Ухвала
від 22.12.2018 по справі 753/23494/18
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/23494/18

провадження № 1-кп/753/2017/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" грудня 2018 р. Дарницький районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду клопотання прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Києва, громадянина України, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 ,

за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205-1 КК України,

за участю:

прокурора ОСОБА_4 ,

підозрюваного ОСОБА_3 ,

в с т а н о в и в:

до Дарницького районного суду м. Києва надійшло клопотання прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні внесеного до ЄРДР за № 12017110200006652 від 26 жовтня 2017 року відносно ОСОБА_3 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205-1 КК України, на підставі ст. 45 КК України.

В підготовчому судовому засіданні прокурор підтримав клопотання про звільнення ОСОБА_3 від кримінальної відповідальності, оскільки останній вперше вчинив злочин невеликої тяжкості, повністю визнав свою вину, щиро розкаявся у вчиненому, активно сприяв розкриттю злочину.

Підозрюваний ОСОБА_3 дав згоду на його звільнення від кримінальної відповідальності на підставі ст. 45 КК України, та надаючи відповіді на запитання суду пояснив, що повністю визнає свою винуватість у вчиненому та усвідомлює, що така підстава для звільнення від кримінальної відповідальності є нереабілітуючою.

Вислухавши думку прокурора, підозрюваного, дослідивши в нарадчій кімнаті матеріали клопотання, суд приходить до висновку про можливість його задоволення за наступних підстав.

Відповідно до даного клопотання ОСОБА_3 22 березня 2017 року, перебуваючи біля метрополітену «Осокорки», що по вул. Дніпровська Набережна в м. Києві, у невстановлений слідством час, за винагороду погодився на пропозицію невстановленої досудовим розслідуванням особи отримати заробіток та перереєструвати юридичну особу ТОВ «Євро груп інвест» (код ЄДРПОУ 40871663) на свої ім`я, без мети у подальшому здійснювати підприємницьку діяльність.

У подальшому ОСОБА_3 , усвідомлюючи протиправний характер запропонованих йому дій, надав невстановленій особі свій паспорт громадянина України та картку фізичної особи платника податків, які були використані невстановленими особами для підготовки статутних і реєстраційних документів щодо перереєстрації ТОВ «Євро груп інвест» та внесенню до цих документів завідомо неправдивих відомостей.

Після цього, 22 березня 2017 року, перебуваючи біля метрополітену «Осокорки», що по вул. Дніпровська Набережна в м. Києві, усвідомлюючи протиправний характер запропонованих йому дій, направлених на сприяння невстановленим особам у перереєстрації суб`єкта господарської діяльності, не маючи на меті здійснення фінансово-господарської діяльності підприємства, ОСОБА_3 підписав надані йому реєстраційні документи по перереєстрації ТОВ «Євро груп інвест», які відповідно до ч. 1 п. 5 ст. 17 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань» подаються для проведення державної перереєстрації юридичної особи, а саме: договір купівлі продажу частки в статутному капіталі ТОВ «Євро груп інвест» від 21 березня 2017 року; картку Ф3 Заява про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в реєстрі від 22 березня 2017 року, що надало змогу невстановленим слідством особам надати до державного реєстратора реєстраційні документи підприємства та провести державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, які містяться у Єдиному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Органом досудового розслідування дії ОСОБА_3 , які виразились у пособництві невстановленим особам у внесені завідомо неправдивих відомостей в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, а також у пособництві невстановленим особам в умисному поданні для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Згідно з положеннями п. 2 ч. 3 ст. 314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд має право закрити провадження у випадку встановлення підстав, передбачених пунктами 4-8 частини першої або частиною другою статті 284 цього Кодексу.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

За правилами ст. 44 КК України, особа, яка вчинила злочин звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених цим Кодексом.

У силу ст.45КК України особа, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості, крім корупційних злочинів, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона після вчинення злочину щиро покаялася, активно сприяла розкриттю злочину і повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Згідно клопотання ОСОБА_3 раніше не судимий, тобто інкримінований йому злочин вчинено ним вперше та не віднесено до корупційних.

Відповідно до положень ст.12КК злочин, передбачений ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205-1 КК України, віднесено до злочинів невеликої тяжкості.

Прокурором було підтверджено щире каяття та активне сприяння обвинуваченого розкриттю злочину, додавши, що ОСОБА_3 виявивши бажання виправити ситуацію, що склалася, 3 жовтня 2017 року самостійно з`явився з заявою про вчинення кримінального правопорушення.

Сукупність зазначеного свідчить про наявність передбачених законом підстав для задоволення клопотання прокурора.

Судові витрати та речові докази відсутні

Ураховуючи викладене, керуючись ст. ст. 44, 45 КК України, ст. 284, 314 КПК України, суд

у х в а л и в:

клопотання прокурора задовольнити, звільнивши ОСОБА_3 від кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205-1 КК України, на підставі ст. 45 КК України у зв`язку з дійовим каяттям, а кримінальне провадження закрити.

На ухвалу може бути подана апеляція до Київського Апеляційного суду через Дарницький районний суд м. Києва протягом 7 днів з дня її оголошення.

Суддя

Дата ухвалення рішення22.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78813447
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від кримінальної відповідальності ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Києва, громадянина України, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205-1 КК України,

Судовий реєстр по справі —753/23494/18

Ухвала від 22.12.2018

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Рудюк О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні