Ухвала
від 27.12.2018 по справі 566/953/18
МЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 566/953/18

У Х В А Л А

про продовження примусових заходів медичного характеру

27 грудня 2018 року смт.Млинів Рівненської області

Млинівський районнийсуд Рівненської області

в складі: головуючого судді- ОСОБА_1 ,

при секретарі: ОСОБА_2 ,

з участю прокурора: ОСОБА_3 ,

представника заявника- ОСОБА_4

особи щодо якої застосовуються примусові заходи медичного характеру ОСОБА_5

захисника адвоката ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву Млинівської центральної районної лікарні про продовження застосування примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_5 -

В С Т А Н О В И В:

Представник Млиніської центральної районної лікарні звернувся до суду із заявою про продовження примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 .

В обґрунтуваннязаяви вказав,що згідно ухвали Острозького районного суду від 03.11.2017 року ОСОБА_5 надається амбулаторна психіатрична допомога в примусовому порядку на базі поліклінічного відділення Млинівської ЦРЛ.

Згідно висновку комісії лікарів-психіатрів комунального закладу „Рівненський

обласний центр психічного здоров`я населення № 2153 від 11.07.2018 року та лікарів ЛКК Млинівської ЦРЛ від 23.07.2018 року ОСОБА_5 потребує продовження примусового заходу медичного характеру у вигляді надання амбулаторної примусової психіатричної допомоги.

В судовому засіданні представник Млинівської ЦРЛ підтримав заяву з підстав зазначених у ній, просив продовжити ОСОБА_5 примусовий захід медичного характеру.

Прокурор підтримав заяву Млинівської ЦРЛ та просив суд її задовольнити.

Особа щодо якої необхідно вирішити питання про продовження примусового заходу медичного характеру ОСОБА_5 та його захисник- адвокат ОСОБА_6 в судовому засіданні не заперечили проти продовження примусового заходу медичного характеру.

Відповідно до ст.19Закону України «Про психіатричну допомогу»продовження, зміна або припинення застосування заходів медичного характеру здійснюються судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, на підставі висновку комісії лікарів - психіатрів.

Заслухавши думку учасників судового провадження, дослідивши матеріали заяви, суд дійшов висновку, що подана заява підлягає задоволенню із наступних підстав.

Судом встановлено, що згідно ухвали Острозького районного суду Рівненської області від 03.11.2017 року ОСОБА_5 змінено примусовий захід у виді госпіталізації до психіатричного закладу зі звичайним наглядом на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку. (а.с.5-6)

Згідно ч.3 ст.514 КПК Українирозгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування судом примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), де тримається дана особа. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів. Розгляд питання про зміну чи припинення застосування судом примусових заходів медичного характеру може також здійснюватися за письмовою заявою особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру, або її захисника чи законного представника у разі, якщо така особа за своїм станом здоров`я не може усвідомлювати свої дії (бездіяльність) чи керувати ними, в тому числі не може усвідомлено подати до суду відповідну заяву. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів закладу, в якому особі надається психіатрична допомога, або, у разі наявності, висновок обраного особою незалежного лікаря-психіатра.

Згідно висновку комісії лікарів-психіатрів № 393 від 23.07.2018 року

ОСОБА_5 потребує продовження примусового заходу медичного характеру у вигляді

надання амбулаторної примусової психіатричної допомоги. (а.с.3-4)

Враховуючивищенаведене суддійшов висновкупро наявністьдостатніх підставдля задоволеннязаяви тапродовження примусовихзаходів медичногохарактеру щодо ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 .

Керуючись ЗУ «Про психіатричну допомогу»,

ст.ст.512,514,516 КПК України,

суд -

У Х В А Л И В:

Заяву Млиніської центральної районної лікарні про продовження застосування примусових заходів медичного характеру - задовольнити.

Продовжити застосування ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителю с.Малі Дорогостаї Млинівського району Рівненської області примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, терміном на 6 (шість) місяців.

Ухвала суду може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду через Млинівський районний суд Рівненської області протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя Млинівського районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78829972
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження застосування примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_5

Судовий реєстр по справі —566/953/18

Ухвала від 27.12.2018

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Феськов П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні