Ухвала
від 19.12.2018 по справі 910/7038/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 284-18-98


У Х В А Л А

19.12.18 Справа № 910/7038/18. За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгроінвестгруп" (код ЄДРПОУ 36135291)

про банкрутство

Суддя Івченко А.М.

Представники:

від ліквідатора: Собченко О.К.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У червні 2018 року ліквідатор Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгроінвестгруп" звернувся до суду з заявою про порушення справи про своє банкрутство у зв'язку з виявленням в ході ліквідаційної процедури кредиторської заборгованості, активи для погашення якої відсутні.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 06.06.2018р. № 910/7038/18 заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгроінвестгруп" було прийнято до розгляду, засідання призначено на 13.06.2018 р.; зобов'язано арбітражного керуючого Литвин А.Б. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від 19.02.2018 року №1854), визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство, у строк до 13.06.2018р. надати до суду заяву про його участь у справі.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.06.2018 відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгроінвестгруп"; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; розгляд справи призначено на 27.06.2018.

26.06.2018 від заявника (боржника) надійшли документи по справі.

26.06.2018 від арбітражного керуючого Хоменка О.А. надійшла заява про участь у справі про банкрутство.

Постановою Господарського суду міста Києва від 27.06.2018 визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Украгроінвестгруп" (03039, м. Київ, вул. Голосіївська, 7, корпус 3, ідентифікаційний код 36135291); відкрито ліквідаційну процедуру; призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Хоменка Олександра Анатолійовича (свідоцтво №30 від 08.02.13, адреса АДРЕСА_1); підприємницьку діяльність банкрута завершено; зобов'язано ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 27.06.2019.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 27.09.18 апеляційну скаргу Головного управління ДФС у м. Києві на постанову Господарського суду міста Києва від 27.06.2018 залишено без задоволення, постанову суду без змін.

За час перебування матеріалів справи № 910/7038/18 у Київському апеляційному господарському суді, до Господарського суду міста Києва надійшли:

- заява ТОВ "КАМІА" про визнання кредиторських вимог на суму 1 750 324,00 грн.;

- заява Компанії "Даймонд Сфір Лімітед" про визнання кредиторських вимог на суму 1 167 895,34 грн.;

- поточні звіти ліквідатора, звіт про надіслані кредиторам повідомлення про результати розгляду грошових вимог.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 17.10.2018 прийнято заяви ТОВ "КАМІА" на суму 1 750 324,00 грн., Компанії "Даймонд Сфір Лімітед" на суму 1 167 895,34 грн. з грошовими вимогами до боржника; розгляд вищезазначених заяв призначено на 31.10.2018.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 31.10.2018 визнано кредиторами Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгроінвестгруп"; - Компанію "Даймонд Сфір Лімітед" на суму 1 171 419,34 грн., з яких: 3 524,00 грн. - перша черга; 1 167 895,34 грн. - четверта черга; Товариство з обмеженою відповідальністю "КАМІА" на суму 1 750 324,00 грн., з яких: 3 524,00 грн. - перша черга; 1 746 800,00 грн. - четверта черга; затверджено реєстр вимог кредиторів.

31.10.2018 від ліквідатора банкрута надійшов звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 01.11.2018 розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута призначено на 21.11.18.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 21.11.2018 розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкладено на 19.12.18.

В судове засідання 19.12.2018 з'явися представник ліквідатора.

У ході судового засідання ліквідатор банкрута підтримав клопотання про затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу та ліквідацію банкрута.

Як вбачається зі звіту ліквідатора, поданих ним до суду документів та наданих пояснень, відповідно до вимог ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором, з метою розшуку активів банкрута (рухомого, нерухомого майна, майнових прав), їх виявлення та можливого повернення, а також для встановлення наявності заборгованості перед бюджетами різних рівнів та державними позабюджетними фондами, було направлено запити до державних реєстраційних органів та установ.

На виконання вимог Постанови, ліквідатором було направлено запити щодо надання інформації до наступних органів:

Державна служба України з безпеки на транспорті;

Департамент інтелектуальної власності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України;

Державна архітектурно-будівельна інспекція України;

Державна авіаційна служба України (Державіаслужба України);

Департамент морського та річкового транспорту Міністерства інфраструктури України;

Головне управління держгеокадастру у м. Києві;

Держгірпромнагляд України;

ГУ Держпраці у Київській області;

Державне космічне агентство України;

Київська Державна інспекція котлонагляду і підйомних споруд;

ДПІ у Солом'янському районі ГУ ДФС у м. Києві;

Головне управління статистики у м. Києві;

Управління патрульної поліції у місті Києві;

Інспекція державного технічного нагляду;

Департамент земельних ресурсів КМДА;

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку;

ДП Інформаційний Центр Міністерства Юстиції України;

Державне підприємство Український інститут інтелектуальної власності ;

Інспекція Головного Державного Реєстратора Флоту;

Департамент митного контролю ДФС України;

Територіальне управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України по м. Києву та Київській області.

Станом на дату подання звіту, надійшли відповіді від наступних органів:

Департамент земельних ресурсів КМДА;

Міністерство інфраструктури України;

Держпраці Чернігівської, Кіровоградської, Миколаївської, Херсонської, Одеської, Київської, Полтавської, Рівненської, Луганської, Вінницької, Харківської, Хмельницької, Львівської, Черкаської, Івано-Франківської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Волинської областей;

Державна служба України з безпеки на транспорті;

Державна авіаційна служба України (Державіаслужба України);

Управління патрульної поліції у місті Києві;

Регіональний сервісний центр МВС;

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Відповіді від інших органів не надійшли у зв'язку з їх ліквідацією або реорганізацією.

На виконання вимог Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , арбітражним керуючим було видано наказ про проведення інвентаризації ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП .

Станом на дату визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у банкрута відсутні наймані працівники, у зв'язку з чим повідомлення та звільнення працівників банкрута не здійснювалося.

В порядку ст. 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом на адресу ліквідатора ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП Хоменка O.A. надійшли заяви з вимогами до боржника від TOB КАМІА та Компанії ДАЙМОНД СФІР ЛІМІТЕД . Відповідно до даних бухгалтерського обліку та наявних у ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП первинних бухгалтерських та інших фінансово-господарських документів, вимоги ТОВ КАМІА та Компанії ДАЙМОНД СФІР ЛІМІТЕД відповідають фактичним обставинам господарських відносин між сторонами та визнані ліквідатором в повному обсязі. Звіт про надіслані кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог міститься в матеріалах справи.

Ліквідатор не заявляв в установленому порядку заперечення щодо заявлених до боржника вимог поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство і є неоплаченими, оскільки поточних кредиторських вимог до боржника не надходило.

Виявлення та пошук майна ТОВ Украгроінвестгруп здійснювався шляхом направлення запитів у реєструючі органи, проведенням інвентаризації майна, аналізу угод боржника, пошуку у відкритих доступних офіційних реєстрах рухомого та нерухомого майна в Україні.

У відповідь на запити реєструючі органи надали таку інформацію.

Департамент земельних ресурсів КМДА повідомив, що станом на 09.08.2018 р. згідно з даними міського земельного кадастру в департаменті земельних ресурсів за ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП земельні ділянки в межах міста Києва не обліковуються.

Міністерство інфраструктури України повідомило, що у них відсутня інформація запитувана у зверненні арбітражного керуючого.

Держпраці Чернігівської, Кіровоградської, Миколаївської, Херсонської, Одеської, Київської, Полтавської, Рівненської, Луганської, Вінницької, Харківської, Хмельницької, Львівської, Черкаської, Івано-Франківської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Волинської областей повідомили, що великотонажні та інші транспортні засоби, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування, в Управліннях не зареєстровані.

Державна служба України з безпеки на транспорті повідомила, що за наявною у служби інформацією, відсутні записи щодо суден, власником або судновласником яких є боржник.

Управління патрульної поліції у місті Києві повідомило, що перенаправило запит арбітражного керуючого до директора регіонального територіального сервісного центру МВС в м. Києві.

Державна авіаційна служба України (Державіаспужба України) повідомила, що відомості щодо повітряних суден, які знаходяться у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України, розміщуються на веб-порталі Державіаслужби. Відомості оновлюються щодня та є офіційною інформацією.

Ліквідатор здійснив пошук повітряних суден на веб-порталі Державіаслужби, за даними порталу, повітряних суден за боржником не зареєстровано.

Регіональний сервісний центр МВС повідомив, що згідно даних АІС м. Києва та НАІС МВС України транспортних засобів за ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП не зареєстровано.

Ліквідатором був здійснений пошук зареєстрованих за боржником прав на об'єкти інтелектуальної власності у загальнодоступній електронній базі даних УКРПАТЕНТ. За результатами пошуку стало відомо, що за ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП не зареєстровано патентних зразків, знаків для товарів і послуг, заявок на винаходи, тощо.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку повідомила, що ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП серед власників, які володіють значними пакетами акцій емітентів відсутнє.

Ліквідатором було здійснено пошук зареєстрованого майна боржника в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (копи інформаційних довідок додаються). За результатами пошуку зареєстроване рухоме та/або нерухоме майно у ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП відсутнє.

З аналізу фінансової та бухгалтерської звітності боржника, ліквідатором було встановлено, що дебіторська заборгованість відсутня.

З огляду на вище наведене, вимоги щодо погашення дебіторської заборгованості не пред'являлися.

На виконання вимог Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , арбітражним керуючим було видано наказ про проведення інвентаризації ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП .

Відповідно до вимог Положення про інвентаризацію активів та зобов'язань, затвердженого Наказом Міністерством фінансів України від 02.09.2014 р. № 879, ліквідатором була проведена інвентаризація:

основних засобів Товариства;

нематеріальних активів, що містить відомості про незавершені капітальні інвестиції за пасів Товариства; біологічних активів Товариства;

готівки, грошових коштів та їх еквівалентів, бланків документів суворої звітності Товариства;

дебіторської та кредиторської заборгованостей Товариства;

витрат і доходів майбутніх періодів, забезпечень та резервів Товариства.

За результатами проведеної інвентаризації виявлено відсутність майна у боржника.

Відповідно до Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , ліквідатор з дня свого призначення аналізує фінансове становище банкрута.

З метою повного та об'єктивного проведення аналізу фінансового становища боржника, а також складання Звіту за результатами проведення аналізу фінансово-господарської діяльності Товариства, ліквідатор уклав Договір про надання послуг з проведення аналізу ФГД боржника з ТОВ Центр відновлення платоспроможності .

ТОВ Центр відновлення платоспроможності підготувало Звіт за результатами проведення аналізу фінансово-господарської діяльності ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП .

Протягом останніх трьох років до порушення справ про банкрутство, діяльність ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП була збитковою. В 2015 році ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП отримало чистий збиток в сумі -1022,7 тис. грн. при чистому доході від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) в сумі 52,40 тис. грн. В 2016 році ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП отримало чистий збиток в сумі -409,2 тис. грн. при чистому доході від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) в сумі 0,00 тис. грн. В 2017 році ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП отримало чистий прибуток в сумі 208,7 тис. грн. при чистому доході від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) в сумі 0,00 тис. грн.

Показники ліквідності ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП за 2015 - 2017 p.p. нижчі за свої нормативні значення та свідчать, що підприємство протягом 2015-2017 p.p. не було ліквідним та про негативні тенденції розвитку платоспроможності. Протягом 2015-2017 p.p. підприємства неспроможне було негайно погасити свої поточні зобов'язання. Показники фінансової стійкості свідчать про втрату платоспроможності ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП та про зростання частки позикових коштів під час фінансування підприємства. Всі показники рентабельності свідчить про збиткову діяльність підприємства до порушення справи про банкрутства.

Протягом періоду, що аналізуються не виявлено ознак дій з приховування чи доведення до банкрутства або фіктивного банкрутства ТОВ УКРАГРОІНВЕСТГРУП .

Стосовно виявлення, реалізації майна боржника та погашення вимог кредиторів зазначаю, що у зв'язку з відсутністю майна, яке б можна було реалізувати та відсутності коштів на рахунку боржника, договори купівлі-продажу не укладалися, вимоги кредиторів не погашались.

Відповідно до ст. 115 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Ліквідатором надано розрахунок витрат, станом на сьогодні витрати не відшкодовано.

Зазначену справу порушено на підставах, передбачених ст. 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання боржника банкрутом .

Стаття 95 Закону про банкрутство містить положення щодо спрощеної процедури банкрутства боржника, та, зокрема, виключає застосування до боржника загальних процедур банкрутства (розпорядження майном), натомість, передбачає визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначання ліквідатора.

Крім цього, стаття 95 Закону про банкрутство не передбачає обов'язку ліквідатора щодо скликання зборів кредиторів та формування комітету кредиторів.

Отже, зважаючи на підтвердження здійснених в ліквідаційній процедурі заходів належними доказами з урахуванням відомостей, доданих до заяви про порушення справи про банкрутство, суд прийшов до висновку про вчинення ліквідатором усіх необхідних для пошуку та виявлення майна банкрута дій шляхом звернення до відповідних реєстраційний органів та вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Відповідно до ч. 5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з ч. 3 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність майна у банкрута.

У ч. 2 ст. 46 вказаного Закону передбачено, що якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, як це передбачено в п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у разі затвердження звіту ліквідатора в порядку передбаченого цим Законом.

Розглянувши матеріали справи, звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута, а також дослідивши додані до звіту документи, судом встановлено, що для виявлення майнових активів боржника з метою задоволення вимог кредиторів ліквідатором виконані всі необхідні дії та покладені на нього Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки, в зв'язку з чим суд вважає за необхідне затвердити поданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгроінвестгруп", а боржника, як юридичну особу - ліквідувати та закрити провадження у справі № 910/7038/18.

За наведених обставин, керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариство з обмеженою відповідальністю "Украгроінвестгруп" (03039, м. Київ, вул. Голосіївська, 7, корпус 3, ідентифікаційний код 36135291).

2. Ліквідувати банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Украгроінвестгруп" (03039, м. Київ, вул. Голосіївська, 7, корпус 3, ідентифікаційний код 36135291), як юридичну особу у зв'язку з банкрутством.

3. Державній податковій інспекції у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві зняти Товариство з обмеженою відповідальністю "Украгроінвестгруп" з податкового обліку.

4. Головному управлінню статистики у м. Києві виключити Товариство з обмеженою відповідальністю "Украгроінвестгруп" з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

5. Голосіївській районній в м. Києві державній адміністрації відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців провести державну реєстрацію припинення Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгроінвестгруп", як юридичної особи.

6. Провадження у справі № 910/7038/18 закрити.

7. Дію мораторію припинити.

8.Копію ухвали направити кредиторам, податковому органу, державному реєстратору, державній виконавчій службі за місцем знаходження боржника та Головному управлінню статистики у м. Києві.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя А.М.Івченко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.12.2018
Оприлюднено19.12.2018
Номер документу78649888
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/7038/18

Ухвала від 19.12.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 21.11.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 31.10.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 01.11.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 17.10.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Постанова від 27.09.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Ухвала від 12.09.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Ухвала від 20.08.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Постанова від 27.06.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 13.06.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні