Ухвала
від 21.11.2018 по справі 804/2952/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

21 листопада 2018 р. Справа №804/2952/14

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді при секретарі Юхно І.В. Гончаровій В.Г. розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпро заяву Державного підприємства "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання , -

ВСТАНОВИВ:

12 листопада 2018 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла заява Державного підприємства "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" про поновлення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання у справі №804/2952/14 за адміністративним позовом Державного підприємства "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" до Спеціалізованої Державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Дніпропетровську Міжрегіонального головного управління Міністерства доходів і зборів України про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

В обґрунтування заяви зазначено, що строк пред'явлення виконавчого листа до виконання сплив 26 серпня 2018 року, а виконавчий лист було отримано позивачем 24 жовтня 2018 року.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 13 листопада 2018 року заяву про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання призначено до розгляду у судовому засіданні 21 листопада 2018 року о 14 год. 30 хв.

Стягувач та боржник у судове засідання не з'явились, про дату, час та місце судового засідання були повідомлені належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

Згідно з положеннями частини третьої статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до частини четвертої статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, встановив наступне.

Державне підприємство "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Спеціалізованої Державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Дніпропетровську Міжрегіонального головного управління Міністерства доходів і зборів України про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 14 квітня 2014 року у справі №804/2952/14 в задоволенні вказаного адміністративного позову відмовлено в повному обсязі.

Постановою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 25 серпня 2015 року апеляційну скаргу Державне підприємство "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" задоволено, постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 14 квітня 2014 року скасовано, адміністративний позов задоволено.

Постановою Верховного Суду від 21 серпня 2018 року у справі №804/2952/14 касаційну скаргу Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Дніпропетровську Міжрегіонального головного управління Міндоходів залишено без задоволення, постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 25 серпня 2015 року залишено без змін.

24 жовтня 2018 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом було видано виконавчий лист по адміністративній справі №804/2952/14, відповідно до якого судове рішення набрало законної сили 25 серпня 2015 року, а строк пред'явлення виконавчого листа до виконання встановлено до 26 серпня 2018 року.

Частиною першою статті 12 Закону України Про виконавче провадження від 02.06.2016 року №1404-VIII встановлено, що виконавчі документи можуть бути пред'явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред'явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Відповідно до частини шостою вищевказаної статті стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Зазначена норма кореспондується із положеннями частин першої та другої статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України, згідно з якою стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

За наведених обставин, враховуючи, що заявник отримав виконавчий лист лише 24 жовтгя 2018 року, тобто після закінчення строку на пред'явлення виконавчого листа до виконання, суд приходить до висновку, що дана обставина є поважною причиною пропущення строку, у зв'язку з чим трьохмісячний строк пред'явлення до виконання виконавчого листа підлягає поновленню.

Зважаючи на вищенаведене, суд вважає за необхідне задовольнити заяву Державного підприємства "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у справі №804/2952/14.

Керуючись статтями 248, 256, 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Державного підприємства "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у справі №804/2952/14- задовольнити.

Поновити строк пред'явлення до виконання виконавчого листа у справі №804/2952/14 за позовом Державного підприємства "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" Спеціалізованої Державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Дніпропетровську Міжрегіонального головного управління Міністерства доходів і зборів України про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, виданого Дніпропетровським окружним адміністративним судом 24 жовтгя 2018 року, строком на три місяці з моменту набрання ухвалою законної сили.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтями 295 та 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ухвала суду оскаржується до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя І.В. Юхно

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.11.2018
Оприлюднено22.12.2018
Номер документу78744097
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/2952/14

Ухвала від 21.11.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 21.11.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 13.11.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 13.11.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Постанова від 21.08.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 20.08.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Постанова від 14.04.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 25.09.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Сірош М.В.

Постанова від 25.08.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Ухвала від 17.07.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні