Ухвала
від 22.12.2018 по справі 903/933/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"22" грудня 2018 р. Провадження 02/903/933/18

Суддя Господарського суду Волинської області Костюк С. В., розглянувши матеріали по справі 903/933/18

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Олвіта-Буд"

до відповідачів: 1) Публічного акціонерного товариства "Західінкомбанк" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ОСОБА_1

2) Акціонерного товариства закритого типу Олвіта

про розірвання договору

встановив:

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю "Олвіта-Буд" звернулося до суду з позовною заявою до відповідачів: Публічного акціонерного товариства "Західінкомбанк" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ОСОБА_1, Акціонерного товариства закритого типу Олвіта , в якому просить: розірвати договір №3/1 про організацію спорудження об'єкту будівництва за рахунок коштів ФФБ від 18.12.2006 року; припинити дію договору іпотеки майнових прав від 25.12.2006 року, який посвідчено ОСОБА_2 приватним нотаріусом Житомирського районного нотаріального округу та зареєстровано в реєстрі за № 5924, з додатком №1 та договору про внесення змін та доповнень до договору іпотеки майнових прав посвідченого ОСОБА_2, приватним нотаріусом Житомирського районного нотаріального округу, 25 грудня 2006 року за реєстром №5924 від 22.09.2008 року, що зареєстровано в реєстрі за №4650 з додатком №1, які укладені між Товариством з обмеженою відповідальністю КБ Західінкомбанк , правонаступником якого є ПАТ Західінкомбанк та Товариством з обмеженою відповідальністю Олвіта-Буд ; зобов'язати ОСОБА_3, приватного нотаріуса Житомирського районного нотаріального округу, внести зміни до Державного реєстру іпотек та Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна в частині щодо припинення дії договору іпотеки майнових прав від 25.12.2006 року, який посвідчено ОСОБА_2 приватним нотаріусом Житомирського районного нотаріального округу та зареєстровано в реєстрі за № 5924, з додатком №1 та договору про внесення змін та доповнень до договору іпотеки майнових прав посвідченого ОСОБА_2, приватним нотаріусом Житомирського районного нотаріального округу, 25 грудня 2006 року за реєстром №5924 від 22.09.2008 року, що зареєстровано в реєстрі за №4650 з додатком №1, які укладені між Товариством з обмеженою відповідальністю КБ Західінкомбанк , правонаступником якого є ПАТ Західінкомбанк та Товариством з обмеженою відповідальністю Олвіта-Буд .

Звернути увагу позивача на те, що відповідно до ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Виходячи з цього некоректним є зазначення одразу в тексті позовної заяви найменування і реквізитів певної особи як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору. Зазвичай таке зазначення вміщується в тексті позовної заяви, аби звернути увагу суду на те, що ця особа може мати певний інтерес у справі. Втім, якщо позивачу відомо, що рішення у справі може вплинути на права чи обов'язки певної особи, він має право додати до позовної заяви відповідне клопотання або викласти таке клопотання в тексті позовної заяви.

В даному випадку відповідне клопотання до позовної заяви або викладення такого клопотання в тексті позовної заяви відсутнє.

Таким чином, саме лише зазначення в позовній заяві певного підприємства чи організації як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, без вирішення судом питання щодо її допущення або залучення до участі у справі не надає їй відповідного процесуального статусу.

Розглянувши поданий позов та додані до нього документи, суд дійшов висновку, що позов підсудний Господарському суду Волинської області, відповідає вимогам, встановленим ст.162 ГПК, відсутні підстави для залишення позову без руху або його - на повернення згідно ст.174 ГПК України, а також для відмови у відкритті провадження по справі згідно ст.175 ГПК України, тому підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, оскільки клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження не подано.

Керуючись ст. ст. 120, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

у х в а л и в:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на "16" січня 2019 р. на 12:00 год .

Повідомити учасників справи, що підготовче засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Волинської області за адресою: м. Луцьк, пр-т Волі,54а, в залі суд. засідань № 208.

4. Встановити відповідачам строк для подання відзиву на позов із урахуванням вимог ст.165 ГПК України до 08.01.2019 року , копії відзивів направити позивачу, про що докази надати суду.

5. Позивачу надати суду відповідь на відзиви відповідачів з відповідними доказами, які підтверджують обставини на яких ґрунтується заперечення.

6. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі документи, що підтверджують їх повноваження, відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України.

7. Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua.

З метою своєчасної підготовки до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи запропонувати сторонам всі передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також докази, надсилати в електронній формі (у форматі pdf) на E-mail господарського суду Волинської області: inbox@vl.arbitr.gov.ua з офіційної електронної адреси учасника судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 22.12.2018 року.

Суддя С. В. Костюк

Дата ухвалення рішення22.12.2018
Оприлюднено23.12.2018
Номер документу78799897
СудочинствоГосподарське
Сутьрозірвання договору

Судовий реєстр по справі —903/933/18

Рішення від 25.02.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Костюк Софія Василівна

Ухвала від 12.02.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Костюк Софія Василівна

Ухвала від 16.01.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Костюк Софія Василівна

Ухвала від 22.12.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Костюк Софія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні