Ухвала
від 20.12.2018 по справі 738/2155/18
МЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 738/2155/18

№ провадження 1-кс/738/817/2018

УХВАЛА

20 грудня 2018 року місто Мена Чернігівської області

Слідчий суддя Менського районного суду Чернігівської області ОСОБА_1 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання слідчого Менського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_2 про проведення обшуку у кримінальному провадженні №42018271170000136, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 12 грудня 2018 року за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 272 КК України,

з участю:

секретаря судового засіданняОСОБА_3 ,слідчогоОСОБА_2 ,

В С Т А Н О В И В:

20 грудня 2018 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ Менського відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_2 про надання дозволу слідчим СВ Менського ВП ГУНП в Чернігівській області на проведення обшуку на земельній ділянці по АДРЕСА_1 , яка належить на праві власності Територіальній громаді міста Мена в особі Менської міської ради (код ЄДРПОУ 04061777) та яка перебуває в оренді ТОВ «Жасмі-Трейд» (код ЄДРПОУ 40367160) від 09 листопада 2017 року терміном на 10 років, на якій розташована АЗС, належна ТОВ «НІКТА ФЛЕШ» (юридична адреса: вулиця Івана Мазепи, 62а, кімната 4 місто Чернігів, код ЄДРПОУ 41475441), та яка діє з порушенням правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, а саме, робіт, пов`язаних з придбанням, зберіганням та реалізацією нафтопродуктів, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема, вилучення правовстановлюючих документів підприємства, наказів та інших документів, які стосуються прийняття на роботу працівників,а також відшукання, демонтажу і вилучення обладнання автоматичних паливороздавальних колонок АЗС та документів на обладнання.

Клопотання обґрунтоване тим, що слідчий здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 272 КК України. Під час досудового розслідування встановлено, що на земельній ділянці по вулиці Чернігівський шлях, 126 в місті Мена Чернігівської області розташований та діє автомобільна заправна станція ТОВ «НІКТА ФЛЕШ», під час планової перевірки щодо додержання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки якого співробітниками Менського районного відділу УДСНС у Чернігівській області були виявлені відповідні порушення. На думку слідчого, є підстави вважати, що ТОВ «НІКТА ФЛЕШ» здійснює свою господарську діяльність з порушенням правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що створює загрозу загибелі людей та настання інших тяжких наслідків.

Прокурор у судове засідання не з`явився.

Слідчий у судовому засіданні підтримав своє клопотання, посилаючись на викладені в ньому доводи, та просив його задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього докази, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст.234КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Частиною 3 статті 234 КПК України встановлено вимоги до клопотання про обшук.

Слідчим суддею встановлено, що клопотання, яке надійшло до суду не відповідає вимогам пунктів 4, 7 та 8 статті 234 КПК України, оскільки у ньому не зазначено підстави для обшуку, відсутні відомості про індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна, яке планується відшукати, тобто не зазначено, які саме правовстановлюючі документи підприємства, інші документи, що стосуються прийняття на роботу працівників, документи на обладнання автоматичних паливороздавальних колонок АЗС планується відшукати та вилучити, яке саме обладнання автоматичних паливороздавальних колонок АЗС планується відшукати, демонтувати та вилучити, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням; відсутні відомості про обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчий дій, передбачених цим Кодексом.

Окрім цього, слідчим не доведено наявності підстав вважати, що відшукувані речі і документи, а саме правовстановлюючі документи підприємства, накази та інші документи, які стосуються прийняття на роботу працівників, документи на обладнання автоматичних паливороздавальних колонок АЗС мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі і документи знаходяться у зазначеному в клопотанні місці; а також те, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування.

Враховуючи викладене, слідчий суддя дійшов висновку про відсутність підстав для постановлення ухвали про надання дозволу на проведення обшуку, а тому клопотання задоволенню не підлягає.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 234, 395 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання слідчого Менського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_2 про проведення обшуку - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78811701
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні №42018271170000136, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 12 грудня 2018 року за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 272 КК України, з участю: секретаря судового засіданняОСОБА_3 ,слідчогоОСОБА_2

Судовий реєстр по справі —738/2155/18

Ухвала від 20.12.2018

Кримінальне

Менський районний суд Чернігівської області

Парфененко О. Я.

Ухвала від 20.12.2018

Кримінальне

Менський районний суд Чернігівської області

Парфененко О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні