Ухвала
від 28.12.2018 по справі 1940/1556/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

Справа № 1940/1556/18

28 грудня 2018 р.м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Мірінович У.А., розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до Остап'ївського дошкільного навчального закладу Підволочиського району про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до Остап'ївського дошкільного навчального закладу Підволочиського району про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи Остап'ївського дошкільного навчального закладу Підволочиського району шляхом повного знеструмлення.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 13.08.2018 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін та призначено у справі судове засідання на 12.09.2018.

Тернопільським окружним адміністративним судом у судових засіданнях у даній справі, які проводилися 12.09.2018, 18.09.2018 оголошувалась перерва на підставі статті 223 КАС України.

Ухвалою суду від 05.10.2018 зупинено провадження у даній справі до 05.11.2018 для надання сторонам часу для примирення.

Ухвалою суду від 07.11.2018 поновлено провадження у даній справі та призначено справу до судового розгляду на 21.11.2018.

Ухвалами суду від 21.11.2018, від 11.12.2018, від 19.12.2018 розгляд справи відкладався на підставі статті 205 КАС України.

28.12.2018 Управлінням Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області подано до суду заяву від 28.12.2018 № 3-1/5920, згідно якої просить розглянути заяву щодо примирення сторін. Розгляд заяви просить проводити у письмовому провадженні.

Представник відповідача в судове засідання також не прибув, подав суду заяву від 26.12.2018, в якій просить розглядати заяву про примирення без його участі та затвердити умови мирової угоди.

У зв'язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть учать у справі, суд, керуючись частиною четвертою статті 229 КАС України не здійснював фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу та розглянув дану справу в порядку письмового провадження відповідно до частини дев'ятої статті 205 КАС України.

Суд, проаналізувавши подані докази, встановив наступне.

Згідно заяви про примирення від 26.12.2018 сторони домовились про те, що:

- позивач зобов'язується надати час до 01.08.2019 для остаточного виконання вимог вказаних у позовній заяві Управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області від 08.08.2018 № 3-1/3650. Позивач після виконання заявлених вимог має прийняти виконання як належне. У разі невиконання відповідачем зобов'язань зазначених у даній заяві, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації Остап'ївського дошкільного навчального закладу Підволочиського району, який розташований за адресою: Тернопільська область, Підволочиський район, с. Остап'є шляхом повного знеструмлення.

- відповідач зобов'язується:

1. Приміщення будівлі ДНЗ обладнати системою пожежної сигналізації та системою оповіщення та управління евакуюванням людей.

2. Будівлю ДНЗ забезпечити зовнішнім протипожежним водопостачанням.

3. Провести перевірку захисту будівлі ДНЗ від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів (у разі потреби провести ремонт (відновлення)).

Також, у вказаній заяві зазначено, що сторони погоджуються з тим, що відповідно до умов цієї заяви вони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання спору, та не мають жодних вимог щодо один одного; умови примирення, дії позивача та відповідачів не суперечать закону і не порушують чиїх-небудь прав, свобод та інтересів; сторони мають належне уявлення про сутність цієї заяви і всіх її елементів; сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і зумовлюють настання бажаних наслідків, які відповідають їхнім дійсним інтересам.

З огляду на зазначене, суд дійшов висновку, що відповідно до умов заяви про примирення від 26.12.2018, сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які були предметом спору у адміністративній справі № 1940/1556/18.

Згідно з частиною п'ятою статті 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Статтею 190 КАС України визначено, що сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв'язку з примиренням сторін суд роз'яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Заяву про примирення від 26.12.2018 підписано уповноваженими представниками сторін - начальником Управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області ОСОБА_1 та завідувачем Остап'ївського дошкільного навчального закладу Підволочиського району ОСОБА_2, які наділені відповідними повноваженнями.

Таким чином, дослідивши умови примирення сторін, суд встановив, що умови примирення не суперечать чинному законодавству та не порушують чиї - не будь права, свободи або інтереси, а відтак, суд вважає за можливе затвердити умови примирення.

Згідно пункту 3 частини першої статті 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі у зв'язку з примиренням сторін на умовах, визначених в заяві про примирення від 26.12.2018 в адміністративній праві № 1940/1556/18.

На підставі викладеного, керуючись статтями 238, 243 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити умови примирення сторін у справі за позовом Управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області (46011, вул. Л.Українки, 6, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 38535547) до Остап'ївського дошкільного навчального закладу Підволочиського району (47861, Тернопільська область, Підволочиський район, с. Остап'є, код ЄДРПОУ 34040690) про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи Остап'ївського дошкільного навчального закладу Підволочиського району шляхом повного знеструмлення, викладені у заяві про примирення сторін від 26.12.2018, а саме:

1. Відповідач - Остап'ївський дошкільний навчальний заклад Підволочиського району (47861, Тернопільська область, Підволочиський район, с. Остап'є, код ЄДРПОУ 34040690) зобов'язується:

1.1 Приміщення будівлі ДНЗ обладнати системою пожежної сигналізації та системою оповіщення та управління евакуюванням людей.

1.2 Будівлю ДНЗ забезпечити зовнішнім протипожежним водопостачанням.

1.3 Провести перевірку захисту будівлі ДНЗ від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів (у разі потреби провести ремонт (відновлення)).

2. Позивач - Управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області (46011, вул. Л.Українки, 6, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 38535547) зобов'язується:

2.1. Надати відповідачу час до 01.08.2019 для остаточного виконання вимог вказаних у позовній заяві Управлінням Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області від 08.08.2018 № 3-1/3650.

2.2. Після виконання заявлених вимог прийняти виконання як належне.

2.3. У разі невиконання відповідачем зобов'язань зазначених у даній ухвалі, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи Остап'ївського дошкільного навчального закладу Підволочиського району шляхом повного знеструмлення.

Провадження у справі за позовом Управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області (46011, вул. Л.Українки, 6, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 38535547) до Остап'ївського дошкільного навчального закладу Підволочиського району (47861, Тернопільська область, Підволочиський район, с. Остап'є, код ЄДРПОУ 34040690) про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи Остап'ївського дошкільного навчального закладу Підволочиського району шляхом повного знеструмлення, - закрити.

Роз'яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала набирає законної сили в порядку визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Головуючий суддя Мірінович У.А.

копія вірна

Суддя Мірінович У.А.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.12.2018
Оприлюднено29.12.2018
Номер документу78849204
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1940/1556/18

Ухвала від 28.12.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

Ухвала від 07.11.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

Ухвала від 13.08.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні