Рішення
від 20.12.2018 по справі 562/2950/18
ЗДОЛБУНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 562/2950/18

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20.12.2018 року Здолбунівський районний суд

Рівненської області

в складі: головуючого судді Шуляка А.С.

при секретарі Солдатовій О.Д.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду м.Здолбунів цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Дерманської Другої сільської ради Здолбунівського району Рівненської області про визнання права власності на спадкове майно, -

встановив:

В поданій до суду позовній заяві позивач вказує на те, що ІНФОРМАЦІЯ_2 померла її мама ОСОБА_2. Після її смерті відкрилася спадщина до складу якої входить домоволодіння, яке розташоване за адресоюАДРЕСА_1, що підтверджується випискою з погосподарської книги № 1 особовий рахунок НОМЕР_2 та земельна ділянка для ведення особистого селянського господарства площею 2,92 га, яка розташована на території Дерманської Другої сільської ради Здолбунівського району Рівненської області.

ОСОБА_1 як спадкоємець за законом першої черги прийняла спадщину, так як у визначений законом строк звернулася з заявою про прийняття спадщини до приватного нотаріуса Здолбунівського районного нотаріального округу Собіни О.А. Проте, отримати свідоцтво про право на спадщину за законом на домоволодіння та земельну ділянку вона не може, так як немає правовстановлюючого документу, підтверджуючого право власності на будинок.

Просить суд визнати за нею право власності на спадкове майно, а саме: на житловий будинок АДРЕСА_1 з надвірними будівлями та на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства площею 2,92 га, яка розташована на території Дерманської Другої сільської ради Здолбунівського району Рівненської області.

В судове засідання позивачка не з'явилася. В заяві поданій суду позивачка просить справу розглянути без її участі, позов підтримує повністю і просить задовільнити його.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився. В заяві поданій суду просить справу розглянути без його участі. Позовні вимоги визнає в повному обсязі.

Згідно ст.82 ЦПК України не підлягають доказуванню обставини, що визнаються сторонами по справі.

Визнання позову не суперечить закону та не порушує прав, свобод чи інтересів інших осіб, а тому позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.12, 82, 263, 265 ЦПК України, на підставі ст.ст.392, 1216-1223, 1258, 1261, 1268 ЦК України, суд -

вирішив:

Позовні вимоги ОСОБА_1 задовольнити. Визнати за ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 право власності по спадкуванню за законом на спадкове майно ОСОБА_2, померлої ІНФОРМАЦІЯ_2, а саме: на житловий будинок АДРЕСА_1 з надвірними будівлями та на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства площею 2,92 га, на яку був виданий державний акт серії НОМЕР_3 яка розташована на території Дерманської Другої сільської ради Здолбунівського району Рівненської області.

Рішення може бути оскарженим в Рівненський апеляційний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Апеляційна скарга подається в Рівненський апеляційний суд через Здолбунівський районний суд Рівненської області.

Суддя:

СудЗдолбунівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення20.12.2018
Оприлюднено29.12.2018
Номер документу78829415
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —562/2950/18

Рішення від 20.12.2018

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Шуляк А. С.

Ухвала від 09.08.2018

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Шуляк А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні