Ухвала
від 04.12.2018 по справі 757/60042/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/60042/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 грудня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в закритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

В провадження слідчого судді надійшло клопотання слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку за адресою місто Київ, вулиця Антоновича (Горького), будинок 33-В, офіс 1 (9 поверх).

Обґрунтовуючи подане клопотання сторона кримінального провадження вказує, що в провадженні першого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017000000003984 від 16.11.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190, ч.3 ст.212 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що упродовж 2017 року службові особи ТОВ «Систем Активс» (код ЄДРПОУ 36470970, директор ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 ),діючи запопередньої змовоюіз службовимиособами ТОВ«Транс-Газ-Бюро»(кодЄДРПОУ-37634827),ТОВ «ІнтерГаз Трейдінг»(кодЄДРПОУ -41334230),ТОВ «Газенергопостач»(кодЄДРПОУ -40044682),ТОВ «ГК«Укргаз» (кодЄДРПОУ-39320386),ТОВ «ДельтаАктив Груп»(кодЄДРПОУ - 40437756), громадянином України ОСОБА_6 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІПН НОМЕР_2 ) та іншими невстановленими особами шляхом обману та зловживання довірою заволоділи коштами ТОВ «Група Компаній «Содружество» (код ЄДРПОУ - 14121018), ТОВ «Тернопільоблгаз» (код ЄДРПОУ - 39555103) та інших юридичних осіб в особливо великих розмірах.

Проведеним аналізом руху коштів, що містяться на розрахункових рахунках ТОВ «Систем Активс», відкритих у банківських установах, встановлено, що грошові кошти за природній газ, які отримані від ТОВ «Тернопільоблгаз», ТОВ «Юг-Газ», ТОВ «Газові Ресурси», перераховані на рахунки компанії-нерезидента COURANT GMBHC/O DO WELL GMBH, GEWER (Швейцарiя).

Також згідно інформації отриманої від компетентних органів Латвійської республіки встановлено, що із території України з використанням системи віддаленого керування банківськими рахунками «Клієнт-Банк» здійснювалося з`єднання із банківською установою AO «NORVIK BANKA» з метою керування рахунком компанії нерезидента COURANT GMBHC/O DO WELL GMBH, GEWER (Швейцарiя).

З`єднання із сервером банківської установи здійснювалося через Інтернет мережу за допомогою електронного-комп`ютерного пристрою із точкою входу (ІР-адресою) НОМЕР_3 .

Встановлено, що зазначені ІР-адреси належать до виділеного діапазону ІР-адрес провайдеру ТОВ «ЕМ АЙ АЙ ТІ».

Згідно відповіді, яку було отримано від ТОВ «ЕМ АЙ АЙ ТІ» встановлено, що вказані ІР-адреси у визначений проміжок часу були виділені на одну точку підключення доступу до мережі Інтернет, за адресою надання послуг: місто Київ, вулиця Антоновича (Горького), будинок 33-В, офіс 1 (9 поверх).

У судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 клопотання підтримав.

На підставі ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація судового процесу.

Заслухавши думку сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з вимогами статті 17 Закону України від 23 лютого 2006 р. №3477-ІV «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», судом враховано, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини поняття «житло» у пункті 1 статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (Рим,4.XI.1950) охоплює не лише житло фізичних осіб. Воно може поширюватися на офісні приміщення, які належать фізичним особам.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення прокурора, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 ., можуть знаходитись відшукуванні речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення грошових коштів, не підлягає задоволенню, оскільки слідчим не обґрунтовано клопотання в цій частині. Слідчий не позбавлений можливості при проведенні обшуку самостійно вилучити майно та в подальшому звернутися до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, якщо слідчий суддя встановить, що є достатні підстави вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні, які входять до складу групи прокурорів, дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження офісного приміщення розташованого за адресою: місто Київ, вулиця Антоновича (Горького), будинок 33-В, офіс 1 (9 поверх), з якої здійснювалось керування рухом грошових коштів по рахунку COURANT GMBHC/O DO WELL GMBH, GEWER (Швейцарiя) за допомогою системи «Клієнт-Банк», з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме: виявлення та вилучення оригіналів документів, які свідчать про заволодіння коштами, шляхом обману (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ «СистемАктивс» (кодЄДРПОУ 36470970),ТОВ «Транс-Газ-Бюро»(кодЄДРПОУ -37634827),ТОВ «ІнтерГаз Трейдінг»(кодЄДРПОУ -41334230),ТОВ «Газенергопостач»(кодЄДРПОУ -40044682),ТОВ «ГК«Укргаз» (кодЄДРПОУ -39320386),ТОВ «ДельтаАктив Груп»(кодЄДРПОУ - 40437756), COURANT GMBHC/O DO WELL GMBH, GEWER (Швейцарiя), «Universal Exports Holding AG GmbH», за період з 01.01.2017 по 31.10.2018, а саме: договори (угоди) укладені вищевказаними суб`єктами господарської діяльності, додаткові договори (угоди) укладені вказаними суб`єктами господарської діяльності, інвойси, перевізні документи (CMR, коносамент, ВМД), вантажно-митні декларації; контрактів на постачання, накладні та податкові накладні, що свідчать про придбання та реалізацію товарів; товарно-транспортні накладні про перевезення, придбаних та реалізованих товарно-матеріальних цінностей, сертифікати відповідності (якості, стандартизації), акти приймання-передачі виконаних робіт, наданих товарів (послуг) складених між вказаними суб`єктами господарської діяльності, рахунки-фактури на оплату за придбані та реалізовані товари (роботи) послуги; документи, що підтверджують подальшу реалізацію (використання) товарно-матеріальних цінностей, які були придбанні, виписки по банківським рахункам, що свідчать про проведенні розрахунки, документів, які підписані від імені ОСОБА_7 , ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , чистих аркушів або бланків документів з відбитками печаток підприємств з ознаками фіктивності, чорнових записів, блокнотів, робочих зошитів, печаток, штампів, комп`ютерної техніки та електронних носіїв інформації, флеш накопичувачів, засобів зв`язку та мобільних телефонів, що містять вищевказані документи в електронному виді та використовувались для вчинення злочинів, не заповнені документи із відтисками печаток та штампів, документів подвійного бухгалтерського та податкового обліку (чорнових відомостей), які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та свідчать про протиправну діяльність ТОВ «Систем Активс», COURANT GMBHC/O DO WELL GMBH, GEWER (Швейцарiя).

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання №757/60042/18-к

Примірник № 2 наданий прокурору.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78781322
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/60042/18-к

Ухвала від 04.12.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні