Ухвала
від 19.12.2018 по справі 757/61912/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/61912/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС 6 СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС 6 СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 погодженого з прокурором прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до оригіналівдокументівреєстраційної справи (реєстраційних, установчих та інших наявних документів) - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), з можливістю їх вилучення, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: (АДРЕСА_1 та/або за іншим місцезнаходженням).

В судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_3 в судове засідання не з`явився, про розгляд клопотання повідомлявся належним чином.

На підставі ч. 4ст. 163 КПК Українислідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходяться витребувані документи (інформація). Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий зазначив, що 6СВ РКПСУ ФРГУ ДФСу м.Києві здійснюється досудове розслідування кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32018100060000016 від 15.02.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановленими слідством особами, в період 2017-2018 років, розроблено та втілено у життя злочинний механізм, діяльність якого направлена на створення (придбання) ряду суб`єкті підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності, серед яких: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (ЄДРПОУ НОМЕР_17 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (ЄДРПОУ НОМЕР_19 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (ЄДРПОУ НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (ЄДРПОУ НОМЕР_22 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_25 » (ЄДРПОУ НОМЕР_23 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_26 » (ЄДРПОУ НОМЕР_24 ), та ряд інших СГД з ознаками «фіктивності», що підтверджується оперативними матеріалами ІНФОРМАЦІЯ_27 .

Під час досудового розслідування, встановлено та допитано співзасновника, директора, головного бухгалтера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_28 » (ЄДРПОУ НОМЕР_23 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) ОСОБА_5 , яка повідомила, що не має відношення до ведення фінансово господарської діяльності на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_28 » (ЄДРПОУ НОМЕР_23 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), а вказані товариства зареєструвала за грошову винагороду.

Досудовим слідством встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) зареєстровано в ІНФОРМАЦІЯ_29 . Реєстраційні справа підприємств знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_2 .

У органу досудового розслідування виникла необхідність в тимчасовому доступі до документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Вищезазначені документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки містять відомості, без отримання яких неможливо всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, що в силустатті 91 КПК Українипідлягають доказуванню, надати їм належну правову оцінку, а також забезпечити виконання процесуальних дій та прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень у розумні строки.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

У вказаному провадженні міститься постанова старшого слідчого з ОВС 6 СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС м. Києві ОСОБА_3 про призначення у вказаному кримінальному провадженні судово-почеркознавчої експертизи від 11.12.2018.

У відповідності до п.7 п.п.4 «Рішення координаційної наради з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України» від 02 березня 2012 року проведення експертизи по копіям документів, а саме її висновок, формулюється виключно у вірогідній формі з відповідним обґрунтуванням, зокрема фактом відсутності оригіналу документа, тому у слідства виникає необхідність у безпосередньому вилучені саме оригіналів документів, а не їх копій.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження дійшов висновку про необхідність в задоволенні клопотання про надання тимчасового доступу до документів які знаходять у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , оскільки такі дані необхідні для ефективного здійснення досудового розслідування.

Керуючись ст.108, ст.ст.160,162-164,166, ст.309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого з ОВС 6 СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС 6 СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , на тимчасовий доступ до речей і документів, можливість вилучення оригіналів документівреєстраційної справи (реєстраційних, установчих та інших наявних документів) - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), з можливістю їх вилучення, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: (АДРЕСА_1 та/або за іншим місцезнаходженням).

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам ІНФОРМАЦІЯ_2 надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість вилучити оригінали.

Зобов`язати старшого слідчого з ОВС 6 СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 після проведення експертизи повернути оригінали вилучених документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2 примірниках Прим. 1 - знаходиться в матеріалах кримінального провадження №757/61912/18-к Прим.2 Слідчому ОСОБА_3 Копія: ІНФОРМАЦІЯ_2 Виконавець: ОСОБА_1

19.12.2018 р.

Дата ухвалення рішення19.12.2018
Оприлюднено02.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/61912/18-к

Ухвала від 19.12.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні