Ухвала
від 17.12.2018 по справі 826/17529/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про призначення судового засідання

17 грудня 2018 року № 826/17529/18

Окружний адміністративний суд міста Києва в складі головуючої судді Кузьменко А.І., розглянувши заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю Герон - Трейд про розгляд справи за правилами загального позовного провадження в адміністративній справі

за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Герон - Трейд про застосування заходів реагування

В С Т А Н О В И В :

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області (далі по тексту - позивач) звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Герон - Трейд , в якому просить застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об'єктів, а саме, будівель та споруд за адресою: Дніпропетровська область, місто Кривий Ріг, вулиця Електрозаводська, 34 Товариства з обмеженою відповідальністю Герон - Трейд до повного усунення порушень.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 15 листопада 2018 року відкрито провадження у справі та ухвалено провести розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

06 грудня 2018 року на адресу Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов відзив на позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Герон - Трейд разом із заявою про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

В обґрунтування вказаної заяви директор Товариства з обмеженою відповідальністю Герон - Трейд посилається на те, що дана адміністративна справа має велике значення, оскільки в будівлях і спорудах, що знаходяться за адресою: місто Кривий Ріг, вулиця Електрозаводська, 34 здійснюється виробництво вагонів, зупинення процесу виробництва матиме негативні наслідки і стане підставою для зриву строків поставки, застосування штрафних санкцій за несвоєчасне виконання договірних зобов'язань та інших негативних наслідків.

Крім того, у заяві зазначено, що приміщення знаходяться в оренді та рішення по даній адміністративній справі може безпосередньо вплинути на права орендаря.

Розглянувши заяву директора Товариства з обмеженою відповідальністю Герон - Трейд , Окружний адміністративний суд міста Києва приходить до висновку про наявність підстав для її задоволення з огляду на наступне.

Частиною 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Так, як вже зазначалось судом, Головне управління України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Герон - Трейд , в якому просить застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об'єктів, а саме, будівель та споруд за адресою: Дніпропетровська область, місто Кривий Ріг, вулиця Електрозаводська, 34 Товариства з обмеженою відповідальністю Герон - Трейд до повного усунення порушень.

Як вбачається з доданої до відзиву на позовну заяву копії договору оренди №01-09/17 від 01 вересня 2017 року, Товариство з обмеженою відповідальністю Герон - Трейд передало в оренду Товариству з обмеженою відповідальністю Дизельний Завод частину нежитлових будівель цілісного майнового комплексу загальною площею 45 101,9 кв.м, що знаходяться за адресою: місто Кривий Ріг, вулиця Електрозаводська, 34.

Умовами цього договору передбачено, що обов'язок утримання приміщення відповідно до санітарних і протипожежних норм покладено саме на орендаря - Товариство з обмеженою відповідальністю Дизельний завод .

Наведене свідчить про те, що рішення суду в даній адміністративній справі може вплинути на права та обов'язки Товариства з обмеженою відповідальністю Дизельний завод , як орендаря приміщень за адресою: місто Кривий Ріг, вулиця Електрозаводська, 34, яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю Герон - Трейд .

За таких підстав, з метою забезпечення всебічного та об'єктивного розгляду і вирішення справи протягом розумного строку, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю Дизельний завод та здійснити розгляд справи за правилами загального позовного провадження та призначити дату, час і місце проведення підготовчого засідання.

Керуючись частиною 2 статті 49, частиною 4 статті 260, 241 - 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю Герон - Трейд задовольнити.

2. Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю Дизельний завод (50106, місто Кривий Ріг, вулиця Електрозаводська, будинок 34, квартира код ЄДРПОУ 38515997).

3. Запропонувати третій особі в строк до 08 лютого 2019 року подати через канцелярію суду пояснення до позову та/або відзиву, оформлені відповідно до положень частин 2-4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України, та докази надіслання (надання) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

4. Копію ухвали направити сторонам та третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - для відома. Третій особі також надіслати копію позовної заяви з доданими до неї документами.

5. Підготовче засідання відбудеться у приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва (01051, місто Київ, вулиця Петра Болбочана, 8, корпус 1, головуюча суддя Кузьменко А.І.) 12 лютого 2019 року о 15 год. 30 хв. , зал №6.

6. Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.І. Кузьменко

Дата ухвалення рішення17.12.2018
Оприлюднено19.12.2018
Номер документу78617467
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —826/17529/18

Постанова від 17.12.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Рішення від 29.08.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 17.12.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 15.11.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 30.10.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні