Ухвала
від 19.12.2018 по справі 160/766/18
ЛОКАЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 160/766/18

Провадження № 1-кс/160/295/18

У Х В А Л А

19 грудня 2018 року смт. Локачі

Слідчий суддя Локачинського районного суду - ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря - ОСОБА_2 ,

начальника Горохівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури - ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018031060000065 від 13.11.2018, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України,

в с т а н о в и л а:

Начальник Горохівськоговідділу Володимир-Волинськоїпрокуратури юрист1класу ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні №42018031060000065.

В обґрунтування клопотання прокурор зазначив, що дві юридичні особи, а саме ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), всупереч установленому законом порядку, провели реєстрацію свого місцезнаходження за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем проживання гр. ОСОБА_5 , чим заподіюють шкоду власнику майну.

За даним фактом Горохівським відділом Володимир-Волинської місцевої прокуратури внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018031060000065 від 13.11.2018 та розпочато досудове розслідування за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.356 КК України.

Вжитими слідчими (розшуковими) заходами не встановлено місцезнаходження за адресою реєстрації та проживання ОСОБА_5 , а саме: АДРЕСА_1 , юридичної особи ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ). Вказане також підтверджується актом ІНФОРМАЦІЯ_2 щодо встановлення місцезнаходження ПП « ОСОБА_6 » від 07.11.2018, допитами свідків та інформацією органу місцевого самоврядування.

Зважаючи на особливості вчинення даного злочину, а також той факт, що отримати інформацію іншим шляхом неможливо, з метою отримання всіх доказів у вказаному кримінальному провадженні та перевірки вже існуючих, запобігання знищенняречових доказів, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей та документів із можливістю їх вилучення, що перебувають в ІНФОРМАЦІЯ_3 , а саме: реєстраційної справи ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Вказані речі і документи можуть знаходитись в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 ) за адресою: АДРЕСА_2 .

Просить надати начальнику Горохівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , заступнику керівника Володимир-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_7 , слідчим СВ Горохівського ВП ГУНП України у Волинській області майору поліції ОСОБА_8 , лейтенанту поліції ОСОБА_9 , капітану поліції ОСОБА_10 , майору поліції ОСОБА_11 , або за їх письмовим дорученням оперативним підрозділам Національної поліції України, тимчасовий доступ до речей та документів із можливістю їх вилучення, а саме: реєстраційної справи ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), яка може знаходитись в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 ) за адресою: АДРЕСА_2 .

Окрімтого,просить розглянути це клопотання за відсутності особи, у володінні якої знаходиться вказана документація, з причин наявності достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза внесення змін, підробки, переховування та знищення вищезгаданих документів.

Прокурор у судовому засіданні підтримав заявлене клопотання, просить його задовольнити, оскільки отримати дану інформацію іншим шляхом неможливо, а з метою отримання нових доказів у вказаному кримінальному провадженні та перевірки вже існуючих, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до речей та документів із можливістю їх вилучення.

Особа, у володінні якої знаходяться документи, зазначені у клопотанні, у судове засідання не викликалась, з метою запобігання внесенню змін або знищення вищезгаданих документів.

Перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку прокурора, встановлено наступне.

Статтею 160КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Клопотання прокурора, яке надійшло до суду, відповідає вимогам КПК України.

Згідно з ч.5 ст.163КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Прокурором доведено, що реєстраційна справа ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 ) за адресою: АДРЕСА_2 , що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відносно ПП « ОСОБА_4 » (а.с. 6-8).

Дані документи необхідні для отримання нових доказів у вказаному кримінальному провадженні та перевірки вже існуючих, самі по собі вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні - можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення та мати доказове значення у справі.

Одержати зазначені документи іншими способами неможливо.

Зазначені речі та документи не є речами, до яких заборонено доступ відповідно до ст. 161 КПК: листуванням або іншою формою обміну інформацією між захисником та його клієнтом або будь-якою особою, яка представляє його клієнта, у зв`язку з наданням правової допомоги, або об`єктами, які додані до такого листування чи інших форм обміну інформацією.

Начальник Горохівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 просить, крім осіб, вказаних у клопотанні, надати дозвіл на тимчасовий доступ оперативним підрозділам Національної поліції України - за письмовим дорученням вказаних у клопотанні осіб.

Відповіднодо п.1ч.1ст.164КПК Українив ухваліслідчого судді,суду протимчасовий доступдо речейі документівмає бутизазначено: прізвище, ім`я та по батькові особи, якій надається право тимчасового доступу до речей і документів.

Враховуючи, що прокурором не вказано конкретних осіб оперативних підрозділів Національної поліції України, із зазначенням їх прізвищ, імен та по батькові, яким пропонується надати тимчасовий доступ, вважаю, що клопотання в цій частині задоволенню не підлягає.

За таких обставин, слідчий суддя дійшла висновку, що клопотання прокурора підлягає задоволенню частково.

Керуючись ст. ст. 159-164,166 КПК України,

п о с т а н о в и л а:

Клопотання начальника Горохівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів з можливістю їх вилучення задовольнити частково.

Надати начальнику Горохівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , заступнику керівника Володимир-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_7 , слідчим СВ Горохівського ВП ГУНП України у Волинській області майору поліції ОСОБА_8 , лейтенанту поліції ОСОБА_9 , капітану поліції ОСОБА_10 , майору поліції ОСОБА_11 тимчасовий доступ до речей та документів із можливістю їх вилучення, а саме: реєстраційної справи ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), яка може знаходитись в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 ) за адресою: АДРЕСА_2 .

У задоволенні клопотання щодо надання тимчасового доступу до речей і документів з можливістю їх вилучення оперативним підрозділам Національної поліції України - відмовити.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Роз`яснити, що відповідно до ч.1 ст.166КПК Україниу разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя Локачинського районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78751328
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018031060000065 від 13.11.2018, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України

Судовий реєстр по справі —160/766/18

Ухвала від 13.03.2019

Кримінальне

Локачинський районний суд Волинської області

Кідиба Т. О.

Ухвала від 13.03.2019

Кримінальне

Локачинський районний суд Волинської області

Кідиба Т. О.

Ухвала від 19.12.2018

Кримінальне

Локачинський районний суд Волинської області

Кідиба Т. О.

Ухвала від 19.12.2018

Кримінальне

Локачинський районний суд Волинської області

Кідиба Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні