Ухвала
від 22.12.2018 по справі 389/3572/18
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

22.12.2018 Провадження №2/389/1072/18

ЄУН 389/3572/18

Ухвала

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

22 грудня 2018 року місто Знам'янка

Суддя Знам'янського міськрайонного суду Кіровоградської області Савельєва О.В., розглянувши позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Хлібодар , місце знаходження: вул.60 років Жовтня,46 с.Суботці Знам'янського району Кіровоградської області, 27444, до ОСОБА_1, місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, приватного підприємства Ареал про визнання договору оренди землі поновленим, визнання договору недійсним,

встановив:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою про визнання договору оренди землі поновленим, визнання договору недійсним на підставі ст.33 Закону України Про оренду землі , ст.764 ЦК України .

Справа підсудна Знам'янському міськрайонному суду Кіровоградської області.

Позовна заява подана з додержанням вимог, передбачених ст.ст.175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, передбачені ст.ст.185, 186 ЦПК України, відсутні .

Враховуючи приписи ч.6 ст.19, ч.3, ч.4 ст.274, ч.7 ст.277 ЦПК України, справа підпадає під ознаки малозначної справи та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, у зв'язку з чим, справа буде розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.5 ст.279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст.19, 187, 190, 191, 274, 277, ч.5 ст.279 ЦПК України, суддя,

постановив:

Прийняти позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Хлібодар , місце знаходження: вул.60 років Жовтня,46 с.Суботці Знам'янського району Кіровоградської області, 27444, до ОСОБА_1, місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, приватного підприємства Ареал про визнання договору оренди землі поновленим, визнання договору недійсним, до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін на 11 годину 30 хвилин 16 січня 2019 року в приміщенні Знам'янського міськрайонного суду Кіровоградської області.

Роз'яснити відповідачам, що вони мають право надіслати: 1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

Відзив подається протягом п'ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом п'яти днів з дня отримання відзиву , а відповідачі мають право подати до суду заперечення проти відповіді позивача на відзив протягом п'яти днів з дня її отримання.

Роз'яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, - zn.kr.court.gov.ua/sud1107, розділ на головній сторінці - Стан розгляду справ .

Копії ухвали надіслати учасникам справи, відповідачам - копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише в частині недотримання правил підсудності до Кропивницького апеляційного суду через Знам'янський міськрайонний суд Кіровоградської області.

З дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду.

Апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Суддя Знам'янського міськрайонного суду

Кіровоградської області ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення22.12.2018
Оприлюднено23.12.2018
Номер документу78797157
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору оренди землі поновленим, визнання договору недійсним

Судовий реєстр по справі —389/3572/18

Рішення від 22.05.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Рішення від 22.05.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 25.03.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 13.03.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 22.12.2018

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні