Постанова
від 22.10.2018 по справі 761/30100/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/30100/18

Провадження № 3/761/6427/2018

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 жовтня 2018 року

Шевченківський районний суд м. Києва у складі головуючого судді Левицької Т.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні протокол № 50-22/156 від 23 липня 2018 року, складеного уповноваженою особою Департаменту з питань запобігання політичній корупції - головним спеціалістом відділу аналітично-інформаційного забезпечення Леончуком С.В. щодо

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, працюючого керівником політичної партії Партія ветеранів Афганістану , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1,

про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-21 КУпАП, ?

в с т а н о в и в:

Як вбачається з протоколу № 50-22/156 від 23 липня 2018 року про адміністративне правопорушення, складеного щодо ОСОБА_2 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-21 КУпАП, останній порушив встановлений порядок подання звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

В судове засідання особа, яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_2 не з'явився, про місце і час розгляду справи був сповіщений належним чином.

Вивчивши матеріали протоколу про адміністративне правопорушення, суд дійшов наступного висновку.

Статтею 245 КУпАП передбачено, що завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об'єктивне з'ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом, забезпечення виконання винесеної постанови, а також виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі додержання законів, зміцнення законності.

Відповідно до вимог ст. 251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган /посадова особа/ встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Статтею 252 КУпАП визначено, що орган /посадова особа/ оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.

Відповідно до ст. 280 КУпАП орган /посадова особа/ при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов'язаний з'ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації, трудового колективу, а також з'ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Як вбачається з протоколу про адміністративне правопорушення та Акту про проведення аналізу Звіту, складеного Головним спеціалістом відділу аналітично-інформаційного забезпечення Леончуком С.В., за результатами аналізу звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, поданого 08.05.2018 року політичною партією Партія ветеранів Афганістану (код ЕДРПОУ 38202008) за підписом керівника ОСОБА_2 за І квартал 2018 року (далі - Звіт Партії) до Національного агентства з питань запобігання корупції, встановлено, що включені до Звіту дані не відповідають вимогам законодавства, а саме:

- відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань Партія має 46 місцевих організацій, які в установленому порядку набули статус юридичної особи. Проте, до Звіту не додано відомості про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру 6 (шести) місцевих організацій Партії (Політична партія Славутицька міська організація, Одеська обласна організація, Політична партія Южненська міська організація, Харківська обласна організація, Черкаська обласна організація Партії ветеранів Афганістану, Христинівська районна партія ветеранів Афганістану), чим порушено вимоги частини дев'ятої статті 17 Закону та пункту 10 розділу II Положення про порядок подання Звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, затвердженого рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 28.07.2016 № 2, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.08.2016 за №1185/29315.

Згідно з пунктом 10 розділу II Положення про порядок подання Звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, затвердженого рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 28.07.2016 № 2, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.08.2016 за №1185/29315, до Звіту додаються в тому числі:

інформація про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру від кожної місцевої організації політичної партії, яка в установленому порядку набула статусу юридичної особи. Ця інформація додається шляхом заповнення відповідних розділів Звіту, що стосуються місцевої організації партії та обов'язково додається разом із Звітом політичної партії;

Разом з тим, до матеріалів протоколу про адміністративне правопорушення, складеного відносно ОСОБА_2, не долучено інформацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру від кожної місцевої організації політичної партії, яка в установленому порядку набула статусу юридичної особи /додається шляхом заповнення відповідних розділів Звіту, що стосуються місцевої організації партії та обов'язково додається разом із Звітом політичної партії/ та яку було подано до НАЗК ОСОБА_2

Враховуючи наведене, суд позбавлений можливості перевірити дані про неподання до НАЗК відомостей про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру 6 (шести) місцевих організацій Партії, а саме - Політична партія Славутицька міська організація, Одеська обласна організація, Політична партія Южненська міська організація, Харківська обласна організація, Черкаська обласна організація Партії ветеранів Афганістану, Христинівська районна партія ветеранів Афганістану.

Таким чином, суд вважає за необхідне повернути матеріали справи до Департаменту з питань запобігання політичній корупції Національного агентства з питань запобігання корупції у зв'язку з неможливістю їх розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 245, 254, 256, 277, 278 КУпАП, суддя,-

п о с т а н о в и в:

Матеріали справи про адміністративне правопорушення за ст. 212-21 КУпАП відносно ОСОБА_2 повернути до Департаменту з питань запобігання політичній корупції Національного агентства з питань запобігання корупції для дооформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В.Левицька

Дата ухвалення рішення22.10.2018
Оприлюднено29.12.2018
Номер документу78835484
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —761/30100/18

Постанова від 27.03.2019

Адмінправопорушення

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Постанова від 22.10.2018

Адмінправопорушення

Шевченківський районний суд міста Києва

Левицька Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні