Постанова
від 21.10.2009 по справі 2а-5412/09/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №2а-5412/09/1370

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 жовтня 2009 року                                                                                                    м. Львів  

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого-судді                             Гулика А.Г.,

при секретарі судового засідання     Андрушакевич Т.В.,

з участю:

представника позивача: не з’явився;  

представник відповідача: не з’явився;    

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова до Приватного підприємства «Ряснянка» про припинення юридичної особи у зв’язку з систематичним порушенням податкового законодавства, -

в с т а н о в и в  :

 

Державна податкова інспекція у Шевченківському районі м. Львова звернулася в Львівський окружний адміністративний суд з адміністративним позовом до Приватного підприємства «Ряснянка», в якому просить припинити юридичну особу – відповідача, яке не подає більше одного року до органів державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності згідно із законодавством.

Підставами подання позову є неподання відповідачем протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, що в свою чергу перешкоджає Державній податковій інспекції здійснювати контроль за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою та своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов’язкових платежів), а також неподаткових доходів, наслідком чого є ненадходження до державного бюджету грошових коштів, що призводить до заподіяння шкоди інтересам держави.

Представник позивача, в судове засідання не з’явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце його проведення, подав до суду клопотання від 21.10.2009 року, в якому просить розглядати дану справу без участі уповноваженого представника позивача. Просить позов задоволити в повному обсязі.

Відповідач повторно не забезпечив явку уповноваженого представника в судове засідання, однак належним чином був повідомлений про дату, час та місце його проведення. Клопотань з проханням про відкладення розгляду справи або про розгляд справи за його відсутності до суду не надходило. Про причини своєї неявки суд не повідомив, а тому суд, керуючись статтею 128 Кодексу адміністративного судочинства України, ухвалив – розглядати справу за його відсутності.

Відповідно до частини 1 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення. Оскільки, відповідач жодних заперечень проти позову не подав, суд розглядає справу на основі наявних, в матеріалах справи, доказів.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши надані докази, суд даючи правову оцінку спірним правовідносинам, виходив з наступного.

Згідно з матеріалами справи, 31.03.1993 року, юридична особа – Приватне підприємство «Рясняка», що знаходиться за адресою: 79000, м. Львів, вул. Шевченка, буд. 317, зареєстроване міською адміністрацією Львівської міської ради народних депутатів, з присвоєнням ідентифікаційного коду юридичної особи – 20840877, що підтверджується Свідоцтвом про державну реєстрацію господарського формування.

Як вбачається з довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців серії АГ № 356012, Приватне підприємство «Ряснянка», ідентифікаційний номер – 20840877, знаходиться за адресою: 79000, м. Львів, вул. Шевченка, буд. 317 та перебуває в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, що також підтверджується довідкою Головного управління статистики у Львівській області від 24.02.2009 року № 20-09/369.

Згідно з довідкою від 08.12.2008 року № 123/29-011 про взяття на облік платника податків (Форма № 4-ОПП), Приватне підприємство «Ряснянка» 30.06.1993 року перебуває на обліку як платник податків за № 20840877 у Державній податковій інспекції в Шевченківському районі м. Львова.

Відповідно до виданої Державною податковою інспекцією у Шевченківському районі м. Львова довідки від 27.04.2009 року № 9545/19-020 про надання інформації щодо заборгованості перед бюджетом, Приватне підприємство «Ряснянка» (код ЄДРПОУ – 20840877), згідно даних карток особових рахунків платника, заборгованості перед бюджетом по податках та платежах немає, що також підтверджується довідкою від 03.03.2009 року № 126 Шевченківської районної виконавчої дирекції Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та довідкою від 22.04.2009 року № 3189/04-37 управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м. Львова.

Актом від 04.03.2009 року, встановлено, що Приватним підприємством «Ряснянка» (код ЄДРПОУ – 20840877) не подається до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова податкова звітність, починаючи з 2007 року.

У зв’язку з чим, вбачається порушення пункту 2 статті 9 Закону України „Про систему оподаткування” від 25.06.1991 року, з наступними змінами та доповненнями, щодо обов’язків платника податків і зборів подавати податковому органу декларації, бухгалтерську звітність та інші документи й відомості, пов‘язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Таким чином, суд встановив, що відповідач – Приватне підприємство «Ряснянка» не подає податкову звітність з 2007 року, що підтверджено актом Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова від 04.03.2009 року.

            Відповідачем не представлено суду доказів про подання до органів державної податкової інспекції, передбачених законодавством, документів податкової звітності.

            Згідно статті 9 Закону України «Про систему оподаткування» платники податків і зборів (обов’язкових платежів), зобов’язані подавати до державних органів та інших державних органів відповідно до Законів, декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів) у встановлені законом терміни.

    Відповідно до вимог частини 2 статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” однією з підстав для постановлення судом рішення щодо припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

За таких обставин, суд вважає, що позовні вимоги підставні і обґрунтовані, а тому адміністративний позов належить задоволити.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України, зокрема, частин 2 та 3, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.

Керуючись статтями 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -    

п о с т а н о в и в :

1.   1.     Позов задоволити.

2.   2.     Припинити юридичну особу – Приватне підприємство «Ряснянка»   (місцезнаходження: 79000, м. Львів, вул. Шевченка, буд. 317, код ЄДРПОУ – 20840877).

3. Копію постанови, у день набрання постановою законної сили, надіслати державному реєстратору – Управлінню державної реєстрації Львівської міської ради (місцезнаходження: 79000, м. Львів, вул. Валова, 2.).

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня постановлення постанови заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, або в порядку частини 5 статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

            Повний текст постанови виготовлений та підписаний 26 жовтня 2009 року.

               

               Суддя                                         (підпис)                                 А.Г. Гулик

    З оригіналом вірно.

                Суддя                                                                                        А.Г. Гулик

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №2а-5412/09/1370

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частини)

21 жовтня 2009 року                                                                                                    м. Львів  

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого-судді                             Гулика А.Г.,

при секретарі судового засідання     Андрушакевич Т.В.,

з участю:

представника позивача: не з’явився;  

представник відповідача: не з’явився;    

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова до Приватного підприємства «Ряснянка» про припинення юридичної особи у зв’язку з систематичним порушенням податкового законодавства, -

встановив:

Зважаючи на складність у викладенні повного тексту рішення суду, пов`язаного з потребою в обґрунтуванні доводів сторін, на що може бути витрачений значний час, суд вважає за необхідне проголосити його вступну та резолютивну частини, а з повним текстом постанови особи, які беруть участь у справі зможуть ознайомитись 26 жовтня 2009 року.

Керуючись статтями 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -    

                                                                    постановив:

1.Позов задоволити.

2.Припинити юридичну особу – Приватне підприємство «Ряснянка»   (місцезнаходження: 79000, м. Львів, вул. Шевченка, буд. 317, код ЄДРПОУ – 20840877).

3. Копію постанови, у день набрання постановою законної сили, надіслати державному реєстратору – Управлінню державної реєстрації Львівської міської ради (місцезнаходження: 79000, м. Львів, вул. Валова, 2.).

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня постановлення постанови заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, або в порядку частини 5 статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

                     Суддя                                                            А.Г. Гулик

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.10.2009
Оприлюднено16.04.2010
Номер документу7868240
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5412/09/1370

Постанова від 21.10.2009

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні