Ухвала
від 12.12.2018 по справі 757/60569/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/60569/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 грудня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчогоз ОВС6СВ РКПСУ ФРГУ ДФСу м.Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного судум. Києва ОСОБА_1 в межах кримінального провадження №32018100060000016 надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС 6 СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_4 ,погоджене прокуроромвідділу прокуратурим.Києва ОСОБА_5 про надання тимчасового доступу до речей та документів, які знаходяться у володінні ПАT« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ),що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування клопотання, слідчий зазначив, що в провадженні 6 СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві знаходяться матеріали досудового розслідування № 32018100060000016, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15.02.2018, за фактом фіктивного підприємництва, вчиненого повторно, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що невстановленими слідством особами, в період 2017-2018 років, розроблено та втілено у життя злочинний механізм, діяльність якого направлена на створення (придбання) ряду суб`єкті підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності, серед яких: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (ЄДРПОУ НОМЕР_17 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (ЄДРПОУ НОМЕР_19 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (ЄДРПОУ НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (ЄДРПОУ НОМЕР_22 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (ЄДРПОУ НОМЕР_23 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (ЄДРПОУ НОМЕР_24 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_25 » (ЄДРПОУ НОМЕР_25 ), та ряд інших СГД з ознаками «фіктивності», що підтверджується оперативними матеріалами ІНФОРМАЦІЯ_26 .

Слідчий або прокурор в судове засідання не з`явились, слідчий направив заяву про розгляд клопотання без його участі та задоволення клопотання.

Як вбачається зі змісту ст. 162 ч. 1 п. 5 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ст. 163 ч. 6 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання про тимчасовий доступ до документів, які містять банківську таємницю, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, обставини, які підлягають встановленню за допомогою цих речей і документів, іншим способом досягти мети кримінального провадження неможливо.

Керуючись ст. 108, 160, 162-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчогоз ОВС6СВ РКПСУ ФРГУ ДФСу м.Києві ОСОБА_3 - про тимчасовий доступ до речей і документів, що містять банківську таємницю, задовольнити.

Надати дозвілстаршому слідчомуз ОВС6СВ РКПСУ ФРГУ ДФСу м.Києві ОСОБА_3 ,слідчому зОВС 6СВ РКПСУ ФРГУ ДФСу м.Києві ОСОБА_6 ,слідчим слідчоїгрупи 6СВ РКПСУ ФРГУ ДФСум.Києві,а такожоперативним співробітникам6ОУ ГУДФС ум.Києві,а саме: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 тимчасовий доступта,для досягненнямети отриманнядоступу доречей ідокументів,можливість вилученняв ПАT« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ),що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 - документів, які містять банківську таємницю по рахункам, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ) - р.р. № НОМЕР_26 (українська гривня), р.р. № НОМЕР_27 (українська гривня), а саме надати доступ до документів, що засвідчують видачу готівкових грошових коштів за період з моменту відкриття рахунку по момент оголошення ухвали вказаних рахунків, а також даних про рух грошових коштів по вищезазначеним рахункам, в роздрукованому вигляді на паперових носіях та електронному вигляді із зазначенням призначення платежів, реквізитів контрагентів (назва, код ЄДРПОУ, ідентифікаційний код, номер рахунку), суми та часу надходження, перерахування і видачі грошових коштів, у разі отримання коштів з банкоматів їх адреси розташування, за вищевказаний період, а також, надати оригінали наступних документів:

-заяв на відкриття, а, у разі наявності, і на закриття вказаних рахунків;

-інших заяв, доручень та повідомлень від імені вищевказаних фізичних осіб;

-договорів щодо відкриття і обслуговування рахунків та використання системи „Клієнт банк, а також технічної документації щодо проведення працівниками банку інсталяції на комп`ютер підприємства вказаної системи, документів з даними про місце проведення вказаної інсталяції та документів, які підтверджують факт видачі та отримання ключів доступу до системи „Клієнт банк, всіх заяв та доручень від вищевказаних осіб;

-карток із зразками підписів і відбитка печатки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 );

-заяв на отримання чекових книжок, всіх платіжних документів (платіжних доручень, заявок на видачу готівки, грошових чеків, квитанцій, меморіальних ордерів та інших), документів на підставі яких видавались грошові кошти даній особі або особам за довіреностями, а також наявних договорів про поворотну фінансову допомогу, договорів про надання зворотної безпроцентної фінансової допомоги;

-особистих документів, наданих при відкритті та функціонуванні вказаних рахунків;

-договорів банківських рахунків (обслуговування платіжної картки) та доповнення і додатки до них;

-документів, що засвідчують видачу готівкових грошових коштів з вказаних рахунків, а також даних про рух грошових коштів по вищезазначеним рахункам, в роздрукованому вигляді на паперових носіях та електронному вигляді із зазначенням призначення платежів, реквізитів контрагентів (назва, код ЄДРПОУ, ідентифікаційний код, номер рахунку), суми та часу надходження, перерахування і видачі грошових коштів, у разі отримання коштів з банкоматів їх адреси розташування, за вищевказаний період, а також зобов`язати працівників банку надати інформацію стосовно залишку грошових коштів на рахунку на час оголошення ухвали.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/60569/18-к.

Примірник 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення12.12.2018
Оприлюднено02.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/60569/18-к

Ухвала від 12.12.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні