Ухвала
від 19.12.2018 по справі 202/8030/181кс/202/9576/2018
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

№ 202/8030/18

1кс/202/9576/2018

У Х В А Л А

19 грудня 2018 року слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

В провадженніСУ ГУНП вДніпропетровській областіперебувають матеріали досудового розслідування,відомості прояке внесенідо Єдиного реєстру досудових розслідувань 14.11.2018року за № 42018040000001340, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

19грудня 2018року доІндустріального районногосуду м.Дніпропетровська надійшлоклопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку.

В своємуклопотанні прокурорпросить: надати слідчим групи слідчих, прокурорам управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та іншим прокурорам групи прокурорів дозвіл на проведення обшуку житлового будинку та інших об`єктів нерухомості, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема відшукання та вилучення наступних речей та документів, а саме: тендерної та проектної документації щодо виконання будівельно-монтажних робіт на об`єктах інфраструктури м. Дніпра на замовлення КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міської ради та/або Департаменту транспорту та інфраструктури Дніпропетровської міської ради, первинних документів щодо фінансово-господарських взаємовідносин ПП «Дніпромонтаж» та ТОВ «МБК Сінергія» з КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міської ради, Департаментом транспорту та інфраструктури Дніпропетровської міської ради, ТОВ «Стілмакс Груп» (ЄДРПОУ 40811452) ТОВ «Ламком» (ЄДРПОУ 41438200) ТОВ «ЮСМ Електрік» (ЄДРПОУ 38359873) ТОВ «ТМК-КР» (ЄДРПОУ 40367637), ТОВ «Тотал», ТОВ «Білдінг Форт» (код ЄДРПОУ 41376155), ТОВ «Кадрава» (код ЄДПОУ 41310686), ТОВ «Баклерс» (код ЄДРПОУ 40876436), а також з іншими суб`єктами господарської діяльності, які виконували будівельно-монтажні роботи на об`єктах інфраструктури м. Дніпра, зокрема: договори, накладні, рахунки, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти виконаних робіт за формою КБ 2в та додатки до них, рахунки, чеки, платіжні доручення та інші документи бухгалтерського й податкового обліків, їх реєстри, платіжні документи, печатки, штампи, факсиміле, документи тіньової бухгалтерії, чорнові записи, банківські пластикові картки, комп`ютерну техніку, особисті та службові мобільні телефони, паперові й магнітні носії інформації, змінні носії інформації, необліковані грошові кошти, інші предмети й документи, що свідчать про здійснення протиправних дій, що мають значення для кримінального провадження, посилаючись на обставини викладенні в клопотанні.

Прокурор у судове засідання з`явився, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання прокурора відділупрокуратури Дніпропетровськоїобласті ОСОБА_3 про дозвілна проведенняобшуку підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з положеннями ст. 8 Конвенції прозахист правлюдини іосновоположних свободкожен маєправо наповагу досвого приватногоі сімейногожиття,до свогожитла ікореспонденції.Органи державноївлади неможуть втручатисьу здійсненняцього права,за виняткомвипадків,коли втручанняздійснюється згідноіз закономі єнеобхідним удемократичному суспільствів інтересахнаціональної тагромадянської безпекичи економічногодобробуту країни,для запобіганнязаворушенням чизлочинам,для захистуздоров`ячи мораліабо длязахисту праві свободінших осіб.

Відповідно до ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 9 КПК України кримінальне процесуальне законодавство України застосовується з урахуванням практики Європейського суду з прав людини.

У п. 42 рішення Європейського суду з прав людини від 13.01.2011 року у справі "Михалкова та інші проти України" розтлумачено, що за статтею 1 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод держава зобов`язана "гарантувати кожному, хто потребує під її юрисдикцією, права і свободи, визначені у Конвенції", що також опосередковано вимагає наявності будь-якої форми ефективного розслідування. Розслідування має бути ретельним, безстороннім і сумлінним. Розслідування повинне забезпечити встановлення винних осіб та їх покарання. Органи державної влади повинні вжити всіх заходів для отримання всіх наявних доказів, які мають відношення до події, показань очевидців, доказів експертиз. Будь-які недоліки у розслідуванні, які підривають його здатність встановити відповідальну особу, створюють ризик недодержання такого стандарту.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установленихчастиною третьоюцієї статті.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогамистатті 234цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченомустаттею 255цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Відповідно доч.5ст.236КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження.

Враховуючи викладене,слідчий суддяприходить довисновку,що клопотанняпрокурора єзаконним,обґрунтованим таким,що відповідаєвимогам ч.3ст.234КПК Українита підлягаєзадоволенню,оскільки проведення обшуку житлового будинку та інших об`єктів нерухомості, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 необхідне з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного та керуючись ст. 8 Конвенції прозахист правлюдини іосновоположних свобод,ст.30Конституції України, ст. ст. 110, 107, 131-132, 233-235, 237, 309 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку задовольнити.

Надатислідчим групи слідчих, прокурорам управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та іншим прокурорам групи прокурорів дозвіл на проведення обшуку житлового будинку та інших об`єктів нерухомості, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема відшукання та вилучення наступних речей та документів, а саме: тендерної та проектної документації щодо виконання будівельно-монтажних робіт на об`єктах інфраструктури м. Дніпра на замовлення КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міської ради та/або Департаменту транспорту та інфраструктури Дніпропетровської міської ради, первинних документів щодо фінансово-господарських взаємовідносин ПП «Дніпромонтаж» та ТОВ «МБК Сінергія» з КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міської ради, Департаментом транспорту та інфраструктури Дніпропетровської міської ради, ТОВ «Стілмакс Груп» (ЄДРПОУ 40811452) ТОВ «Ламком» (ЄДРПОУ 41438200) ТОВ «ЮСМ Електрік» (ЄДРПОУ 38359873) ТОВ «ТМК-КР» (ЄДРПОУ 40367637), ТОВ «Тотал», ТОВ «Білдінг Форт» (код ЄДРПОУ 41376155), ТОВ «Кадрава» (код ЄДПОУ 41310686), ТОВ «Баклерс» (код ЄДРПОУ 40876436), а також з іншими суб`єктами господарської діяльності, які виконували будівельно-монтажні роботи на об`єктах інфраструктури м. Дніпра, зокрема: договори, накладні, рахунки, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти виконаних робіт за формою КБ 2в та додатки до них, рахунки, чеки, платіжні доручення та інші документи бухгалтерського й податкового обліків, їх реєстри, платіжні документи, печатки, штампи, факсиміле, документи тіньової бухгалтерії, чорнові записи, банківські пластикові картки, комп`ютерну техніку, особисті та службові мобільні телефони, паперові й магнітні носії інформації, змінні носії інформації, необліковані грошові кошти, інші предмети й документи, що свідчать про здійснення протиправних дій, що мають значення для кримінального провадження.

Строк дії ухвали встановити по "17" січня 2019 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78656397
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/8030/181кс/202/9576/2018

Ухвала від 19.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ігнатенко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні