за результатами проведення тендерної процедури щодо закупівлі через систему електронних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_1 », між Комунальним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Дніпровської міської ради (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) укладено ще один договір на Капітальний ремонт центральної алеї парку Зелений Гай у м. Дніпрі» (Коригування 2) вартістю 25 159 959,32 грн. без ПДВ.

При цьому, зазначене підприємство зазначило в ціновій пропозиції до конкурсних торгів завідомо неправдиві відомості щодо кількості працівників. Так, відповідно до довідки про наявність працівників інженерно-технічних спеціальностей відповідної кваліфікації надано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) до тендерної пропозиції розміщеної на офіційному веб-порталі « ІНФОРМАЦІЯ_1 » посадовими особами підприємства зазначається, що у них працевлаштовано чотири особи. Проте посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) надано до ІНФОРМАЦІЯ_4 звіт форми № 1 ДФ за 4 квартал 2017 року, в якому зазначається, що на підприємстві була працевлаштована одна особа, а саме директор підприємства ОСОБА_4 .

Зважаючи на невелику кількість працівників та значний об`єм будівельних робіт, які необхідно виконати за вищевказаними договорами, є підстави вважати, що посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » завищуються об`єми виконаних робіт та вносяться неправдиві відомості до актів виконаних робіт за формою № КБ-2В, що призводить до незаконного привласнення бюджетних коштів.

Також встановлено, що 08.08.2018 за результатами проведення відкритих конкурсних торгів через систему електронних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_1 », між Комунальним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Дніпровської міської ради (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (далі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ») (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) укладено договір № 4-1 на поставку комплекту гумового покриття для спортивних та дитячих майданчиків на території м. Дніпра вартістю 4 974 642 грн. з урахуванням ПДВ. Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: 49000, Україна, Дніпропетровська область, м. Дніпро, парк Зелений Гай. 08.10.2018 року на підставі накладної № 2 від 21.09.2018 КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » здійснила оплату в повному обсязі на розрахунковий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » грошові кошти у розмірі 4 974 642 грн. з ПДВ.

У додатку № 2 до договору зазначається, що комплект гумового покриття складається з 1020 кв.м., що в перерахунку складає 4 977,1 грн. за 1 м.кв.

05.10.2017 за результатами проведення тендерної процедури щодо закупівлі через систему електронних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_1 », між КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Дніпровської міської ради та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) укладено договір №0410-17 на поставку наливного покриття для баскетбольного поля, вартістю 729 000 грн. з урахуванням ПДВ. Відповідно до додатку № 1 до договору об`єм наливного покриття складає 450 м.кв., що в перерахунку складає 1620 грн. за 1 м.кв.

Відповідно до даних Міністерства юстиції, що розміщені на офіційному веб-порталі в мережі Інтернет ІНФОРМАЦІЯ_7 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » зареєстровані за однією адресою: АДРЕСА_1 . Власником підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 є ОСОБА_5 , а власниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » є ОСОБА_5 та ОСОБА_6 . В ході аналізу податкової звітності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » встановлено, що останні задекларували податкових накладних на придбання товарів у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та ТОВ ВКФ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), засновником та директором якого є ОСОБА_5 , на суму 1 845 423,27 грн. з ПДВ.

Таким чином, є всі підстави вважати, що службові особи вищезазначених підприємств, шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей щодо вартості наливного покриття для баскетбольного поля, привласнили бюджетні кошти.

Беручи до уваги викладене, у слідства виникла необхідність в отримані тимчасового доступу до оригіналів документів, щодо проведення робіт з капітального ремонту центральної алеї парку Зелений Гай та поставки наливного покриття для баскетбольного поля, а саме: договорів на виконання робіт та додаткових угод до них, актів виконаних робіт, проектно-кошторисної документації, специфікації товару, прайс-листів до договору, товаро-транспортних накладних, актів приймання-передачі товару, сертифікатів походження товару, графіків поставки товару, договорів відповідального зберігання товаро-матеріальних цінностей, платіжних доручень та/або інших документів щодо проведених розрахунків, інших наявних документів, що стосуються договорів укладених протягом 2017-2018 років між Комунальним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Дніпровської міської ради та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

Для встановлення обставин у кримінальному провадженні необхідні саме оригінали вищевказаних документів, так як саме оригінали будуть мати суттєве значення для подальшого проведення досудового розслідування, оскільки без них неможливо підтвердити справжність залишеного на офіційних документах підпису, встановити осіб, що їх зробили, перевірити наявність чи відсутність ознак підробки та встановити інші дані, які є складовими елементами складу кримінального правопорушення, передбаченого статтей 364, 191, 366 КК України та/або ознак інших кримінальних правопорушень..

На підставі вищевикладеного слідчий для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення просить суд надати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів наступних документів, які зберігаються в приміщення Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_2 .

Прокурор надав до суду клопотання про слухання справи за його відсутністю.

Суддя, дослідивши клопотання та матеріали додані до нього, дійшов висновку, що клопотання слідчого про надання тимчасового доступу підлягає задоволенню, оскільки слідчим надано суду належні та достатні докази того, що дана слідча дія є необхідною. у даному кримінальному провадженні, так як проведення тимчасового доступу може дозволити органу досудового розслідування виявити та зафіксувати відомості щодо обставин вчинення даного кримінального правопорушення, встановити коло причетних осіб, а також для ефективного та повного досудового розслідування в цьому кримінальному провадженні. Крім того, слідчим суддею враховано те, що здобути необхідну для досудового розслідування інформацію іншим шляхом, окрім як звернення до слідчого судді із клопотанням про тимчасового доступу та отримання останнього, є неможливим.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 91,93 110,131-132, 159-160 163166, 309, 369372 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 дозвіл на проведення тимчасового доступу до оригіналів наступних документів, які зберігаються в приміщення Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_2 :

щодо проведення робіт з капітального ремонту центральної алеї парку ОСОБА_7 , а саме: договорів на виконання ремонтних робіт укладених між КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) протягом 2017-2018 років, додаткових угод до них, проектно-кошторисної документації, дефектних актів, актів приймання виконаних робіт за формою КБ-2В, службове листування, складене у зв`язку з укладенням вищевказаних договорів, дефектні акти, довідки про вартість виконаних робіт, підсумкові відомості ресурсів, акти скритих робіт, зведені кошторисні розрахунки вартості об`єкта, локальні кошториси на будівельні роботи, експертні звіти та інші документи, які пов`язані з виконанням ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » вищезазначених будівельних робіт;

щодо поставки комплекту гумового покриття для спортивних та дитячих майданчиків на території м. Дніпра, а саме: договори на поставку гумового покриття укладених між КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та довідкові угоди до них, акти прийому передачі товару, сертифікати походження товару, графік поставки товару, прайс-листи до договору, товаро-транспортні накладні, дорученгя на оплату, інші документи щодо проведених розрахунків, інші наявні документи, що стосуються договорів укладених протягом 2017-2018 рр. з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ).

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.12.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —201/13065/18

Ухвала від 12.12.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Трещов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні