Ухвала
від 26.12.2018 по справі 460/3167/18
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

26 грудня 2018 року м. РівнеСправа №460/3167/18

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Щербакова В.В., після одержання позовної заяви

Головного управління ДФС у Рівненській області

доПриватного підприємства "Березне-Агропром"

про стягнення коштів за простроченою заборгованістю за бюджетними позичками,

В С Т А Н О В И В :

Головне управління ДФС у Рівненській області (вул.Відінська, 12, м.Рівне, 33023) звернулося до Рівненського окружного адміністративного суду з позовом до Приватного підприємства "Березне-Агропром" (вул.Відінська, 12, м.Рівне, 33023) про стягнення коштів за простроченою заборгованістю за бюджетними позичками в сумі 4719,00грн.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, відповідає вимогам, встановленими статтями 160, 161 КАС України.

Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Адміністративний позов подано у строк, установлений законом.

Підстави для повернення адміністративного позову, залишення його без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені КАС України, відсутні.

Частиною 1 статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

В силу вимог статей 12, 257 КАС України суд вважає, що дана адміністративна справа є справою незначної складності та підлягає розгляду у порядку спрощеного позовного провадження.

Разом з тим, в силу вимог ст.ст.159-167 КАС України, суд вважає за необхідне запропонувати особам, які беруть участь у розгляді справи, подати до суду інші заяви по суті справи (відзив, відповідь на відзив, заперечення, пояснення), разом з усіма наявними у них доказами, які стосуються розгляду даної справи, встановивши для цього відповідний строк з одночасним роз'ясненням наслідків їх неподання.

Керуючись статтями 171, 256-257, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління ДФС у Рівненській області ( вул.Відінська, 12, м.Рівне, 33023 ) до Приватного підприємства "Березне-Агропром" ( вул.Відінська, 12, м.Рівне, 33023 ) про стягнення коштів за простроченою заборгованістю за бюджетними позичками.

Розгляд справи провести за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

Відповідачу, у строк не пізніше 5 днів з дня отримання ухвали, у разі заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, подати до суду відповідні письмові заперечення, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Розгляд справи по суті призначити у відкритому судовому засіданні на 24 січня 2019 року о 9:40 год. в залі судових засідань Рівненського окружного адміністративного суду (м.Рівне, вул.16 Липня 87).

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов тривалістю 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи. При цьому, в силу вимог ч.6 ст.162 КАС України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив тривалістю 5 днів з дня його вручення, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь на відзив тривалістю 5 днів з дня її вручення, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз'яснити учасникам справи, що відповідно до ч.5 ст.262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву (ч.7 ст.262, ч.1 ст.259 КАС України).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1770.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд (пп.15.5 п.15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України).

                    Суддя                                                             Щербаков В.В.

                                                   

Дата ухвалення рішення26.12.2018
Оприлюднено02.01.2019
Номер документу78850464
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів за простроченою заборгованістю за бюджетними позичками

Судовий реєстр по справі —460/3167/18

Рішення від 25.02.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В.В.

Ухвала від 24.01.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В.В.

Ухвала від 26.12.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В.В.

Постанова від 13.08.2018

Адмінправопорушення

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Постанова від 12.08.2018

Адмінправопорушення

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні