Ухвала
від 17.12.2018 по справі 759/16496/18
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/4686/18

ун. № 759/16496/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 грудня 2018 року слідчий суддяСвятошинського районногосуду м.Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 ,за участіпрокурора відділупрокуратури Київськоїобласті ОСОБА_3 ,підозрюваного ОСОБА_4 ,захисника підозрюваногоадвоката ОСОБА_5 ,розглянувши клопотаннястаршого слідчогов ОВССлідчого управлінняГУ НПв Київськійобласті капітанаполіції ОСОБА_6 в досудовому розслідуванні кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017111100000261 від 25.09.2017 про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Цаккар Мартунінського району Республіки Вірменія, вірменина, громадянина України, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 367, ч. 1 ст. 263 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

19.10.2018року доСвятошинського районногосуду м.Києва надійшлоклопотання старшогослідчого вОВС Слідчогоуправління ГУНП вКиївській областікапітана поліції ОСОБА_6 в досудовомурозслідуванні кримінальногопровадження,внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №42017111100000261від 25.09.2017погоджене прокуроромвідділу прокуратуриКиївської області ОСОБА_3 про застосуваннявідносно підозрюваного ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017111100000261 від від 25.09.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 367, ч. 1 ст. 263 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що у невстановлений досудовим розслідуванням час у ОСОБА_7 , який являвся співзасновником та керівником ТОВ «Ремшляхбуд.21» (код ЄДРПОУ 41175933), має досвід, матеріальну та технічну базу для здійснення діяльності, пов`язаної із будівництвом доріг і автострад (код КВЕД 42.11), капітальним та поточним ремонтом дорожнього покриття, виник злочинний умисел на особисте збагачення, шляхом незаконного привласнення бюджетних коштів, що виділяються на капітальний та поточний ремонт доріг на території Київської області.

Усвідомлюючи, що самостійно реалізувати свій злочинний умисел, спрямований на особисте збагачення він не зможе, у невстановлений досудовим розслідуванням час, взявши на себе функцію загального керівництва ОСОБА_7 створив організовану злочинну групу з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, до складу якої у різний період часу увійшли, знайомі із найближчого його оточення, визначивши необхідну для досягнення спільної мети кількість учасників групи, а також злочинну спеціалізацію вказаної групи, єдиною корисливою метою якої було вчинення тяжких, особливо тяжких злочинів та інших видів злочинів на території Київської області, направлених на заволодіння бюджетними коштами.

При цьому залучення вказаних осіб на певних етапах скоєння злочинів, спрямованих на єдиний план було спрямовано для досягнення злочинної мети, заволодіння бюджетними коштами.

Взявши на себе функцію загального керівництва та усвідомлюючи, що самостійно реалізувати свій злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення він не зможе, ОСОБА_8 у невстановлений досудовим розслідуванням час повідомив про свої злочинні наміри раніше знайомим ОСОБА_9 , який являється співзасновником ТОВ «Ремшляхбуд.21» та ОСОБА_10 , який має досвід у здійсненні ремонту доріг і являється засновником та керівником ТОВ «Укравтобан Білдінг» (код ЄДРПОУ 37927291) і ТОВ «Укравтобам Білдінг» (код ЄДРПОУ 38611732) та іншим, невстановленим досудовим розслідуванням особам, яким запропонував взяти участь у вчиненні злочинів, спрямованих на заволодіння бюджетними коштами під час виконання договорів підряду з капітального та середнього поточного ремонту доріг в Київській області.

ОСОБА_10 , для досягнення єдиної злочинної мети і діючи після попереднього узгодження із ОСОБА_7 та ОСОБА_9 , запропонував долучитися до вчинення кримінальних правопорушень раніше знайомому ОСОБА_4 , якому було повідомлено склад організованої групи, її наміри та умови, на яких його буде прийнято до складу групи.

ОСОБА_4 , не маючи постійного джерела доходу погодився на пропозицію ОСОБА_10 , узгоджену попередньо із ОСОБА_7 та ОСОБА_9 , не зважаючи на відсутність досвіду в галузі будівництва та ремонту доріг.

Вказані особи попередньо, умисно й добровільно, усвідомлюючи наслідки своїх дій, зорганізувалися у внутрішньо й зовнішньо стійке ієрархічне злочинне об`єднання, метою діяльності якого було вчинення тяжких, особливо тяжких та інших видів злочинів, скоєння яких було необхідною умовою для реалізації злочинного умислу, в першу чергу спрямованого на вчинення особливо тяжких злочинів, склавши при цьому єдиний план злочинних дій, відомий кожному учаснику в частині виконання ним своїх дій, з розподілом функцій кожного учасника групи, спрямованих на реалізацію цього плану, підкорюючись під час злочинної діяльності ОСОБА_7 , який здійснював координацію дій учасників під час вчинення злочинів для реалізації спільного плану, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами.

Вказану діяльність учасники організованої групи планували та проводили поетапно, при цьому всі їх дії були скеровані на заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво та капітальний ремонт доріг на території Київської області. На кожному етапі вчинення злочинів, кожен учасник організованої групи мав виконати свою роль, шляхом вчинення певних дії. Одночасно із тим, без активної умисної участі кожного учасника вказаної групи, визначеної ОСОБА_7 , не було можливо доведення до кінця їх спільного злочинного умислу.

Створивши такимчином організованузлочинну групудля вчиненнязлочинів іззаволодіння бюджетнимикоштами, ОСОБА_7 здійснено розподілролей таобов`язків учасників,зокрема останній, як керівник організованої злочинної групи шляхом віддання наказів, розпоряджень, надання доручень, проведення інструктажів, прийняття звітів про виконання злочинних дій, застосування заходів впливу до учасників угрупування здійснював загальне керівництво групою, координував її діяльність, забезпечував високий рівень організованості, дотримання певних правил поведінки, дисципліни та чіткої субординації, приймав рішення щодо залучення нових учасників, визначав особу, яка координує дії учасників групи у разі його відсутності чи на певних етапах, визначав, які злочини щодо кого і ким саме з учасників злочинної групи будуть вчинені для досягнення загальної мети, особисто або опосередковано через інших учасників організованої злочинної групи здійснював їх планування, визначав конкретну роль цих учасників у вчиненні злочинів, контролював їх здійснення, вживав заходів щодо прикриття злочинної діяльності, організовував виконання робіт за укладеними договорами підряду, забезпечував технікою та робітниками, сам чи за допомогою інших учасників забезпечував створення сприятливих умов для здійснення злочинної діяльності;

- всі члени організованої злочинної групи ієрархічно об`єднані, дотримуються єдиних для всіх правил поведінки, діють згідно розробленого злочинного плану за чітким розподілом функцій, підпорядковуються керівництву організованої злочинної групи, здійснюють свої злочинні дії виключно з його відома, беззаперечно виконують всі його вказівки (виконавча функція);

- визначені керівництвом учасники організованої злочинної групи, використовуючи корупційні зв`язки в органах державної влади, державних установах, правоохоронних органах та зв`язки в підприємствах реального сектору економіки виготовляли та отримували підроблені документи, з метою надання формальних ознак правомірності протиправним діям членів організовано злочинної групи, а також для приховування злочинної діяльності такої групи (роль забезпечення та приховування).

При цьому учасники вказаної організованої злочинної групи для досягнення злочинної мети діяли згідно заздалегідь розробленого організатором такого стійкого злочинного об`єднання та відомого всім іншим його учасникам єдиного загального плану, суть якого полягала у вчиненні ряду тяжких, особливо тяжких та інших видів злочинів, кінцевим результатом яких було незаконне збагачення всіх учасників стійкого злочинного об`єднання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. При цьому кожен з них робив свій внесок у вчинення злочинів, згідно з покладеною функцією, усвідомлюючи, що вчиняє злочини спільно з іншими учасниками відповідно до визначеного напрямку діяльності та розуміючи, що обумовлена злочинна мета може бути досягнута лише в результаті спільної діяльності всіх учасників групи.

У період часу з травня2017року по серпень 2017 вказана організована злочинна група на виконання свого загального плану, для досягнення спільної для її учасників мети вчинила ряд злочинів, які були ними ж самими сплановані та задокументовані, хоча при цьому і застосовувалися розроблені методи конспірації та приховування слідів злочинів, які характеризуються єдністю, послідовністю та могли бути реалізовані лише заздалегідь погодженими діями кількох осіб учасників організованої злочинної групи.

Протоколом №1 Загальних зборів засновників від 02.03.2017 прийнято рішення про створення ТОВ «Стройбуд-17» (код ЄДРПОУ 41192807) та призначено на посаду директора вказаного підприємства ОСОБА_4 та затверджено Статут підприємства.

Діючи на виконання попередньо розробленого злочинного плану та виконуючи відведену безпосередньо йому злочинну роль у невстановлений досудовим розслідуванням час ОСОБА_4 звернувся до Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації з метою реєстрації суб`єкта підприємницької діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «Стройбуд-17» (код ЄДРПОУ 41192807) із зазначенням адреси реєстрації : м. Київ, вул. Ревуцького, 44, під`їзд 1, оф. 1 (далі ТОВ «Стройбуд-17») з основним видом діяльності «будівництво доріг і автострад» (код КВЕД 42.11).

Не будучи обізнаними із злочинними намірами ОСОБА_7 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_4 та інших, не встановлених досудовим розслідуванням осіб, службові особи Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації 06.03.2017 за №10651020000024291, зміни щодо якої у подальшому внесено 16.03.2017 службовими особами Дарницької районної у місті Києві державної адміністрації. Під час оформлення реєстраційних документів ОСОБА_4 призначив себе на посаду керівника та головного бухгалтера ТОВ «Стройбуд-17».

Продовжуючи виконувати відведену безпосередньо йому роль у спільному злочинному плані ОСОБА_4 , у невстановлений досудовим розслідуванням час звернувся до АТ «Райффайзен Банк Аваль» щодо відкриття поточного розрахункового рахунку ТОВ «Стройбуд-17».

Службові особи АТ «Райффайзен Банк Аваль» (МФО 380805), не будучи обізнаними із злочинними намірами ОСОБА_7 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_4 та інших, не встановлених досудовим розслідуванням осіб відкрили ТОВ «Стройбуд-17» поточний розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 .

З метою нерозголошення відомостей про діяльність організованої злочинної групи та у зв`язку із відсутністю у активних членів вказаного злочинного об`єднання знань та навиків щодо ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності суб`єктів господарювання, ОСОБА_9 при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах запропонував раніше знайомій ОСОБА_11 , яка мала досвід ведення бухгалтерського обліку за грошову винагороду готувати від імені керівника та головного бухгалтера ТОВ «Стройбуд-17» ОСОБА_4 ведення бухгалтерської документації, реєстрів договорів, укладених розпорядниками бюджетних коштів з ТОВ «Стройбуд-17», перевірка надходження коштів на рахунок товариства, складання документів, а саме договорів підряду, актів виконаних робіт (форма КБ2в), довідок про вартість виконаних робіт (КБ3), дефектних актів тощо, складання документації щодо придбання та реалізації будівельних матеріалів та перерахування коштів по операціям товариства, а також спілкування з бухгалтерами розпорядників бюджетних коштів Києво-Святошинського району Київської області щодо підписання актів та перерахування коштів, на що остання дала свою добровільну згоду.

З метою подальшого усунення можливих перешкод у вчиненні кримінальних правопорушень, спрямованих на заволодіння бюджетними коштами та забезпечення конспіративності дій членів організованої злочинної групи ОСОБА_7 при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах запропонував раніше знайомому ОСОБА_12 , який має кваліфікаційний сертифікат відповідального виконавця окремих видів робіт (послуг), пов`язаних зі створенням об`єктів архітектури та являється інженером з технічного нагляду, якому запропонував брати участь з боку замовників розпорядників бюджетних коштів під час підписання актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в, на що останній відповів своєю добровільною згодою. При цьому ОСОБА_7 запевнив ОСОБА_12 про те, що договори про надання послуг, пов`язаних із здійсненням технічного нагляду будуть укладені саме із ТОВ «Володарський відділ капітального будівництва», де ОСОБА_12 був працевлаштований.

Виконуючи взяту на себе у спільному злочинному плані роль, з метою безперешкодного підписання актів виконаних робіт (форм КБ-2в), довідок про вартість виконаних робіт (форми КБ-3) та подальшого заволодіння бюджетними коштами, ОСОБА_7 , діючи спільно із ОСОБА_9 у невстановлені досудовим розслідуванням час та місці ввели в оману голову Білогородської сільської ради Києво-Святошинського району ОСОБА_13 , схиливши останнього до укладення договорів про надання послуг із ТОВ «Володарський відділ капітального будівництва», рекомендувавши вказане підприємство як висококваліфіковану організацію в галузі надання послуг с технічного нагляду під час будівництва, капітального та поточного ремонту доріг.

Не будучи обізнаним із злочинними намірами ОСОБА_7 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_4 та інших, не встановлених досудовим розслідуванням осіб голова Білогородської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_13 , добросовісно довіряючи раніше знайомим ОСОБА_7 та ОСОБА_9 , з метою забезпечення технічного нагляду під час виконання робіт за договорами підряду з капітального ремонту доріг на території с. Білогородката с. Шевченкове Києво-Святошинського району Київської області, уклав низку договорів на здійснення технічного нагляду з директором ТОВ «Володарський ВКБ» ОСОБА_14 , який визначив інженером з технічного нагляду на цих об`єктах капітального ремонту ОСОБА_12 .

У подальшому, виконуючи взяту на себе у спільному злочинному плані роль, з метою безперешкодного підписання актів виконаних робіт (форм КБ-2в), довідок про вартість виконаних робіт (форми КБ-3) та подальшого заволодіння бюджетними коштами, ОСОБА_7 , діючи спільно із ОСОБА_9 у невстановлені досудовим розслідуванням час та місці ввели в оману голову Софіївсьько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району ОСОБА_15 , схиливши останнього до укладення договорів про надання послуг із ТОВ «Володарський відділ капітального будівництва», рекомендувавши вказане підприємство як висококваліфіковану організацію в галузі надання послуг с технічного нагляду під час будівництва, капітального та поточного ремонту доріг.

Не будучи обізнаним із злочинними намірами ОСОБА_7 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_4 та інших, не встановлених досудовим розслідуванням осіб голова Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_15 , добросовісно довіряючи раніше знайомим ОСОБА_7 та ОСОБА_9 , з метою забезпечення технічного нагляду під час виконання робіт за договорами підряду з капітального ремонту доріг на території с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області, уклав низку договорів на здійснення технічного нагляду з директором ТОВ «Володарський ВКБ» ОСОБА_14 , який визначив інженером з технічного нагляду на цих об`єктах капітального ремонту ОСОБА_12 .

З метою реалізації заздалегідь розробленого злочинного плану, ОСОБА_7 , діючи спільно із ОСОБА_9 , зловживаючи довірою голови Білогородської сільської ради Києво-Святошинського району ОСОБА_13 у невстановлені досудовим розслідуванням час та місці схилили останнього до укладення із ТОВ «Стройбуд-17» договорів на капітальний ремонт дорожнього покриття на території с. Білогородки та с. Шевченкове Києво-Святошинського району Київської області. ОСОБА_16 , не будучи обізнаним із злочинними намірами ОСОБА_7 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_4 та інших, не встановлених досудовим розслідуванням осіб на вказану пропозицію погодився.

Також, з метою реалізації заздалегідь розробленого злочинного плану, ОСОБА_7 , діючи спільно із ОСОБА_9 , зловживаючи довірою голови Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району ОСОБА_15 у невстановлені досудовим розслідуванням час та місці схилили останнього до укладення із ТОВ «Стройбуд-17» договорів на капітальний ремонт дорожнього покриття на території с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області. ОСОБА_15 , не будучи обізнаним із злочинними намірами ОСОБА_7 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_4 та інших, не встановлених досудовим розслідуванням осіб на вказану пропозицію погодився.

Діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому ролі у спільному злочинному плані 11.04.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час директор ТОВ «Стройбуд-17» ОСОБА_4 , перебуваючи в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області уклав із головою Софіївсько-Борщагівської сільської ради ОСОБА_15 договір підряду №45 (далі Договір №45 від 11.04.2017).

Відповідно пункту 1.1. вказаного договору підрядник зобов`язується якісно і в обумовлений строк виконати своїми силами роботи з капітального ремонту дороги по вул. Ярова в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Згідно пункту 2.1. вказаного договору, загальна вартість робіт складає 932769,36 грн.

Пунктом 2.3. Договору №45 від 11.04.2017 передбачено, що всі розрахунки між сторонами за виконані роботи, які є предметом цього договору, проводяться на підставі акту приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) протягом 5 банківських днів з моменту підписання акту уповноваженими представниками сторін.

У період часу з 24.04.2017 по 13.06.2017 (точної дати досудовим розслідуванням не встановлено), діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому злочинної ролі, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора ТОВ «Стройбуд-17», діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, в порушення ч. 1 ст. 875, ч. 4 ст. 882 ЦК України, п.п. 18, 29, 31, 91, 93, 99 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, п.п. 1.1, 2.3 Договору №45 від 11.04.2017, склав та видав виготовлені при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за квітень 2017 року форми КБ-2в, акт №2 приймання виконаних підрядних робіт за червень 2017 року форми КБ-2в та довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, до яких вніс завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з капітального ремонту дороги по вулиці Ярова с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області виконанні в повному обсязі на загальну суму 932769,36 грн.

З метою доведення єдиного злочинного плану до кінця, ОСОБА_4 передав завідомо підроблені акт №1 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за квітень 2017 року, акт №2 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за червень 2017 року та довідки про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору № 45 від 11.04.2017 для погодження замовнику, а саме представнику Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_12 , який виконував функції інженера з технічного нагляду під час виконання умов вказаного договору.

ОСОБА_12 , будучи службовою особою,яка тимчасовообіймає посаду,пов`язану зорганізаційно-розпорядчимита адміністративно-господарськимифункціями,якими особанаділена повноважниморганом місцевогосамоврядування, виконуючи функції інженера з технічного нагляду, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, у невстановлений досудовим розслідуванням час, належним чином не перевірив обсяги та якість фактично виконаних ТОВ «Стройбуд-17» робіт за Договором підряду №45 від 11.04.2017 щодо проведення робіт з капітального ремонту дороги по вулиці Ярова в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області, у зв`язку з чим безпідставно погодив обсяги та якість робіт, що не виконувались підрядником, були безпідставно включені до акту форми КБ-2в та оплачені за рахунок бюджетних коштів.

На виконання умов Договору № 45 від 11.04.2017 Софіївсько-Борщагівською сільською радою Києво-Святошинського району Київської області 12.04.2017 перераховано кошти в розмірі 279830,80 грн., 25.04.2017 перераховано кошти в розмірі 651636,19 грн. та 16.06.2017 перераховано кошти в сумі 1302,32 грн. за капітальний ремонт дороги по вул. Ярова в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області на розрахунковий рахунок товариства.

ОСОБА_11 , діючи за вказівкою ОСОБА_7 та ОСОБА_9 перерахувала отримані за Договором №45 від 11.04.2017 грошові кошти на рахунки інших суб`єктів підприємницької діяльності в якості оплати будівельних матеріалів, таким чином розпорядившись ними на власний розсуд.

Одночасно із тим встановлено, що відображені в акті №1 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за квітень 2017 року, акті №2 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за червень 2017 року та довідках про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору № 45 від 11.04.2017 обсяги по окремим найменуванням робіт не відповідають виконаним об`ємам на об`єкті, тобто не виконані в повному обсязі, зокрема виправлення профілю основ щебеневих без додавання нового матеріалу (на одній половині проїжджої частини при систематичному русі транспорту на другій) завищено на 54 м2; улаштування покриттів товщиною 4 см із гарячих асфальтобетонних сумішей (на одній половині проїжджої частини при систематичному русі транспорту на другій) завищено на м2; на кожний 0,5 см зміни товщини шару додавати або виключати до норми 18-43-1 (на одній половині проїжджої частини при систематичному русі транспорту на другій) м2; використання сумішей асфальтобетонних гарячих і теплих (асфальтобетон щільний) (дорожні) (аеродромні), що застосовуються у верхніх шарах покриттів, дрібнозернисті, тип В, марка 1 завищено на 11,7712 т.

Згідно висновку експерта № 12-5/17 від 18.06.2018, обсяги та вартість виконаних будівельних робіт за договором №45 від 11.04.2017 на момент проведення огляду місця події від 31.01.2018 не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією (дефектним актам, актам приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в) орієнтовно на суму 21592,70 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність та діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому ролі у спільному злочинному плані 26.05.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час директор ТОВ «Стройбуд-17» ОСОБА_4 , перебуваючи в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області уклав із головою Софіївсько-Борщагівської сільської ради ОСОБА_15 договір підряду №75 (далі Договір №75 від 26.05.2017).

Відповідно пункту 1.1. вказаного договору підрядник зобов`язується якісно і в обумовлений строк виконати своїми силами роботи з капітального ремонту дороги по вул. Шевченка від №1 до №17, від №237 до №275 в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Згідно пункту 2.1. вказаного договору, загальна вартість робіт складає 1478049,70 грн.

Пунктом 2.3. Договору №75 від 30.05.2017 передбачено, що всі розрахунки між сторонами за виконані роботи, які є предметом цього договору, проводяться на підставі акту приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) протягом 5 банківських днів з моменту підписання акту уповноваженими представниками сторін.

У період з червня 2017 року по грудень 2017 року (точний час досудовим розслідуванням не встановлено), діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому злочинної ролі, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора ТОВ «Стройбуд-17», діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, повторно, в порушення ч. 1 ст. 875, ч. 4 ст. 882 ЦК України, п.п. 18, 29, 31, 91, 93, 99 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, п.п. 1.1, 2.3 Договору №75 від 26.05.2017, склав та видав виготовлені при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за червень 2017 року форми КБ-2в, акт №2 приймання виконаних підрядних робіт за грудень 2017 року форми КБ-2в та довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, до яких вніс завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з капітального ремонту дороги по вул. Шевченка від №1 до №17, від №237 до №275 в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області виконанні в повному обсязі на загальну суму 1478049,70 грн.

З метою доведення єдиного злочинного плану до кінця, ОСОБА_4 передав завідомо підроблені акт №1 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за червень 2017 року, акт №2 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за грудень 2017 року та довідку про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору № 75 від 26.05.2017 для погодження замовнику, а саме представнику Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_12 , який виконував функції інженера з технічного нагляду під час виконання умов вказаного договору.

ОСОБА_12 , будучи службовою особою,яка тимчасовообіймає посаду,пов`язану зорганізаційно-розпорядчимита адміністративно-господарськимифункціями,якими особанаділена повноважниморганом місцевогосамоврядування, виконуючи функції інженера з технічного нагляду, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, у невстановлений досудовим розслідуванням час, належним чином не перевірив обсяги та якість фактично виконаних ТОВ «Стройбуд-17» робіт за Договором підряду №75 від 26.05.2017 щодо проведення робіт з капітального ремонту дороги по вулиці Шевченка від№1до №17,від №237до №275в с.Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області, у зв`язку з чим безпідставно погодив обсяги та якість робіт, що не виконувались підрядником, були безпідставно включені до акту форми КБ-2в та оплачені за рахунок бюджетних коштів.

На виконання умов Договору № 75 від 26.05.2017 Софіївсько-Борщагівською сільською радою Києво-Святошинського району Київської області 29.05.2017 перераховано кошти в розмірі 443 414 грн., 03.07.2017 перераховано кошти в розмірі 1033205,32 грн. та 08.12.2017 перераховано кошти в сумі 1430,24 грн. за капітальний ремонт дороги по вул. Шевченка від№1до №17,від №237до №275в с.Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області на розрахунковий рахунок товариства.

ОСОБА_11 , діючи за вказівкою ОСОБА_7 та ОСОБА_9 перерахувала отримані за Договором №75 від 26.05.2017 грошові кошти на рахунки інших суб`єктів підприємницької діяльності в якості оплати будівельних матеріалів, таким чином розпорядившись ними на власний розсуд.

Одночасно із тим встановлено, що відображені в акті №1 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за червень 2017 року, акті №2 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за грудень 2017 року та довідці про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору № 75 від 26.05.2017 обсяги по окремим найменуванням робіт не відповідають виконаним об`ємам на об`єкті, тобто не виконані в повному обсязі, зокрема улаштування покриттів товщиною 4 см із гарячих асфальтобетонних сумішей завищено на 140,12 м2; на кожний 0,5 см зміни товщини шару додавання або виключення до норми 18-43-1 завищено 140,12 м2; використання сумішей асфальтобетонних гарячих і теплих (асфальтобетон щільний) (дорожні) (аеродромні), що застосовуються у верхніх шарах покриттів, дрібнозернисті, тип В, марка 1 завищено на 38,2732 т.

Згідно висновку експерта № 12-5/70 від 19.09.2018, визначені в межах наданих документів та з урахуванням обмежень, наведених у дослідній частині висновку експерта, обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт за договором №75 від 26.05.2017 на момент проведення огляду 12.01.2018, не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією (дефектним актам, актам приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в) орієнтовно на суму 72 824,05 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність та діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому ролі у спільному злочинному плані 30.05.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час директор ТОВ «Стройбуд-17» ОСОБА_4 , перебуваючи в с. Білогородка Києво-Святошинського району Київської області уклав із головою Білогородської сільської ради ОСОБА_16 договір підряду №47 (далі Договір №47 від 30.05.2017).

Відповідно пункту 1.1. вказаного договору підрядник зобов`язується якісно і в обумовлений строк виконати своїми силами роботи з капітального ремонту тротуарів по вул. Володимирська в с. Білогородка Києво-Святошинського району Київської області».

Згідно пункту 2.1. вказаного договору, загальна вартість робіт складає 830237,09 грн.

Пунктом 2.3. договору від 30.05.2017 №47 від 30.05.2017 передбачено, що всі розрахунки між сторонами за виконані роботи, які є предметом цього договору, проводяться на підставі акту приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) протягом 5 банківських днів з моменту підписання акту уповноваженими представниками сторін.

01.06.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час, діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому злочинної ролі, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора ТОВ «Стройбуд-17», діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, в порушення ч. 1 ст. 875, ч. 4 ст. 882 ЦК України, п.п. 18, 29, 31, 91, 93, 99 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, п.п. 1.1, 2.3 Договору №47 від 30.05.2017, склав та видав виготовлені при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах акт № 1 приймання виконаних підрядних робіт за травень 2017 року форми КБ-2в та довідку про вартість виконаних підрядних робіт за травень 2017 року форми КБ-3, до яких вніс завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з капітального ремонту тротуарів по вулиці Володимирська с. Білогородка Києво-Святошинського району Київської області виконанні в повному обсязі на загальну суму 830 237, 09 грн.

З метою доведення єдиного злочинного плану до кінця, ОСОБА_4 передав завідомо підроблені акт № 1 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за травень 2017 року та довідку про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору № 47 від 30.05.2017 для погодження замовнику, а саме представнику Білогородської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_12 , який виконував функції інженера з технічного нагляду під час виконання умов вказаного договору.

ОСОБА_12 , будучи службовою особою,яка тимчасовообіймає посаду,пов`язану зорганізаційно-розпорядчимита адміністративно-господарськимифункціями,якими особанаділена повноважниморганом місцевогосамоврядування, виконуючи функції інженера з технічного нагляду, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, у невстановлений досудовим розслідуванням час, належним чином не перевірив обсяги та якість фактично виконаних ТОВ «Стройбуд-17» робіт за Договором підряду №47 від 30.05.2017 щодо проведення робіт з капітального ремонту тротуарів по вулиці Володимирська в с. Білогородка Києво-Святошинського району Київської області, у зв`язку з чим безпідставно погодив обсяги та якість робіт, що не виконувались підрядником, були безпідставно включені до акту форми КБ-2в та оплачені за рахунок бюджетних коштів.

На виконання п. 2.4 Договору № 47 від 30.05.2017 Білогородською сільською радою Києво-Святошинського району Київської області 02.06.2017 перераховано кошти в розмірі 830 237,09 грн. за капітальний ремонт тротуарів по вул. Володимирська с. Білогородка Києво-Святошинського району Київської області на розрахунковий рахунок товариства.

ОСОБА_11 , діючи за вказівкою ОСОБА_7 та ОСОБА_9 перерахувала отримані за Договором №47 від 30.05.2017 грошові кошти на рахунки інших суб`єктів підприємницької діяльності в якості оплати будівельних матеріалів, таким чином розпорядившись ними на власний розсуд.

Одночасно із тим встановлено, що відображені в акті приймання виконаних робіт форми КБ-2в за травень 2017 року та довідці про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору № 47 від 30.05.2017 обсяги по окремим найменуванням робіт не відповідають виконаним об`ємам на об`єкті, тобто не виконані в повному обсязі, зокрема улаштування основ під тротуари товщиною 12 см із щебеню 0х40 мм та улаштування покриттів з дрібно розмірних фігурних елементів мощення на площі 16 м2.

Згідно висновку експерта № 12-5/17 від 18.06.2018, обсяги та вартість виконаних будівельних робіт за договором №47 від 30.05.2017, станом на 14.02.2018 не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією (дефектним актам, актам приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в) відповідно договору на суму 5102,28 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність та діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому ролі у спільному злочинному плані 25.07.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час директор ТОВ «Стройбуд-17» ОСОБА_4 , перебуваючи в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області уклав із головою Софіївсько-Борщагівської сільської ради ОСОБА_15 договір підряду №94 (далі Договір №94 від 25.07.2017).

Відповідно пункту 1.1. вказаного договору підрядник зобов`язується якісно і в обумовлений строк виконати своїми силами роботи з капітального ремонту дороги по вул. Микільська в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Згідно пункту 2.1. вказаного договору, загальна вартість робіт складає 1473213,29 грн.

Пунктом 2.3. Договору №94 від 25.07.2017 передбачено, що всі розрахунки між сторонами за виконані роботи, які є предметом цього договору, проводяться на підставі акту приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) протягом 5 банківських днів з моменту підписання акту уповноваженими представниками сторін.

У період з серпня 2017 року по листопад 2017 року (точний час досудовим розслідуванням не встановлено), діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому злочинної ролі, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора ТОВ «Стройбуд-17», діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, в порушення ч. 1 ст. 875, ч. 4 ст. 882 ЦК України, п.п. 18, 29, 31, 91, 93, 99 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, п.п. 1.1, 2.3 Договору №94 від 25.07.2017, склав та видав виготовлені при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за серпень 2017 року форми КБ-2в, акт №3 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2017 року форми КБ-2в та довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, до яких вніс завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з капітального ремонту дороги по вул. Микільська в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області виконанні в повному обсязі на загальну суму 1473213,29 грн.

З метою доведення єдиного злочинного плану до кінця, ОСОБА_4 передав завідомо підроблені акт №1 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за серпень 2017 року, акт №3 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за листопад 2017 року та довідку про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору № 94 від 25.07.2017 для погодження замовнику, а саме представнику Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_12 , який виконував функції інженера з технічного нагляду під час виконання умов вказаного договору.

ОСОБА_12 , будучи службовою особою,яка тимчасовообіймає посаду,пов`язану зорганізаційно-розпорядчимита адміністративно-господарськимифункціями,якими особанаділена повноважниморганом місцевогосамоврядування, виконуючи функції інженера з технічного нагляду, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, у невстановлений досудовим розслідуванням час, належним чином не перевірив обсяги та якість фактично виконаних ТОВ «Стройбуд-17» робіт за Договором підряду №94 від 25.07.2017 щодо проведення робіт з капітального ремонту дороги по вулиці Микільській в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області, у зв`язку з чим безпідставно погодив обсяги та якість робіт, що не виконувались підрядником, були безпідставно включені до акту форми КБ-2в та оплачені за рахунок бюджетних коштів.

На виконання п. 2.4 Договору № 94 від 25.07.2017 Софіївсько-Борщагівською сільською радою Києво-Святошинського району Київської області перераховано кошти в розмірі 1473213,29 грн. за капітальний ремонт дороги по вул. Микільській в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області на розрахунковий рахунок товариства.

ОСОБА_11 , діючи за вказівкою ОСОБА_7 та ОСОБА_9 перерахувала отримані за Договором №94 від 25.07.2017 грошові кошти на рахунки інших суб`єктів підприємницької діяльності в якості оплати будівельних матеріалів, таким чином розпорядившись ними на власний розсуд.

Одночасно із тим встановлено, що відображені в акті №1 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за серпень 2017 року, акті №3 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за листопад 2017 року та довідці про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору № 75 від 26.05.2017 обсяги по окремим найменуванням робіт не відповідають виконаним об`ємам на об`єкті, тобто не виконані в повному обсязі, зокрема виправлення профілю основ щебеневих без додавання нового матеріалу (на одній половині проїжджої частини при систематичному русі транспорту на другій) завищено на 26,5 м2; улаштування покриттів товщиною 4 см із гарячих асфальтобетонних сумішей (на одній половині проїжджої частини при систематичному русі транспорту на другій) завищено на 26,5 м2; на кожний 0,5 см зміни товщини шару додавання або виключення до норми 18-43-1 (на одній половині проїжджої частини при систематичному русі транспорту на другій) завищено 26,5 м2; використання сумішей асфальтобетонних гарячих і теплих (асфальтобетон щільний) (дорожні) (аеродромні), що застосовуються у верхніх шарах покриттів, дрібнозернисті, тип В, марка 1 завищено на 0,92 т.

Згідно висновку експерта № 12-5/70 від 19.09.2018, визначені в межах наданих документів та з урахуванням обмежень, наведених у дослідній частині висновку експерта, обсяги та вартість виконаних будівельних робіт за договором підряду №94 від 25.07.2017 на момент проведення огляду місця події 08.02.2018, не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією (дефектним актам, актам приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в) орієнтовно на суму 2 855,77 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність та діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому ролі у спільному злочинному плані, 26.07.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час директор ТОВ «Стройбуд-17» ОСОБА_4 , перебуваючи в с. Білогородка Києво-Святошинського району Київської області уклав із головою Білогородської сільської ради ОСОБА_16 договір підряду №103 (далі Договір №103 від 26.07.2017).

Відповідно пункту 1.1. вказаного договору підрядник зобов`язується якісно і в обумовлений строк виконати своїми силами роботи з капітального ремонту дороги по вул. Лікарська та Ранкова в с. Шевченкове Києво-Святошинського району Київської області.

Згідно пункту 2.1. вказаного договору, загальна вартість робіт складає 1457746,39 грн.

Пунктом 2.3. Договору №103 від 26.07.2017 передбачено, що всі розрахунки між сторонами за виконані роботи, які є предметом цього договору, проводяться на підставі акту приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) протягом 5 банківських днів з моменту підписання акту уповноваженими представниками сторін.

27.07.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час, діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому злочинної ролі, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора ТОВ «Стройбуд-17», діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, в порушення ч. 1 ст. 875, ч. 4 ст. 882 ЦК України, п.п. 18, 29, 31, 91, 93, 99 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, п.п. 1.1, 2.3 Договору №103 від 26.07.2017, склав та видав виготовлені при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за липень 2017 року форми КБ-2в та довідку про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, до яких вніс завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з капітального ремонту дороги по вулиці Лікарська та Ранкова с. Шевченкове Києво-Святошинського району Київської області виконанні в повному обсязі на загальну суму 1457746,39 грн.

З метою доведення єдиного злочинного плану до кінця, ОСОБА_4 , повторно, передав завідомо підроблені акт №1 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за липень 2017 року та довідку про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору № 103 від 26.07.2017 для погодження замовнику, а саме представнику Білогородської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_12 , який виконував функції інженера з технічного нагляду під час виконання умов вказаного договору.

ОСОБА_12 , будучи службовою особою,яка тимчасовообіймає посаду,пов`язану зорганізаційно-розпорядчимита адміністративно-господарськимифункціями,якими особанаділена повноважниморганом місцевогосамоврядування, виконуючи функції інженера з технічного нагляду, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, у невстановлений досудовим розслідуванням час, належним чином не перевірив обсяги та якість фактично виконаних ТОВ «Стройбуд-17» робіт за Договором підряду №103 від 26.07.2017 щодо проведення робіт з капітального ремонту дороги по вулиці Лікарська та Ранкова в с. Шевченкове Києво-Святошинського району Київської області, у зв`язку з чим безпідставно погодив обсяги та якість робіт, що не виконувались підрядником, були безпідставно включені до акту форми КБ-2в та оплачені за рахунок бюджетних коштів.

На виконання п. 2.4 Договору № 103 від 26.07.2017 Білогородською сільською радою Києво-Святошинського району Київської області 28.07.2017 перераховано кошти в розмірі 1457746,39 грн. за капітальний ремонт дороги по вул. Лікарська та Ранкова с. Шевченкове Києво-Святошинського району Київської області на розрахунковий рахунок товариства.

ОСОБА_11 , діючи за вказівкою ОСОБА_7 та ОСОБА_9 перерахувала отримані за Договором №103 від 26.07.2017 грошові кошти на рахунки інших суб`єктів підприємницької діяльності в якості оплати будівельних матеріалів, таким чином розпорядившись ними на власний розсуд.

Одночасно із тим встановлено, що відображені в акті приймання виконаних робіт форми КБ-2в за липень 2017 року та довідці про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору № 103 від 26.07.2017 обсяги по окремим найменуванням робіт не відповідають виконаним об`ємам на об`єкті, тобто не виконані в повному обсязі, зокрема загальна маса улаштованої асфальтобетонної суміші фактично на 78,4888 т менша від відображеної в акті приймання виконаних робіт форми КБ-2в за липень 2017 року до договору № 103 від 26.07.2017.

Згідно висновку експерта № 12-5/17 від 18.06.2018, обсяги та вартість виконаних будівельних робіт за договором №103 від 26.07.2017, станом на 12.04.2018 не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією (дефектним актам, актам приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в) відповідно договору на суму 146866,04 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність та діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому ролі у спільному злочинному плані 02.08.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час директор ТОВ «Стройбуд-17» ОСОБА_4 , перебуваючи в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області уклав із головою Софіївсько-Борщагівської сільської ради ОСОБА_15 договір підряду №117 (далі Договір №117 від 02.08.2017).

Відповідно пункту 1.1. вказаного договору підрядник зобов`язується якісно і в обумовлений строк виконати своїми силами роботи з капітального ремонту дороги по вул. Скіфська в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Згідно пункту 2.1. вказаного договору, загальна вартість робіт складає 1469772,26 грн.

Пунктом 2.3. Договору №117 від 02.08.2017 передбачено, що всі розрахунки між сторонами за виконані роботи, які є предметом цього договору, проводяться на підставі акту приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) протягом 5 банківських днів з моменту підписання акту уповноваженими представниками сторін.

21.08.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час, діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому злочинної ролі, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора ТОВ «Стройбуд-17», діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, повторно, в порушення ч. 1 ст. 875, ч. 4 ст. 882 ЦК України, п.п. 18, 29, 31, 91, 93, 99 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, п.п. 1.1, 2.3 Договору №117 від 02.08.2017, склав та видав виготовлені при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за серпено 2017 року форми КБ-2в та довідку про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, до яких вніс завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з капітального ремонту тротуарів по вулиці Скіфська с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області виконанні в повному обсязі на загальну суму 1469772, 26 грн.

З метою доведення єдиного злочинного плану до кінця, ОСОБА_4 передав завідомо підроблені акт приймання виконаних робіт форми КБ-2в за серпень 2017 року та довідку про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору № 117 від 02.08.2017 для погодження замовнику, а саме представнику Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_12 , який виконував функції інженера з технічного нагляду під час виконання умов вказаного договору.

ОСОБА_12 , будучи службовою особою,яка тимчасовообіймає посаду,пов`язану зорганізаційно-розпорядчимита адміністративно-господарськимифункціями,якими особанаділена повноважниморганом місцевогосамоврядування, виконуючи функції інженера з технічного нагляду, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, у невстановлений досудовим розслідуванням час, належним чином не перевірив обсяги та якість фактично виконаних ТОВ «Стройбуд-17» робіт за Договором підряду №117 від 02.08.2017 щодо проведення робіт з капітального ремонту дороги по вулиці Скіфській в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області, у зв`язку з чим безпідставно погодив обсяги та якість робіт, що не виконувались підрядником, були безпідставно включені до акту форми КБ-2в та оплачені за рахунок бюджетних коштів.

На виконанняп.2.4договору №117від 02.08.2017нарахунок ТОВ«Стройбуд-17» Софіївсько-Борщагівською сільською радою 04.08.2017 перераховано кошти в розмірі 440931 грн., 28.08.2017 на рахунок ТОВ «Стройбуд-17» Софіївсько-Борщагівськоюсільською радоюперераховано кошти в розмірі 1027483,93 грн., 13.11.2017 на рахунок ТОВ «Стройбуд-17» Софіївсько-Борщагівськоюсільською радоюперерахованокошти врозмірі 1357,22грн. за капітальний ремонт дороги по вул. Скіфська в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

ОСОБА_11 , діючи за вказівкою ОСОБА_7 та ОСОБА_9 перерахувала отримані за Договором №117 від 26.07.2017 грошові кошти на рахунки інших суб`єктів підприємницької діяльності в якості оплати будівельних матеріалів, таким чином розпорядившись ними на власний розсуд.

Одночасно із тим встановлено, що відображені в акті приймання виконаних робіт форми КБ-2в за серпень 2017 року та довідці про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору № 117 від 02.08.2017 обсяги по окремим найменуванням робіт не відповідають виконаним об`ємам на об`єкті, тобто не виконані в повному обсязі, зокрема завищено об`єми улаштованого асфальтобетону на 42,3464 т.

Згідно висновку експерта № 12-5/22 від 29.08.2018, визначені в межах наданих документів та з урахуванням обмежень наведених у дослідницькій частині висновку експерта обсяги та вартість виконаних будівельних робіт за договором підряду №117 від 02.08.2017 на момент проведення огляду місця події 02.02.2018, не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією (дефектним актам, актам приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в та ін.) орієнтовно на суму 83226,94 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність та діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому ролі у спільному злочинному плані 02.08.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час директор ТОВ «Стройбуд-17» ОСОБА_4 , перебуваючи в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області уклав із головою Софіївсько-Борщагівської сільської ради ОСОБА_15 договір підряду №118 (далі Договір №118 від 02.08.2017).

Відповідно пункту 1.1. вказаного договору підрядник зобов`язується якісно і в обумовлений строк виконати своїми силами роботи з капітального ремонту дороги по вул. Кошова в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Згідно пункту 2.1. вказаного договору, загальна вартість робіт складає 1379146,56 грн.

Пунктом 2.3. Договору №118 від 02.08.2017 передбачено, що всі розрахунки між сторонами за виконані роботи, які є предметом цього договору, проводяться на підставі акту приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) протягом 5 банківських днів з моменту підписання акту уповноваженими представниками сторін.

У період з 11.09.2017 по 09.11.2017 (точний час досудовим розслідуванням не встановлено), діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому злочинної ролі, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора ТОВ «Стройбуд-17», діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, повторно, в порушення ч. 1 ст. 875, ч. 4 ст. 882 ЦК України, п.п. 18, 29, 31, 91, 93, 99 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, п.п. 1.1, 2.3 Договору №118 від 02.08.2017, склав та видав виготовлені при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за вересень 2017 року форми КБ-2в, акт №2 приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2в та довідку про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, до яких вніс завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з капітального ремонту дороги по вулиці Кошова с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області виконанні в повному обсязі на загальну суму 1379146,56 грн.

З метою доведення єдиного злочинного плану до кінця, ОСОБА_4 передав завідомо підроблені акт №1 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за вересень 2017 року, акт №2 приймання виконаних робіт форми КБ-2в та довідку про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору №118 від 02.08.2017 для погодження замовнику, а саме представнику Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_12 , який виконував функції інженера з технічного нагляду під час виконання умов вказаного договору.

ОСОБА_12 , будучи службовою особою,яка тимчасовообіймає посаду,пов`язану зорганізаційно-розпорядчимита адміністративно-господарськимифункціями,якими особанаділена повноважниморганом місцевогосамоврядування, виконуючи функції інженера з технічного нагляду, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, у невстановлений досудовим розслідуванням час, належним чином не перевірив обсяги та якість фактично виконаних ТОВ «Стройбуд-17» робіт за Договором підряду №118 від 02.08.2017 щодо проведення робіт з капітального ремонту дороги по вулиці Кошова в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області, у зв`язку з чим безпідставно погодив обсяги та якість робіт, що не виконувались підрядником, були безпідставно включені до акту форми КБ-2в та оплачені за рахунок бюджетних коштів.

На виконанняп.2.4договору №118від 02.08.2017нарахунок ТОВ«Стройбуд-17» Софіївсько-Борщагівською сільською радою 03.08.2017 перераховано кошти в розмірі 413 743 грн., 12.09.2017 на рахунок ТОВ «Стройбуд-17» Софіївсько-Борщагівськоюсільською радоюперераховано кошти в розмірі 964543,10 грн., 10.11.2017 на рахунок ТОВ «Стройбуд-17» Софіївсько-Борщагівськоюсільською радоюперерахованокошти врозмірі 860,40грн. за капітальний ремонт дороги по вул. Кошова в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Одночасно із тим встановлено, що відображені в акті №1 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за вересень 2017 року, акті №2 приймання виконаних робіт форми КБ-2в та довідці про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору №118 від 02.08.2017 обсяги по окремим найменуванням робіт не відповідають виконаним об`ємам на об`єкті, тобто не виконані в повному обсязі, зокрема завищено використання сумішей асфальтобетонних гарячих і теплих (асфальтобетон щільний) (дорожній) (аеродромний), що застосовуються у верхніх шарах покриттів, дрібнозернисті, тип В, марка 1 завищено на 33,2232 т.

Згідно висновку експерта № 12-5/26 від 10.09.2018, визначені в межах наданих документів та з урахуванням обмежень наведених у дослідницькій частині висновку експерта, обсяги та вартість виконаних будівельних робіт за договором підряду №118 від 02.08.2017 на момент проведення огляду місця події 08.02.2018, не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією (дефектним актам, актам приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в та ін.) орієнтовно на суму 53926,03 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність та діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому ролі у спільному злочинному плані 09.08.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час директор ТОВ «Стройбуд-17» ОСОБА_4 , перебуваючи в с. Білогородка Києво-Святошинського району Київської області уклав із головою Білогородської сільської ради ОСОБА_16 договір підряду №102 (далі Договір №102 від 09.08.2017).

Відповідно пункту 1.1. вказаного договору підрядник зобов`язується якісно і в обумовлений строк виконати своїми силами роботи з капітального ремонту тротуарів по вул. Київська в с. Білогородка Києво-Святошинського району Київської області.

Згідно пункту 2.1. вказаного договору, загальна вартість робіт складає 1475800,87 грн.

Пунктом 2.3. Договору №102 від 09.08.2017 передбачено, що всі розрахунки між сторонами за виконані роботи, які є предметом цього договору, проводяться на підставі акту приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) протягом 5 банківських днів з моменту підписання акту уповноваженими представниками сторін.

Додатковою угодою №1 від 27.09.2017 до Договору №102 від 09.08.2017 суму договору зменшено до 927889,87 грн.

Додатковою угодою №2 від 05.12.2017 до Договору №102 від 09.08.2017 суму договору зменшено до 900889,87 грн.

08.09.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час, діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому злочинної ролі, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора ТОВ «Стройбуд-17», діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, повторно, в порушення ч. 1 ст. 875, ч. 4 ст. 882 ЦК України, п.п. 18, 29, 31, 91, 93, 99 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, п.п. 1.1, 2.3 Договору №102 від 09.08.2017, склав та видав виготовлені при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за вересень 2017 року форми КБ-2в та довідку про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, до яких вніс завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з капітального ремонту тротуарів по вулиці Київська с. Білогородка Києво-Святошинського району Київської області виконанні в повному обсязі на загальну суму 900889,87 грн.

З метою доведення єдиного злочинного плану до кінця, ОСОБА_4 передав завідомо підроблені акт приймання виконаних робіт форми КБ-2в за вересень 2017 року та довідку про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору № 102 від 09.08.2017 для погодження замовнику, а саме представнику Білогородської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_12 , який виконував функції інженера з технічного нагляду під час виконання умов вказаного договору.

ОСОБА_12 , будучи службовою особою,яка тимчасовообіймає посаду,пов`язану зорганізаційно-розпорядчимита адміністративно-господарськимифункціями,якими особанаділена повноважниморганом місцевогосамоврядування, виконуючи функції інженера з технічного нагляду, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, у невстановлений досудовим розслідуванням час, належним чином не перевірив обсяги та якість фактично виконаних ТОВ «Стройбуд-17» робіт за Договором підряду №102 від 09.08.2017 щодо проведення робіт з капітального ремонту тротуарів по вулиці Київська в с. Білогородка Києво-Святошинського району Київської області, у зв`язку з чим безпідставно погодив обсяги та якість робіт, що не виконувались підрядником, були безпідставно включені до акту форми КБ-2в та оплачені за рахунок бюджетних коштів.

На виконання п. 2.2 Договору № 102 від 09.08.2017 Білогородською сільською радою Києво-Святошинського району Київської області 11.08.2017 перераховано кошти в розмірі 442 740,00 грн. за капітальний ремонт тротуарів по вулиці Київська в с. Шевченкове Києво-Святошинського району Київської області.

У подальшому, на виконання умов Договору № 102 від 09.08.2017, 12.09.2018 Білогородською сільською радою Києво-Святошинського району Київської області перераховано кошти у розмірі 458 149,87 грн. Таким чином, на виконання умов Договору №102 від 09.08.2017 Білогородською сільською радою Києво-Святошинського району Київської області перераховано на рахунок ТОВ «Стройбуд-17» грошові кошти на загальну суму 900 889,87 грн.

ОСОБА_11 , діючи за вказівкою ОСОБА_7 та ОСОБА_9 перерахувала отримані за Договором №102 від 09.08.2017 грошові кошти на рахунки інших суб`єктів підприємницької діяльності в якості оплати будівельних матеріалів, таким чином розпорядившись ними на власний розсуд.

Одночасно із тим встановлено, що відображені в акті приймання виконаних робіт форми КБ-2в за вересень 2017 року та довідці про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору № 102 від 09.08.2017 обсяги по окремим найменуванням робіт не відповідають виконаним об`ємам на об`єкті, тобто не виконані в повному обсязі, зокрема улаштування дорожніх корит коритного профілю з застосуванням екскаваторів, глибина корита 250 мм, улаштування основ під тротуари товщиною 12 см із щебеню та улаштування покриттів з дрібно розмірних фігурних елементів мощення завищено на 167,87 м2.

Згідно висновку експерта № 12-5/17 від 18.06.2018, обсяги та вартість виконаних будівельних робіт за договором №102 від 09.08.2017, станом на 12.04.2018 не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією (дефектним актам, актам приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в) відповідно договору на суму 85101,25 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність та діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому ролі у спільному злочинному плані 12.09.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час директор ТОВ «Стройбуд-17» ОСОБА_4 , перебуваючи в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області уклав із головою Софіївсько-Борщагівської сільської ради ОСОБА_15 договір підряду №149 (далі Договір №149 від 12.09.2017).

Відповідно пункту 1.1. вказаного договору підрядник зобов`язується якісно і в обумовлений строк виконати своїми силами роботи з капітального ремонту дороги по вул. Зоряна в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Згідно пункту 2.1. вказаного договору, загальна вартість робіт складає 1469752,55 грн.

Пунктом 2.3. Договору №149 від 12.09.2017 передбачено, що всі розрахунки між сторонами за виконані роботи, які є предметом цього договору, проводяться на підставі акту приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) протягом 5 банківських днів з моменту підписання акту уповноваженими представниками сторін.

У період з 10.10.2017 по 09.11.2017 (точний час досудовим розслідуванням не встановлено), діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому злочинної ролі, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора ТОВ «Стройбуд-17», діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, повторно, в порушення ч. 1 ст. 875, ч. 4 ст. 882 ЦК України, п.п. 18, 29, 31, 91, 93, 99 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, п.п. 1.1, 2.3 Договору №149 від 12.09.2017, склав та видав виготовлені при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за жовтень 2017 року форми КБ-2в, акт №2 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2017 року форми КБ-2в та довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, до яких вніс завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з капітального ремонту дороги по вулиці Зоряна с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області виконанні в повному обсязі на загальну суму 1469752,55 грн.

З метою доведення єдиного злочинного плану до кінця, ОСОБА_4 передав завідомо підроблені акт №1 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за жовтень 2017 року, акт №2 приймання виконаних робіт за листопад 2017 року форми КБ-2в та довідки про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору №149 від 12.09.2017 для погодження замовнику, а саме представнику Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_12 , який виконував функції інженера з технічного нагляду під час виконання умов вказаного договору.

ОСОБА_12 , будучи службовою особою,яка тимчасовообіймає посаду,пов`язану зорганізаційно-розпорядчимита адміністративно-господарськимифункціями,якими особанаділена повноважниморганом місцевогосамоврядування, виконуючи функції інженера з технічного нагляду, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, у невстановлений досудовим розслідуванням час, належним чином не перевірив обсяги та якість фактично виконаних ТОВ «Стройбуд-17» робіт за Договором підряду №149 від 12.09.2017 щодо проведення робіт з капітального ремонту дороги по вулиці Зоряна в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області, у зв`язку з чим безпідставно погодив обсяги та якість робіт, що не виконувались підрядником, були безпідставно включені до акту форми КБ-2в та оплачені за рахунок бюджетних коштів.

На виконанняп.2.4Договору №149від 12.09.2017Софіївсько-Борщагівськоюсільською радоюКиєво-Святошинського районуКиївської області 13.09.2017перераховано коштив розмірі 440925грн.,12.10.2017перераховано коштив сумі1027584,19грн.,10.11.2017перераховано коштив сумі1243,33грн.за капітальнийремонт дороги по вулиці Зоряна в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

ОСОБА_11 , діючи за вказівкою ОСОБА_7 та ОСОБА_9 перерахувала отримані за Договором №149 від 12.09.2017 грошові кошти на рахунки інших суб`єктів підприємницької діяльності в якості оплати будівельних матеріалів, таким чином розпорядившись ними на власний розсуд.

Одночасно із тим встановлено, що відображені в акті №1 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за вересень 2017 року, акті №2 приймання виконаних робіт форми КБ-2в та довідці про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору №149 від 12.09.2017 обсяги по окремим найменуванням робіт не відповідають виконаним об`ємам на об`єкті, тобто не виконані в повному обсязі, зокрема завищено улаштування дорожніх корит напівкоритного профілю з застосуванням автогрейдерів, глибина корита понад 250 до 500 мм на 309 м2; завищено улаштування основ та покриттів з суміші С-5 (0-70) мм оптимального гранулометричного складу двошарових, нижній шар товщиною 12 см на 309 м2; завищено улаштування основ та покриттів з суміші С-7 (0-40) мм оптимального гранулометричного складу двошарових, верхній шар товщиною 10 см на 309 м2; завищено улаштування покриттів товщиною 4 см із гарячих асфальтобетонних сумішей на 309 м2; завищено на кожні 0,5 см зміна товщини шару додавання або виключення до норми 18-43-1 на 309 м2; завищено використання сумішей асфальтобетонних гарячих і теплих (асфальтобетон щільний) (дорожній) (аеродромний), що застосовуються у верхніх шарах покриттів, дрібнозернисті, тип В, марка 1 завищено на 47,4552 т.

Згідно висновку експерта № 12-5/26 від 10.09.2018, визначені в межах наданих документів та з урахуванням обмежень наведених у дослідницькій частині висновку експерта, обсяги та вартість виконаних будівельних робіт за договором підряду №149 від 12.09.2017 на момент проведення огляду місця події 08.02.2018, не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією (дефектним актам, актам приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в та ін.) орієнтовно на суму 152803,54 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність та діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому ролі у спільному злочинному плані 14.09.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час директор ТОВ «Стройбуд-17» ОСОБА_4 , перебуваючи в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області уклав із головою Софіївсько-Борщагівської сільської ради ОСОБА_15 договір підряду №155 (далі Договір №155 від 14.09.2017).

Відповідно пункту 1.1. вказаного договору підрядник зобов`язується якісно і в обумовлений строк виконати своїми силами роботи з капітального ремонту дороги по вул. Волошкова в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Згідно пункту 2.1. вказаного договору, загальна вартість робіт складає 1473216,97 грн.

Пунктом 2.3. Договору №155 від 14.09.2017 передбачено, що всі розрахунки між сторонами за виконані роботи, які є предметом цього договору, проводяться на підставі акту приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) протягом 5 банківських днів з моменту підписання акту уповноваженими представниками сторін.

У період з 07.11.2017 по 15.12.2017 (точний час досудовим розслідуванням не встановлено), діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому злочинної ролі, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора ТОВ «Стройбуд-17», діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, повторно, в порушення ч. 1 ст. 875, ч. 4 ст. 882 ЦК України, п.п. 18, 29, 31, 91, 93, 99 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, п.п. 1.1, 2.3 Договору №155 від 14.09.2017, склав та видав виготовлені при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах акт №2 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2017 року форми КБ-2в, акт №2 приймання виконаних підрядних робіт за грудень 2017 року форми КБ-2в та довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, до яких вніс завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з капітального ремонту дороги по вулиці Волошкова с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області виконанні в повному обсязі на загальну суму 1473216,97 грн.

З метою доведення єдиного злочинного плану до кінця, ОСОБА_4 передав завідомо підроблені акт №2 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за листопад 2017 року, акт №2 приймання виконаних робіт за грудень 2017 року форми КБ-2в та довідки про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору №155 від 14.09.2017 для погодження замовнику, а саме представнику Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_12 , який виконував функції інженера з технічного нагляду під час виконання умов вказаного договору.

ОСОБА_12 , будучи службовою особою,яка тимчасовообіймає посаду,пов`язану зорганізаційно-розпорядчимита адміністративно-господарськимифункціями,якими особанаділена повноважниморганом місцевогосамоврядування, виконуючи функції інженера з технічного нагляду, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, у невстановлений досудовим розслідуванням час, належним чином не перевірив обсяги та якість фактично виконаних ТОВ «Стройбуд-17» робіт за Договором підряду №155 від 14.09.2017 щодо проведення робіт з капітального ремонту дороги по вулиці Волошкова в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області, у зв`язку з чим безпідставно погодив обсяги та якість робіт, що не виконувались підрядником, були безпідставно включені до акту форми КБ-2в та оплачені за рахунок бюджетних коштів.

На виконанняп.2.4Договору №155від 14.09.2017Софіївсько-Борщагівськоюсільською радоюКиєво-Святошинського районуКиївської області перерахованокошти всумі 1473216,97грн.за капітальнийремонт дороги по вулиці Волокова в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

ОСОБА_11 , діючи за вказівкою ОСОБА_7 та ОСОБА_9 перерахувала отримані за Договором №155 від 14.09.2017 грошові кошти на рахунки інших суб`єктів підприємницької діяльності в якості оплати будівельних матеріалів, таким чином розпорядившись ними на власний розсуд.

Одночасно із тим встановлено, що відображені в акті №2 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за листопад 2017 року, акті №2 приймання виконаних робіт за грудень 2017 року форми КБ-2в та довідках про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору №155 від 14.09.2017 обсяги по окремим найменуванням робіт не відповідають виконаним об`ємам на об`єкті, тобто не виконані в повному обсязі, зокрема завищено використання сумішей асфальтобетонних гарячих і теплих (асфальтобетон щільний) (дорожній) (аеродромний), що застосовуються у верхніх шарах покриттів, дрібнозернисті, тип В, марка 1 на 18,1832 т.

Згідно висновку експерта № 12-5/25 від 07.09.2018, визначені в межах наданих документів та з урахуванням обмежень наведених у дослідницькій частині висновку експерта, обсяги та вартість виконаних будівельних робіт за договором підряду №155 від 14.09.2017 на момент проведення огляду місця події 02.02.2018, не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією (дефектним актам, актам приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в та ін.) орієнтовно на суму 35736,97 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність та діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому ролі у спільному злочинному плані 25.10.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час директор ТОВ «Стройбуд-17» ОСОБА_4 , перебуваючи в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області уклав із головою Софіївсько-Борщагівської сільської ради ОСОБА_15 договір підряду №190 (далі Договір №190 від 25.10.2017).

Відповідно пункту 1.1. вказаного договору підрядник зобов`язується якісно і в обумовлений строк виконати своїми силами роботи з капітального ремонту дороги по вул. Васнецова в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Згідно пункту 2.1. вказаного договору, загальна вартість робіт складає 1472851,12 грн.

Пунктом 2.3. Договору №190 від 25.10.2017 передбачено, що всі розрахунки між сторонами за виконані роботи, які є предметом цього договору, проводяться на підставі акту приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) протягом 5 банківських днів з моменту підписання акту уповноваженими представниками сторін.

11.12.2017 у невстановлений досудовим розслідуванням час, діючи відповідно до відведеної безпосередньо йому злочинної ролі, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора ТОВ «Стройбуд-17», діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, повторно, в порушення ч. 1 ст. 875, ч. 4 ст. 882 ЦК України, п.п. 18, 29, 31, 91, 93, 99 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, п.п. 1.1, 2.3 Договору №190 від 25.10.2017, склав тавидав виготовленіпри невстановленихдосудовим розслідуваннямобставинах акт№1приймання виконанихпідрядних робітза грудень2017року формиКБ-2вта довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, до яких вніс завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з капітального ремонту дороги по вулиці Васнецова с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області виконанні в повному обсязі на загальну суму 1472851,12 грн.

З метою доведення єдиного злочинного плану до кінця, ОСОБА_4 передав завідомо підроблені акт №1 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за грудень 2017 року та довідку про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору №190 від 25.10.2017 для погодження замовнику, а саме представнику Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_12 , який виконував функції інженера з технічного нагляду під час виконання умов вказаного договору.

ОСОБА_12 , будучи службовою особою,яка тимчасовообіймає посаду,пов`язану зорганізаційно-розпорядчимита адміністративно-господарськимифункціями,якими особанаділена повноважниморганом місцевогосамоврядування, виконуючи функції інженера з технічного нагляду, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, у невстановлений досудовим розслідуванням час, належним чином не перевірив обсяги та якість фактично виконаних ТОВ «Стройбуд-17» робіт за Договором підряду №190 від 25.10.2017 щодо проведення робіт з капітального ремонту дороги по вулиці Васнецова в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області, у зв`язку з чим безпідставно погодив обсяги та якість робіт, що не виконувались підрядником, були безпідставно включені до акту форми КБ-2в та оплачені за рахунок бюджетних коштів.

На виконанняп.2.4Договору №190від 25.10.2017Софіївсько-Борщагівськоюсільською радоюКиєво-Святошинського районуКиївської області перерахованокошти всумі 1472851,12грн.за капітальнийремонт дороги по вулиці Васнецова в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

ОСОБА_11 , діючи за вказівкою ОСОБА_7 та ОСОБА_9 перерахувала отримані за Договором №190 від 25.10.2017 грошові кошти на рахунки інших суб`єктів підприємницької діяльності в якості оплати будівельних матеріалів, таким чином розпорядившись ними на власний розсуд.

Одночасно із тим встановлено, що відображені в акті №1 приймання виконаних робіт форми КБ-2в за грудень 2017 року та довідці про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 до договору №190 від 25.10.2017 обсяги по окремим найменуванням робіт не відповідають виконаним об`ємам на об`єкті, тобто не виконані в повному обсязі, зокрема завищено улаштування дорожніх корит напівкоритного профілю з застосуванням автогрейдерів, глибина корита понад 250 до 500 мм на 71 м2; завищено улаштування основ та покриттів з суміші С-5 (0-70) мм оптимального гранулометричного складу двошарових, нижній шар товщиною 12 см на 71 м2; завищено улаштування основ та покриттів з суміші С-7 (0-40) мм гранулометричного складу двошарових, верхній шар товщиною 10 см на 71 м2; завищено улаштування покриттів товщиною 4 см із гарячих асфальтобетонних сумішей на 71 м2; завищено на кожні 0,5 см зміни товщини шару додавання або виключення до норми 18-43-1 на 71 м2; завищено використання сумішей асфальтобетонних гарячих і теплих (асфальтобетон щільний) (дорожній) (аеродромний), що застосовуються у верхніх шарах покриттів, дрібнозернисті, тип В, марка 1 на 15,464 т.

Згідно висновку експерта № 12-5/25 від 07.09.2018, визначені в межах наданих документів та з урахуванням обмежень наведених у дослідницькій частині висновку експерта, обсяги та вартість виконаних будівельних робіт за договором підряду №190 від 25.10.2017 на момент проведення огляду місця події 02.02.2018, не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією (дефектним актам, актам приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в та ін.) орієнтовно на суму 46416,80 грн.

Крім того, у невстановлений досудовим розслідуванням час при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах ОСОБА_7 , реалізуючи свій злочинний намір, спрямований на незаконне придбання, носіння та зберігання боєприпасів придбав у невстановленої досудовим розслідуванням особи боєприпаси у кількості 211 одиниць, серед яких 156 одиниць з маркуванням «711 89», 18 одиниць з маркуванням «270 64», 1 одиниця з маркуванням «711 84», 34 одиниці з маркуванням «539 90», 1 одиниця з маркуванням «539 *Е*» та 1 одиниця з маркуванням «188 72».

Після цього ОСОБА_7 , усвідомлюючи заборону вільного обігу боєприпасів, не маючи передбаченого законом дозволу на придбання та зберігання зазначених боєприпасів, в порушенні Інструкції «Про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за властивостями метальними снарядами несмертельної дії та зазначених патронів, а також боєприпасів до зброї та вибухових матеріалів» затвердженої наказом Міністерства Внутрішніх справ України № 622 від 21.08.1998 приніс їх за місцем свого проживання за адресою: АДРЕСА_1 , де помістив їх для подальшого зберігання до власного сейфу, в якому зберігалась мисливська зброя, зареєстрована на його ім`я та незаконно зберігав їх там до 15.02.2018.

15.02.2018 під час обшуку за місцем проживання ОСОБА_7 за адресою: АДРЕСА_1 працівниками поліції виявлено та вилучено боєприпаси у кількості 211 одиниць, серед яких 156 одиниць з маркуванням «711 89», 18 одиниць з маркуванням «270 64», 1 одиниця з маркуванням «711 84», 34 одиниці з маркуванням «539 90», 1 одиниця з маркуванням «539 *Е*» та 1 одиниця з маркуванням «188 72».

Згідно висновку експерта №8-5/245 від 20.03.2018, патрони з маркуванням «711 84», «711 89», «270 64», «539 90», що надані на дослідження, являються бойовими проміжними патронами калібру 7,62х39 мм, що споряджені оболонковими кулями зі сталевим осердям до нарізної вогнепальної зброї, патрон з маркуванням « НОМЕР_2 », що наданий на дослідження, являється бойовим проміжним патроном калібру 7,62х39 мм, що споряджений бронебійно-запалювальною кулею зі сталевим осердям до нарізної вогнепальної зброї, патрон з маркуванням «188 72», що надано на дослідження, являється гвинтівочним патроном калібру 7,62х54 мм, що споряджений оболонковою кулею зі свинцевим осердям до нарізної вогнепальної зброї.

В судовому засіданні прокурор просив клопотання задовольнити, з підстав, викладених у ньому.

Підозрюваний ОСОБА_7 в судовому засіданні зазначив про те, що не має на меті переховуватись від органів досудового слідства, за станом свого здоров`я потребує медичної допомоги, та просив обрати міру запобіжного заходу не пов`язаного з триманням під вартою.

Адвокат ОСОБА_3 в судовому засіданні також вказував на те, що в даному судовому засіданні не встановлено існування ризиків передбачених ст.177 КПК України, зазначав, що ОСОБА_7 не має на меті впливати на хід досудового розслідування, а навпаки має намір співпрацювати з органом слідства, має стійкі соціальні зв`язки, а тому просив обрати відносно підозрюваного запобіжний захід не пов`язаний з триманням під вартою.

Слідчий суддя перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думки усіх учасників даного кримінального провадження дійшов наступного висновку.

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 є підозрюваним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3ст.28ч.5ст.191,ч.3ст.28ч.1ст.366КК України згідно повідомлення про підозру від 09.10.2018 року.

Відповідно до ухвали слідчого судді Святошинського районного суду м.Києва від 10.10.2018 надано дозвіл на затримання ОСОБА_7 з метою приводу для участі в розгляді клопотання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наявність обґрунтованої підозри у вчиненні ОСОБА_7 , інкримінованого йому злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України повністю підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами, а саме: протоколами допиту свідків; протоколам обшуку за місцем проживання ОСОБА_7 ; протоколом огляду речей та документів, вилучених під час обшуку за місцем проживання ОСОБА_7 ; протоколом обшуку за місцем проживання ОСОБА_9 ; протоколом огляду речей та документів, вилучених під час обшуку за місцем проживання ОСОБА_9 ; протоколам обшуку за місцем проживання ОСОБА_10 ; протоколом огляду речей та документів, вилучених під час обшуку за місцем проживання ОСОБА_17 ; протоколам обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 ; протоколом огляду речей та документів, вилучених під час обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 ; протоколам обшуку за місцем проживання ОСОБА_11 ; протоколом огляду речей та документів, вилучених під час обшуку за місцем проживання ОСОБА_18 ; протоколам обшуку за місцем фактичного здійснення господарської діяльності ТОВ «Стройбуд-17»; протоколом огляду речей та документів, вилучених під час обшуку за місцем фактичного здійснення господарської діяльності ТОВ «Стройбуд-17»; протоколами відібрання зразків улаштованого дорожнього покриття та протоколами лабораторного дослідження вказаних зразків; речовими доказами вилученими в ході проведення обшуків; висновками судових будівельно-технічних експертиз; висновками судових почеркознавчих експертиз; висновком судової балістичної експертизи; матеріалами, отриманими під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій; протоколом допиту підозрюваного ОСОБА_12 ; іншими матеріалами кримінального провадження в їх сукупності.

Як вбачається з довідки № 231 від 18.10.2018, виданої ЗАТ «Мартунінським медичним центром» Гегаркунікської області Республіки Вірменія, ОСОБА_7 , 1968 р.н. з 10.10.2018 знаходився на стаціонарному лікуванні в терапевтичному відділенні вказаного медичного центру у зв`язку із загостренням хронічного обструктивного бронхіту, правобічною бронхопневмонією, гострою дихальною недостатністю 1 ступеня.

Згідно зі змістом ст.ст. 131-132 КПК України - запобіжні заходи є заходами забезпечення кримінального провадження і застосовуються на підставі ухвали суду.

У кримінальному провадженні встановлено наявність ризиків, передбачених ст.177 КПК України і в обґрунтування застосування запобіжного заходу щодо ОСОБА_7 покладається необхідність запобігання його спробам переховуватись від органів досудового розслідування та суду, а також вчиненню інших правопорушень.

Разом із тим, при обранні міри запобіжного заходу слідчий суддя вважає за доцільне врахувати, що підозрюваний має стійкі соціальні зв`язки та постійне місце проживання, де позитивно характеризується.

Відповідно до ч. 2 ст. 194 КПК України, слідчий суддя, суд зобов`язаний постановити ухвалу про відмову в застосуванні запобіжного заходу, якщо під час розгляду клопотання прокурор не доведе наявність всіх обставин, передбачених частиною першою цієї статті.

Європейський суд з прав людини неодноразово підкреслював, що наявність підстав для тримання особи під вартою має оцінюватися в кожному кримінальному провадженні з урахуванням конкретних обставин. Тримання особи під вартою може бути виправдано, за наявності ознак того, що цього вимагають справжні інтереси суспільства, які незважаючи на існування презумпції невинуватості переважають інтереси забезпечення поваги до особистої свободи. При розгляді питання про доцільність тримання особи під вартою судовий орган повинен брати до уваги фактори, які можуть мати відношення до справи: характер (обставини) і тяжкість передбачуваного кримінального правопорушення; обґрунтованість доказів того, що саме ця особа вчинила кримінальне правопорушення; покарання, яке можливо буде призначено в результаті засудження; характер, минуле, особисті та соціальні обставини життя особи, його зв`язки з суспільством.

Відповідно до положень ст. 181 КПК України домашній арешт полягає в забороні підозрюваному, обвинуваченому залишати житло цілодобово або у певний період доби.

За таких обставин, враховуючи те, що підозрюваний ОСОБА_7 не має на меті переховуватись та впливати на хід досудового розслідування та вказує, що має намір співпрацювати з органом слідства, має стійкі соціальні зв`язки та постійне місце проживання, крім того враховуючи, що останній дійсно проходив курс лікування в умовах стаціонару, слідчий суддя вважає, що необхідності обмеження права особи на свободу, передбаченого кримінальним процесуальним законом України, ст. 5 Конвенції про захист прав і основоположних свобод людини в контексті зазначеного кримінального провадження немає, а тому, враховуючи дані про особу підозрюваного в їх сукупності вважаю за необхідне застосувати до нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби, який в повній мірі забезпечить запобіганню ризиків, передбачених ст. 177 КПК України.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 176-178, 183, 184, 186, 193, 194, 196, 197, 309, 369, 372, 395 КПК України, ст.ст. 5, 6 Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання старшого слідчого в ОВС Слідчого управління ГУ НП в Київській області капітана поліції ОСОБА_6 про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відмовити.

Застосувати відносно підозрюваного ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби.

Покласти на підозрюваного ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 такі обов`язки:

1) Прибувати до слідчого в ОВС Слідчого управління ГУ НП в Київській області, прокурора та суду за першою вимогою;

2) Заборонити підозрюваному ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 залишати місце свого проживання, за адресою: АДРЕСА_1 , в період з 21 год. 00 хв. дня до 06 год. 00 хв. наступного дня, за виключенням випадків необхідності отримання невідкиданої медичної допомоги.

3) зобов`язати ОСОБА_7 , 29.02.1968 здати до слідчого в ОВС Слідчого управління ГУ НП в Київській області на зберігання паспорт громадянина Республіки Вірменії серії НОМЕР_3 виданий 16.11.2015 року.

4) Контроль за виконанням даного запобіжного заходу покласти на органи внутрішніх справ за місцем проживання підозрюваного ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала слідчого судді діє на час досудового розслідування, а саме до 26 грудня 2018 року включно та підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78678006
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Цаккар Мартунінського району Республіки Вірменія, вірменина, громадянина України, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 367, ч. 1 ст. 263 КК України

Судовий реєстр по справі —759/16496/18

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

П`ятничук І. В.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

П`ятничук І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні