Ухвала
від 22.12.2018 по справі 643/18672/18
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа №№643/18672/18, 1-кс/643/6051/18

У Х В А Л А

Іменем України

22 грудня 2018 року м.Харків

Слідчий суддя Московського районного суду м.Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СУ ГУНП Харківській області капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

З наданих документів вбачається, що невстановлені особи в період 18:00 15.06.2018 до 03:43 16.06.2017, таємно, шляхом віджиму вікна проникли до приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого по АДРЕСА_1 , де викрали текстильні вироби, спричинивши потерпілому ОСОБА_4 значну матеріальну шкоду.

Проведеними в ході досудового розслідування заходами встановлено групу осіб, щона території Харківської області здійснюють діяльність з реалізації текстильних виробів походження яких невідоме, що здійснюється з порушенням податкового та трудового законодавства України.

Було встановлено, що до вищевказаної діяльності причетний гр-н ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 (і.п.н. НОМЕР_1 ), який здійснює імпортування продукції на територію України через підконтрольні підприємства та шляхом «контрабанди». Також, у своїй діяльності він використовує найманих працівників без офіційного працевлаштування.

В подальшому, завезена продукція реалізується за готівковий рахунок, через свою торгівельну мережу та мережу інтернет (інтернет-сайт), без фактичного відображення обсягів реалізації у бухгалтерському та податковому обліку. Для отримання частини не облікованої готівки, він використовує особистий картковий рахунок, який відкритий на ім`я ОСОБА_5 у ПАТ «Приват банк», а саме: № НОМЕР_2 .

Додатково встановлено, що гр-ну ОСОБА_5 підконтрольні такі підприємства, а саме: ТОВ «Джерсі Плюс» (код 40020991), ТОВ «Джерсі плюс Україна» (код 42550739) та ТОВ «Перший турецький торгівельний дім» (код 41785785).

В ході проведеного аналізу, згідно бази АІС «Податковий блок» було встановлено, що ТОВ «Джерсі Плюс» (код 40020991) у період 2017-2018 років здійснювало формування податкового кредиту за рахунок підприємств, що мають ознаки «фіктивності», тобто операції з документального оформлення придбання товарів не відповідають дійсності.

Проведеними оперативними заходами було встановлено, що гр-н ОСОБА_5 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 . Також, він мешкає та користується квартирою, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , в якій зареєстрована його дружина ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_3 ), яка також є засновником ТОВ «Джерсі Плюс Україна» (код ЄДРПОУ 42550739).

Для здійснення своєї фінансово-господарської діяльності гр-н ОСОБА_5 використовує офісні приміщення, які розташовані за адресою: АДРЕСА_4 (5-й поверх адреса реєстрації підконтрольного підприємства ТОВ «Перший турецький торговий дім»).

Для зберігання та реалізації завезеної та не облікованої готової продукції (текстильних виробів) гр-н ОСОБА_5 використовує складські приміщення, що розташовані за адресою: АДРЕСА_5 .

Проведеними заходами встановлено, що громадянин ОСОБА_5 та/або наймані працівники останнього, враховуючи факт відсутності будь-яких легальних документів щодо фактичного походження товару, можуть бути причетними до здійснення реалізації текстильних виробів, здобутих злочинним шляхом, в тому числі, викрадених або ввезених контрабандним шляхом без митного оформлення на території України.

Встановлено, що за вказаними адресами можуть знаходиться докази здійснення злочинної діяльності, а саме: викрадені ТМЦ текстильні вироби, на які відсутні легальні документи щодо їх походження, фінансово-господарські документи щодо документального оформлення вказаних товарів; печатки, штампи підприємств, які використовуються з метою виготовлення підроблених документів; чорнові записи та чорнова бухгалтерія, які можуть містити дані щодо фактичної кількості ТМЦ та місць їх придбання і реалізації; цифрові носії інформації, що можуть містити аналогічні дані; мобільні телефони, за допомогою яких здійснюється зв`язок між особами, що можуть бути причетні до злочинної діяльності, та грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

Слідчий звернувся з клопотанням, в якому просить про проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_3 .

Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, оскільки вважає, що прокурор, слідчий не довели наявність достатніх підстав вважати, що:

1)було вчинено кримінальне правопорушення;

2)відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3)відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4)відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи;

5)за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

На підставі викладеного, керуючись ст.234 КПК України,

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку відмовити.

Ухвала не може бути оскаржена та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя

22.12.2018

Дата ухвалення рішення22.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78807874
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —643/18672/18

Ухвала від 22.12.2018

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Короткий І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні