Ухвала
від 22.12.2018 по справі 161/20613/18
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/20613/18

Провадження № 1-кс/161/10875/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Луцьк 22 грудня 2018 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого - ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області майор поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку приміщення - кімнати 3-го поверху будинку за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить ПП «ГЦНТП» в особі директора ОСОБА_5 ,

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області майор поліції ОСОБА_4 за погодженням із прокурором прокуратури Волинської області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку приміщення - кімнати 3-го поверху будинку за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить ПП «ГЦНТП» в особі директора ОСОБА_5 .

З матеріалів клопотання вбачається, що в провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області знаходяться матеріали досудового розслідування №12018030000000566 від 20.12.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 317 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що по вул. Ковельській, 1 в місті Луцьку функціонує Благодійна організація «Благодійний фонд «Діти з майбутнім» (ЄДРПОУ 42309742), керівником якого є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка м. Луцька, зареєстрована та проживаюча за адресою: АДРЕСА_2 ., фактичним директором вказаної благодійної організації являється ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець с. Зятківці, Гайсинського району, Вінницької області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 , проживає в АДРЕСА_2 та являється цивільним чоловіком ОСОБА_6 . Окрім цього в зазначеній організації працює ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженець с. Воротнів, Луцького району, Волинської області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_4 , на даний час точна посада не встановлена. ОСОБА_7 спільно з ОСОБА_8 підшуковують в основному неповнолітніх осіб, які займаються збором коштів по м.Луцьку для тяжко хворих дітей, при цьому більшу частину зібраних коштів вони лишають на власні потреби, а лише незначну частину перераховують на допомогу дітям. Встановлено, що ОСОБА_8 у невстановлених на даний час осіб отримує наркотичні речовини для власного вживання та збуту та систематично постачає їх до робочого кабінету благодійної організації «Благодійний фонд «Діти з майбутнім» (код ЄДРПОУ 42309742), що знаходиться за адресою: м.Луцьк, вул.Ковельська, 1, 3-й поверх, 1-е офісне приміщення (розташоване справа від входу на поверх), яке ОСОБА_6 в особі директора орендує у директора приватного підприємства «ГЦНТП» ОСОБА_5 (код ЄДРПОУ 32501418). Зазначений наркотичний засіб, а саме суху подрібнену наркотичну речовину, схожу на канабіс (марихуана), ОСОБА_8 пропонує вжити, тобто збуває, фактичному директору вказаної благодійної організації ОСОБА_7 . В свою чергу ОСОБА_7 забезпечує надання місця для незаконного вживання наркотичних засобів, надаючи для цього робочий кабінет благодійної організації «Благодійний фонд «Діти з майбутнім».

За місцем знаходження кабінету благодійної організації «Благодійний фонд «Діти з майбутнім» (код ЄДРПОУ 42309742), що знаходиться за адресою: м.Луцьк, вул.Ковельська, 1, 3-й поверх, 1-е офісне приміщення (розташоване справа від входу на поверх) можуть зберігатися наркотичні засоби, психотропні речовини, мобільні телефони, записники, комп`ютерна техніка, яка використовувалася для здійснення злочинної діяльності, грошові кошти, отриманні злочинним шляхом тощо.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання наркотичних засобів та психотропних речовин, записників з записами, що свідчать про зайняття злочинною діяльністю, мобільних телефонів та сім-карток, які використовував при вчиненні злочинів, комп`ютерної техніки, яка використовувалася для здійснення злочинної діяльності, грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем знаходження орендованого приміщення кабінету благодійної організації «Благодійний фонд «Діти з майбутнім» (код ЄДРПОУ 42309742), що знаходиться за адресою: м.Луцьк, вул.Ковельська, 1, 3-й поверх, 1-е офісне приміщення (розташоване справа від входу на поверх).

Згідно ст.234 ч.1, ч.2 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Статтею 235 ч.1 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Оскільки, проведення обшуку приміщення є необхідною та доцільною слідчою дією, яка забезпечить виконання вимог ст. 2 КПК України, щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування злочину та притягнення винних осіб до відповідальності, а також існує реальна загроза перешкоджанню досудовому розслідуванню, заслухавши думку слідчого та прокурора, які підтримали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання про проведення обшуку слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.234, 235 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати стороні обвинувачення прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні, слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні №12018030000000566 від 20.12.2018,а саместаршому слідчомуСУ ГУНПу Волинськійобласті ОСОБА_4 ,начальнику відділуСУ ГУНПу Волинськійобласті ОСОБА_9 ,заступнику начальникавідділу СУГУНП уВолинській області ОСОБА_10 ,старшому слідчомуСУ ГУНПу Волинськійобласті ОСОБА_11 ,слідчому СУГУНП уВолинській області ОСОБА_12 ,слідчому СУГУНП уВолинській області ОСОБА_13 ,старшому слідчомув ОВССУ ГУНПу Волинськійобласті ОСОБА_14 ,іншим слідчимгрупи слідчих,працівникам ВБЗПТЛГУНП уВолинській областідозвіл напроведення обшукуза місцемзнаходження Благодійної організації «Благодійний фонд «Діти з майбутнім» (код ЄДРПОУ 42309742) в орендованому зазначеною організацією приміщенні кімнати 3-го поверху будинку за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Ковельська, 1, яке належить ПП «ГЦНТП» в особі директора ОСОБА_5 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання в наркотичних засобів та психотропних речовин, засобів для їх вживання, записників з записами, що свідчать про зайняття злочинною діяльністю, мобільних телефонів та сім-карток, комп`ютерної техніки, які використовувались при вчиненні злочинів, грошових коштів, отриманих злочинним шляхом.

Обшук провести до 22 січня 2019 року включно.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78784789
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку приміщення - кімнати 3-го поверху будинку за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить ПП «ГЦНТП» в особі директора ОСОБА_5

Судовий реєстр по справі —161/20613/18

Ухвала від 22.12.2018

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні