Ухвала
від 14.12.2018 по справі 640/20825/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

14 грудня 2018 року м. Київ № 640/20825/18

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Аблов Є.В., ознайомившись з позовною заявою і доданими до неї матеріалами громадської організації "ВСЕУКРАЇНСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ЗЕЛЕНИЙ ФОНД, ПОДОЛОННЯ ГУМАНІТАРНИХ ТА ЕКОЛОГІЧНИХ КАТАСТРОФ" до Фонду Державного майна України про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання винити дії, -

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулася громадської організації "ВСЕУКРАЇНСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ЗЕЛЕНИЙ ФОНД, ПОДОЛОННЯ ГУМАНІТАРНИХ ТА ЕКОЛОГІЧНИХ КАТАСТРОФ" (код ЄДРПОУ 41214060, адреса: Київ, вул.Хоткевича Гната, 12, оф.177) (далі - позивач) до Фонду Державного майна України (код ЄДРПОУ 000329, адреса: Київ, вул.Генерала Алмазова 18/9) (далі - відповідач), із позовною заявою, у якій просить суд

визнати протиправною бездіяльність Фонду державного майна України щодо неприйняття рішення про недопущення до участі в конкурсі з продажу державного пакету акцій ПАТ Центренерго у кількості 289 205 117 штук, що становить 78,289% статутного капіталу ПАТ Центренерго Виробничого унітарного підприємства Нафтобітумний завод (Республіка Білорусь).

зобов'язати Фонд державного майна України прийняти рішення про недопущення до участі в конкурсі з продажу державного пакету акцій ПАТ Центренерго у кількості 289 205 117 штук, що становить 78,289% статутного капіталу ПАТ Центренерго Виробничого унітарного підприємства Нафтобітумний завод (Республіка Білорусь).

зобов'язати Фонд державного майна України провести оцінку впливу на довкілля щодо додержання вимог екологічного та природоохоронного законодавства перед приватизацією державного пакету акцій ПАТ Центренерго .

зобов'язати Фонд державного майна України утриматися від дій щодо проведення конкурсу з продажу державного пакету акцій ПАТ Центренерго у кількості 289 205 117 штук, що становить 78,289% статутного капіталу ПАТ Центренерго до набрання законної сили судовим рішенням про припинення (закриття) провадження у справі № 15П6-Ь-43І624-5 про банкрутство ПАТ Центренерго .

Пунктом 3 частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Згідно з частиною третьої статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Водночас, в порушення зазначеної норми позивач доказів сплати судового збору не надав.

Частиною першою статті 4 Закону України "Про судовий збір" встановлено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до пункту 1 частини третьої статті 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано суб'єктом владних повноважень, юридичною особою або фізичною особою - підприємцем справляється судовий збір у розмірі 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2018 рік передбачено, що з 01.01.2018 встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб в розмірі 1762 гривні.

Таким чином, позивачу необхідно сплатити судовий збір у розмірі 7048,00 грн. (1762,00 грн. х 4) за чотири позовні вимоги немайнового характеру.

Судовий збір підлягає сплаті на наступні реквізити:

Отримувач коштів - УК у Печер.р-ні/Печерс.р-н

Код отримувача (код ЄДРПОУ) - 38004897

Рахунок отримувача - 34310206084021

Банк отримувача - Казначейство України (ЕАП)

Код банку отримувача - 899998

Код класифікації доходів бюджету - 22030101

Призначення платежу: *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Окружний адміністративний суд міста Києва (назва суду, де розглядається справа).

При заповненні платіжного документа у графі Код платника платником судового збору - юридичною особою зазначається код ЄДРПОУ, а платником - фізичною особою - ідентифікаційний код, а при його відсутності, у зв'язку з релігійними переконаннями, зазначаються його паспортні дані.

Крім того, відповідно до пункту 5 частини п'ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України у позовній заяві зазначається виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Згідно з частиною четвертою статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Водночас позивачем у відповідності до наведених приписів не зазначено у позовній заяві доказів, що підтверджують вказані обставини та на підтвердження обставин, на яких ґрунтуються позовні вимоги, не додано таких до позовної заяви.

Також, частина перша статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

Позивачем в порушення зазначеної норми не додано до позовної заяви її копії у відповідності до кількості відповідачів.

Відповідно до частини першої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Вказані судом недоліки повинні бути усунені шляхом подання до суду документу про сплату судового збору у розмірі 7048,00 грн. з відповідним клопотанням з посиланням на реквізити даної ухвали; приведення позовної заяви у відповідність до вимог частини четвертої статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України в частині зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; надання копій позовної заяви у відповідності до кількості відповідачів.

З огляду на зазначене та керуючись статтями 123, 161, 283, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Залишити позовну заяву громадської організації "ВСЕУКРАЇНСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ЗЕЛЕНИЙ ФОНД, ПОДОЛОННЯ ГУМАНІТАРНИХ ТА ЕКОЛОГІЧНИХ КАТАСТРОФ" без руху.

2. Встановити позивачу 10-денний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання ухвали.

3. Попередити позивача, що у разі, якщо недоліки, зазначені в ухвалі, не будуть усунуті у встановлений судом строк, позовна заява буде залишена без розгляду на підставі частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала про залишення позовної заяви без руху згідно з частиною 2 статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України набирає законної сили з моменту її підписання.

Згідно зі статтею 294 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Суддя Є.В. Аблов

Дата ухвалення рішення14.12.2018
Оприлюднено21.12.2018
Номер документу78661002
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов'язання винити дії

Судовий реєстр по справі —640/20825/18

Ухвала від 17.01.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 14.12.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 03.12.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні