Ухвала
від 19.12.2018 по справі 592/19293/18
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/19293/18

Провадження № 1-кс/592/9330/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2018 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора Сумської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Сумського ВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий своє клопотання, погоджене з прокурором обґрунтовує тим, що 14.12.2018 до Сумського ВП надійшла заява від ОСОБА_5 , про те, що за адресою м. Суми, вул. Чернігівська, 3 функціонує об`єкт підвищеної небезпеки (АЗС) без дозвільних документів, чим загрожує життю та здоров`ю громадян.

14.12.2018 відомості по даному факту зареєстровано в ЄРДР за №12018200440004426 від 14.12.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.272 КК України.

14.12.2018 для встановлення та підтвердження даного факту здійснено виїзд за вищевказаною адресою та з участю працівника Сумської місцевої прокуратури, слідчим проведено невідкладний огляд території, на якій розміщується об`єкт підвищеної небезпеки за адресою: м. Суми, вул. Чернігівська, 3 згідно з правилами КПК України передбаченими для обшуку житла та іншого володіння особи до постановлення ухвали слідчого судді, для повного, об`єктивного та всебічного проведення досудового слідства по кримінальному провадженню, викриття винних, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, з метою збереження майна, яке може бути речовими доказами.

Під час огляду за правилами КПК України передбаченими для обшуку житла та іншого володіння особи виявлено та встановлено, що користувачами майна, а саме технічними засобами, обладнанням та устаткуванням об`єкту підвищеної небезпеки (складу паливо-мастильних матеріалів та АЗС), розташованого за адресою: м. Суми, вул. Чернігівська,буд. 3 є Товариство з обмеженою відповідальністю «Базок» та Товариство з обмеженою відповідальністю «Алмаз-Центр».

У свою чергу, ТОВ «Базок» та ТОВ «Алмаз-Центр» за вказаною адресою організувало діяльність об`єкту підвищеної небезпеки (складу паливо-мастильних матеріалів та АЗС) та на ньому здійснюють як оптову торгівлю пальним так і роздрібну торгівлю пального населенню. На території знаходиться 12 наземних резервуарів, з яких 3 об`ємом 50м3, 2 об`ємом 10м3 та 7 об`ємом 25м3, а також електромотори та компресори для перекачки палива, які встановлено з порушенням норм, що через порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою створює загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків. Крім того, на території знаходиться 4 ларьки (контейнери) в яких розташовуються заправочні колонки та обладнання для подачі пального. Все вищевказане обладнання не містить жодних маркувань щодо його походження (серійний номер, дата виготовлення та ін.).

При цьому, реалізація вказаного палива є роботою пов`язаною з підвищеною небезпекою, однак відповідної дозвільної документації на виконання даного виду робіт від Управління Держпраці ТОВ «Базок» та ТОВ «Алмаз-Центр» не отримували. Крім того, Управління Держпраці на видавало ТОВ «Базок» та ТОВ «Алмаз-Центр» дозволів на експлуатацію обладнання, машин і механізмів підвищеної небезпеки. Також, встановлено, що відповідної дозвільної документації про протипожежну безпечність УДСНС України в Сумській області ТОВ «Базок» та ТОВ «Алмаз-Центр» не надавало.

Через виявлені вищевказані порушення, з метою недопущення загрози загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків припинено подальшу роботу об`єкту підвищеної небезпеки (складу паливо-мастильних матеріалів та АЗС) за вказаною адресою, здійснено опечатування 12 наземних резервуарів, з яких 3 об`ємом 50м3, 2 об`ємом 10м3 та 7 об`ємом 25м3, а також електромотори та компресори для перекачки палива та 4 ларьки (контейнери) в яких розташовуються заправочні колонки та обладнання для подачі пального.

На підставі викладеного, з метою повного, об`єктивного та всебічного проведення досудового слідства по кримінальному провадженню, викриття винних, притягнення їх до відповідальності та недопущення подальшої загрози загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків, виникла необхідність у проведенні обшуку території об`єкту підвищеної небезпеки (складу паливо-мастильних матеріалів та АЗС) за адресою: м. Суми, вул. Чернігівська, 3, де свою господарську діяльність здійснюють ТОВ «Базок» та ТОВ «Алмаз-Центр».

Земельна ділянка, розташована за адресою: м. Суми, вул. Чернігівська, 3, площею 0,4507 Га з кадастровим номером 5910136600:11:003:0025 належить на праві оренди від Сумської міської ради Товариству з обмеженою відповідальністю «Базок» (код ЄРДПОУ 38601441).

Нерухомим майном, а саме нежитловими приміщеннями, складом паливо-мастильних матеріалів та АЗС за вказаною адресою, користуються ТОВ «Базок» та ТОВ «Алмаз-Центр». Тому просить надати дозвіл на проведення обшуку на території об`єкту підвищеної небезпеки (складу паливо-мастильних матеріалів та АЗС) за адресою: м. Суми, вул. Чернігівська, 3 із метою узаконення проведеного огляду за правилами КПК України передбаченими для обшуку житла та іншого володіння особи, а також здійсненого опечатування 12 наземних резервуарів, з яких 3 об`ємом 50м3, 2 об`ємом 10м3 та 7 об`ємом 25м3, а також електромотори та компресори для перекачки палива та 4 ларьки (контейнери) в яких розташовуються заправочні колонки та обладнання для подачі пального. із метою недопущення загрози загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав у повному обсязі.

Вислухавши думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1, ч.3 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установленихчастиною третьоюцієї статті. Слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Вислухавши пояснення прокурора, дослідивши надані матеріали, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки до клопотання про проведення обшуку долучено достатньо матеріалів, які свідчать, що у разі зволікання з проведенням обшуку існувала загроза загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків, так як мова ведеться про об`єкт підвищеної небезпеки (складу паливо-мастильних матеріалів та АЗС), а через порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, дозволу на виконання яких немає, могли настати тяжкі наслідки.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.233, 234 КПК України, -

постановив:

Клопотання слідчого Сумського ВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку на території об`єкту підвищеної небезпеки (складу паливо-мастильних матеріалів та АЗС) за адресою: м. Суми, вул. Чернігівська, 3 для здійснення опечатування 12 наземних резервуарів, з яких 3 об`ємом 50м3, 2 об`ємом 10м3 та 7 об`ємом 25м3, а також електромоторів та компресорів для перекачки палива та 4 ларьки (контейнери) в яких розташовуються заправочні колонки та обладнання для подачі пального з метою недопущення загрози загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

Строк дії ухвали 20 днів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення19.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78767676
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —592/19293/18

Ухвала від 19.12.2018

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні