Рішення
від 26.12.2018 по справі 326/1349/18
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

Справа № 326/1349/18

Провадження № 2-о/326/87/2018

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 грудня 2018 року Приморський районний суд Запорізької області в складі:

головуючої -судді Стріжакової Т.В.

при секретареві Філанової В.І.

за участю: заявника ОСОБА_1

представника Приморської РДА Запорізької області ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в місті Приморську цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересовані особи: Зеленівська сільська рада Приморського району Запорізької області, Приморська районна державна адміністрація Запорізької області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, -

ВСТАНОВИВ:

10.09.2018 заявник ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, заінтересовані особи: Реєстраційна служба Приморського РУЮ Запорізької області, Зеленівська сільська рада Приморського району Запорізької. В обґрунтування вимог зазначив, що він з 25.10.1992 по 27.01.2001 був працівником колгоспу ім. Україна Приморського району Запорізької області, який в 1993 році було перейменовано на КСП Україна , діюче на території Зеленівської сільської ради Приморського району Запорізької області. Згідно з Указом Президента України №720/95 від 08.08.1995 Про порядок паювання земель, переданих у колективну власність сільськогосподарським підприємствам та організаціям паюванню підлягають сільськогосподарські угіддя, передані у колективну власність колективним сільськогосподарським підприємствам, сільськогосподарським кооперативам, сільськогосподарським акціонерним товариствам, у тому числі створеним на базі радгоспів та інших державних сільськогосподарських підприємств. Розпаювання земель та видача сертифікатів на право на земельну частку (пай) КСП Україна на території Зеленівської сільської ради відбулося в 1996 році. На час розпаювання він був членом КСП.

На підставі рішення Приморської РДА Запорізької області від 29.031996 за №160р на його ім'я було видано сертифікат на право на земельну частку (пай), згідно з яким йому належить право на земельну частку (пай) у землі, яка перебуває у колективній власності КСП Україна розміром 11,16 в умовних кадастрових гектарах без визначення меж цієї части в натурі. Згідно з Державним актом на право приватної власності на землю серії II - ЗП №055648, виданим ОСОБА_3, який мешкає в с.Нельгівка Приморського району, в тому, що на підставі рішення Зеленівської сільської ради народних депутатів від 23.02.2001за №1 йому передано у приватну власність земельну ділянку, розташовану на території Зеленівської сільської ради Приморського району Запорізької області площею 9,93 га в межах згідно з планом, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Акт зареєстровано в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за №28. Згідно з договором оренди землі від 26.12.200 між ним та СВК Україна останньому надано в строкове платне користування земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка знаходиться на території Зеленівської сільської ради Приморського району Запорізької області загальною площею 9,93га.Договір зареєстровано у відділі Держкомзему у Приморському районі, запис від 08.07.2011.

Згідно з актом від 26.12.2008 визначено межі земельної ділянки, акт складено на підставі договору оренди землі від 26.12.2008 та державного акту на право приватної власності на землю ІІ-ЗП №055648. Цей акт є підставою для прийняття рішення по фактичному землекористуванню з наступним оформленням документів, що посвідчують право користування землею. Акт підписано орендодавцем та орендарем. У акті прийому-передачі об'єкта оренди (земельної ділянки) за договором від 26.12.2008 №87 вказано, що заявник є власником земельної ділянки, кадастровий номер: 2324882000:01:019:0005, загальною площею 9,9272 га, яка розташована на території Зеленівської сільської ради Приморського району Запорізької області, передав її в оренду СВК Україна . 06.09.2017 заявник отримав на свої ім'я витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, в якому його прізвище зазначено вірно Метрушен .

На теперішній час бажає переукласти договір оренди землі з сільськогосподарським кооперативом, але реєстраційна служба відмовила в реєстрації через невідповідність прізвища, внесеного до державного акта на право приватної власності на землю та прізвища за паспортом. На момент видачі Державного акту на право приватної власності на землю серії II - ЗП №055648 він не звернув увагу на неправильність написання його прізвища.

Через помилку в правовстановлюючому документі він не в повній мірі має можливість володіти, управляти та розпоряджатись своєю земельною ділянкою, що створює перешкоди в проведенні державної реєстрації договору оренди земельної ділянки.

Він звернувся до відділу Держгеокадастру в Приморському районі Запорізької області з заявою про виправлення описки в державному акті або його заміни на новий. Отримав відповідь, в якій зазначено, що виправлення в державних актах на право приватної власності на земельну ділянку до компетенції та повноважень відділу не відноситься.

Він звернувся до Зеленівської сільської ради Приморського району Запорізької області про виправлення помилки та отримав відповідь про те, що в матеріалах по видачі сертифікатів на право на земельну частку (пай) членам КСП Україна Приморського району Запорізької області в списку під №202 значиться ОСОБА_1. Зеленівська сільська рада список членів КСП Україна , які мали право на отримання земельної частки (паю) не затверджувала. Сертифікати видавалися на підставі списку, який був підготовлений земельною комісією по розпаюванню КСП Україна та затверджений загальними зборами членів КСП Україна . Земельна ділянка була надана у власність ОСОБА_3, а фактично потрібно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, мешканцю с. Нельгівка на підставі рішення №1 від 18.05.2001 Зеленівської сільської ради народних депутатів. Помилка допущена не з вини Зеленівської сільської ради. За діючим законодавством України Зеленівська сільська рада не має право робити виправлення у Державних актах.

Його ім'я, по батькові та місце мешкання, зазначені у Державному акті на право приватної власності на землю серії II - ЗП №055648, збігаються з ім'ям, по батькові та місцем мешкання, вказаними у його паспорті, а у прізвищі відрізняється тільки однією літерою, що можна пояснити помилкою, допущенною при оформленні документів, на підставі яких було видано вказаний Державний акт та відповідно при оформленні Державного акту.

Просить встановити факт належності ОСОБА_1, який народився 13 липня 1972 року в с.Комарів Вінницького району Вінницької області, правовстановлюючого документу - Державного акту на право приватної власності на землю серії ІІ-ЗП №055648, виданого на його ім'я на підставі рішення Зеленівської сільської ради народних депутатів від 23 лютого 2001 року за №1, зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за №28, у якому його прізвище вказано невірно Мєтрушен замість правильного Метрушен (а.с.2-6).

18.12.2018 заявник подав до суду уточнену заяву про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, заінтересовані особи: Приморська районна державна адміністрація Запорізької області, Зеленівська сільська рада Приморського району Запорізької, в якій обставини та обґрунтування зазначені аналогічно викладеним у первісній заяві (а.с.64-68).

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з'явився, повідомлений належним чином про час та місце розгляду справи, направив до суду заяву, в якій просив справу розглядати без його присутності у зв'язку з неможливості його явки, заявлені вимоги підтримує, просить заяву задовольнити в повному обсязі (а.с.71).

Заінтересована особа Зеленівська сільська рада, повідомлена належним чином про час та місце розгляду справи, у судове засідання свого представника не направила, до суду надійшов її лист, в якому вказано, що заперечень проти заявлених вимог не має, просила справу розглядати за відсутності представника сільської ради (а.с.45,47,63,70).

Заінтересована особа Приморська районна державна адміністрація Запорізької області, повідомлена належним чином про час та місце розгляду справи, у судове засідання свого представника не направила, до суду надійшов її письмовий відзив на заяву, в якому просила справу розглянути у відсутність її представника.

У відзиві вказала, що процедура проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, перелік документів, необхідних для її проведення визначено Законом України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (далі - Закон), Порядком державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженим ПКМУ від 25.12.2015 №1127 Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень . Відповідно до п.1,2 ч.1 ст.2 Закону державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень це офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Відповідно до ч.1 ст.27 Закону державна реєстрація права власності та інших речових прав проводиться на підставі, зокрема, укладеного в установленому законом порядку договору, предметом якого є нерухоме майно, речові права на яке підлягають державній реєстрації чи його дубліката; інших документів, що відповідно до законодавства підтверджують набуття, зміну або припинення прав на нерухоме майно. Згідно з п.4 ч.1 ст.3 Закону внесення відомостей до Державного реєстру прав виключно на підставах та в порядку, визначених ним Законом. П.3 ч.1 ст.2 Закону встановлено, що заявником у разі подання документів для проведення державної реєстрації набуття, зміни або припинення права власності та інших речових прав є власник, інший правонабувач, сторона правочину, у яких виникло речове право або уповноважені особи. Згідно з п.4 ч.1 ст. 3акону внесення відомостей до Державного реєстру прав виключно на підставах та в порядку, визначених Законом. Ч.4 ст.18 Закону закріплено, що державній реєстрації підлягають виключно заявлені речові права на нерухоме майно та їх обтяження, за умови їх відповідності законодавству і поданим/отриманим документам. П.6 Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженим ПКМУ від 25.12.2015 №1127 Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень визначено, що державна реєстрація прав проводиться за заявою заявника шляхом звернення до суб'єкта державної реєстрації прав або нотаріуса, крім випадків, передбачених Порядком. ОСОБА_1 взагалі не звертався до Центру надання адміністративних послуг Приморської РДА з заявою про державну реєстрацію прав та їх обтяжень щодо права власності та іншого речового права, тобто: реєстрації права оренди земельної ділянки, з заявою про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (щодо права власності) та (іншого речового права), тобто: реєстрації права оренди земельної ділянки. Державний реєстратор Приморської РДА не приймав рішення про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень. Приморська РДА не є правонаступником реєстраційної служби Приморського РУЮ Запорізької області. Реєстраційна служба Приморського РУЮ Запорізької області була структурним підрозділом Приморського РУЮ Запорізької області. Приморське РУЮ Запорізької області ліквідовано 16.06.2016. Просила справу розглянути без участі представника, прийняти рішення на розсуд суду (а.с.55-56).

У зв'язку з неявкою в судове засідання сторін, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до ч.2 ст.197 ЦПК України не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, судом фактично встановлено , що згідно з свідоцтвом про народження ОСОБА_1 народився 13 липня 1972 року в с.Комарів Вінницького району Вінницької області, батьками зазначені ОСОБА_4, ОСОБА_5 (а.с.9).

У паспорті громадянина України на ім'я ОСОБА_1 вказано, що він народився 13 липня 1972 року в с.Комарів Вінницького району Вінницької області, зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 (а.с.7).

На ім'я ОСОБА_1 виданий ідентифікаційний номер (а.с.8).

Згідно з трудовою книжкою колгоспника на ім'я ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3, він 25.10.1992 прийнятий у члени колгоспу Україна Приморського району Запорізької області (протокол №11 від 03.11.1992), 17.02.1993 колгосп Україна перейменований в колективне сільськогосподарське підприємство Україна (протокол №2 від 17.02.1993), 08.02.2000 звільнений у зв'язку з реорганізацією КСП Україна з переходом в сільськогосподарський виробничий Україна (протокол №1 від 08.02.2000), 09.02.2000 прийнятий у сільськогосподарський виробничий кооператив Україна (прот.№1 від 12.02.2000), 27.01.2001 вибув з СПК Україна за власним бажанням (прот.№1 від 28.02.2001) (а.с.72-76 ).

У розпорядженні Приморської районної державної адміністрації Запорізької області від 29.03.1996 №160р Про затвердження вартості та розмірі земельної частки (паю) по КСП Україна вказано, що розглянувши матеріали по розрахунку вартості та розміру в умовних кадастрових гектарах земельної частки (паю) в площі сільськогосподарського підприємства Україна Приморського району, керуючись Указом Президента України від 08.08.1995 №720 Про порядок паювання земель, переданих у колективну власність сільськогосподарським підприємствам і організаціям, затверджено земельну частку (пай) по КСП Україна розміром 11,16 в умовних кадастрових гектарах, вартістю чотири мільярди сто один мільйон карбованців. КСП Україна замовити Запорізькому філіалу інституту землеустрою виконання робіт по виготовленню сертифікатів на право на земельну частку (пай) (а.с.11).

Згідно з випискою з рішення правління КСП Україна Приморського району від 29.01.1996, протокол №1, затверджено комісію з проведення паювання земель колективної власності (а.с.12), також наданий список осіб на паювання земель, у тому числі зазначений ОСОБА_1 (а.с.13).

Згідно з сертифікатом на право на земельну частку (пай), виданого громадянину України - члену колективного сільськогосподарського підприємства (сільськогосподарського кооперативу сільськогосподарського акціонерного товариства) КСП Україна Зеленівської сільської ради Приморського району Запорізької області ОСОБА_3, який проживає в ІНФОРМАЦІЯ_4 на підставі рішення Приморської райдержадміністрації від 29.03.1996 №160р, про те, що йому належить право на земельну частку (пай) у землі, яка перебуває у колективній власності КСП Україна розміром 11,16 в умовних кадастрових гектарах без визначення меж цієї частки в натурі (на місцевості). У книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за №198 (а.с.14).

Рішенням Зеленівської сільської ради Приморського району Запорізької області від 23.02.2011 Про відведення в натурі земельної частки /паю/ власникам сертифікатів вирішено виділити в натурі земельні ділянки в фізичних гектарах громадянам згідно додатку №1. У додатку до рішення Зеленівської сільської ради зазначено серед інших прізвище ОСОБА_3 (а.с.15,16).

У державному акті на право приватної власності на землю, серії ІІ-ЗП 055648, зареєстрованого в книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за №28 вказано, що державний акт на право приватної власності на землю видано ОСОБА_3, який мешкає в с.Нельгівка Приморського району Запорізької області у тому, що йому передається у приватну власність земельна ділянка площею 9,93 га, розташована на території Зеленівської сільської ради Приморського району для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в межах згідно з планом. Акт зареєстровано в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за №28 (а.с.17).

У типовому договорі оренди землі №87 від 26.12.2008, укладеного між ОСОБА_1 (орендодавець) та СВК Україна (орендар), орендодавець надає, орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Зеленівської сільської ради, державний акт ІІ-ЗП №055648. В оренду передається земельна ділянка загальною площею 9,93, у тому числі рілля - 9,93 га. Строк дії договору - 10 років (а.с.18-21).

Згідно з актом визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), що розташована на території Зеленівської сільської ради Приморського району Запорізької області від 26.12.2008, на підставі договору оренди землі від 15.03.2008 та державного акту на право приватної власності на землю ІІ-ЗП №055648, орендодавець - ОСОБА_1 та орендар - СВК Україна , визначили межі земельної ділянки на місцевості. Кадастровий номер земельної ділянки - 2324882000:01:019:0005, площа земельної ділянки - 9,9272 га ріллі, земельна ділянка надана у власність ОСОБА_1 для ведення сільськогосподарського виробництва (а.с.22).

Згідно з актом прийому-передачі об'єкта оренди (земельної ділянки) за договором оренди від 26.12.2008, складеного 26.12.2008 №87, власник земельної ділянки ОСОБА_1 (орендодавець) та СВК Україна (орендар) склали цей акт прийому-передачі про наступне: орендодавець передає земельну ділянку кадастровий номер 2324882000:01:019:0005 площею 9,9272 га ріллі, що розташована на території Зеленівської сільської ради Приморського району Запорізької області, а орендар приймає вказану ділянку в оренду, стан земельної ділянки - для сільськогосподарських угідь (а.с.23).

У витязі з Державного земельного кадастру про земельну ділянку вказано, що земельна ділянка №2324882000:01:019:0005, місце розташування: Запорізька область, Приморський район, Зеленівська сільська рада, цільове призначення: 01.01 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, категорія земель: землі сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, форма власності - приватна, площа 9,9272 га, наявна технічна документація із землеустрою щодо встановлення(відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), земельну ділянку зареєстрував Приморський РВ ЗРФ ДП Центр ДЗК 13.10.2001 (а.с.24-26).

У довідці виконавчого комітету Зеленівської сільської ради вказано, що ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_5, дійсно мешкає з реєстрацією в с.Нельгівка, вул.Космічна, буд.23 Приморського району з травня 1998 року (а.с.28).

У відповіді відділу держгеокадастру у Приморському районі на заяву ОСОБА_1 вказано, що до повноважень відділу не входить виправлення помилок допущених в державних актах на право власності (а.с.27). Згідно з відповіддю Зеленівської сільської ради на заяву ОСОБА_1 про виправлення помилки, яку було допущено при видачі Державного акту на право приватної власності на землю серії ІІ-ЗП №055648 вказано, що в матеріалах по видачі сертифікатів на право на земельну частку (пай) членами КСП Україна Приморського району Запорізької області, в списку під №203 значиться ОСОБА_3 Зеленівська сільська рада список членів КСП Україна , які мали право на отримання земельної частки (паю), не затверджувала. Сертифікати видавалися на підставі списку, який був підготовлений земельною комісією по розпаюванню КСП Україна та затверджений загальними зборами членів КСП Україна . Земельна ділянка була надана у власність ОСОБА_3, а фактично потрібно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, мешканцю с.Нельгівка на підставі рішення №1 від 18.05.2001 Зеленівської сільської ради народних депутатів Про узгодження затвердженого загальними зборами членів КСП Україна проекту організації території земельних паїв , при розгляді протоколу №1від 28.02.2001 року загальних зборів членів КСІІ Україна . Помилка у прізвищі була допущена не з вини Зеленівської сільської ради. Крім цього, відповідно до діючого законодавства України на теперішній час Зеленівська сільська рада не мас право робити виправлення у Державних актах (а.с.29).

Приморське районне управління юстиції Запорізької області ліквідовано 16.06.2016 (а.с.59-60).

У рішенні про відмову у державній реєстрації від 14.12.2108 вказано, що державний реєстратор прав на нерухоме майно виконавчого комітету Зеленівської сільської ради Приморського району Запорізької області ОСОБА_6 вирішив відмовити у державній реєстрації права власності на земельну ділянку, кадастровий номер 2324882000:01:019:0005, за суб'єктом ОСОБА_3, у зв'язку з наявністю суперечностей між заявленими та вже зареєстрованими речовими правами на нерухоме майно (а.с.69).

Суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення .

Відповідно до ст.293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до п.6 ч.1 ст.315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім'я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім'ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Відповідно до ч.2 п.12 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 5 від 31.03.1995 року «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення» При розгляді справи про встановлення відповідно до п.6 ст.273 ЦПК факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, якої, зазначені в документі, не збігаються з ім'ям, по батькові, прізвищем, вказаними у свідоцтві про народження або в паспорті, у тому числі, факту належності правовстановлюючого документа, в якому допущені помилки у прізвищі, імені, по батькові суд повинен запропонувати заявникові подати докази про те, що правовстановлюючий документ належить йому і що організація, яка видала документ, не має можливості внести до нього відповідні виправлення. Суд може встановлювати факти належності особі документів, які не відносяться до таких, що посвідчують особу, наприклад, довідок про поранення чи перебування у госпіталі у зв'язку з пораненням, повідомлення військових частин, військкоматів і інших органів військового управління про загибель чи пропажу безвісті в зв'язку з обставинами військового часу, а також заповіту, страхового свідоцтва (полісу), ощадної книжки, трудової книжки, іншого документа про трудовий стаж.

Згідно зі ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч.2 цієї статті, ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Аналізуючи досліджені у судовому засіданні матеріали справи, суд вважає, що у судовому засіданні знайшов підтвердження факт належності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3, державного акту на право приватної власності на землю ІІ-ЗП №055648, виданого на підставі рішення Зеленівської сільської ради народних депутатів від 23.02.2001 №1, зареєстрованого в книзі записів державних актів за №28, оскільки у документах, наданих заявником (свідоцтві про народження, паспорті громадянина України, ідентифікаційному номері, трудовій книжці, типовому договорі оренди землі №87 від 26.12.2008, довідці з сільської ради) та у державному акті на право приватної власності на землю ІІ-ЗП №055648 повністю співпадає ім'я, по батькові та дата народження заявника, а у прізвищі відрізняється тільки одна літера, це можна пояснити помилкою, допущенною при оформленні вказаного державного акту Зеленівською сільською радою, що знайшло підтвердження в судовому засіданні.

Заінтересовані особи не заперечували проти задоволення заяви.

Іншим способом встановити факт належності документа заявнику неможливо.

Встановлення даного факту заявнику необхідно для переукладення договору оренди землі з сільськогосподарським кооперативом, з метою у повній мірі володіти, управляти та розпоряджатись своєю земельною ділянкою.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що вимоги заявника підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст.3, 12, 13, 76, 81, 263-265, 293, 315-319, 352, 354 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3, зареєстрований та мешкає за адресою: Запорізька область, Приморський район, с.Нельгівка, вул.Космічна, буд.23, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, заінтересовані особи: Зеленівська сільська рада Приморського району Запорізької області, знаходиться за адресою: 72113, Запорізька область, Приморський район, с.Зеленівка, вул.Миру, буд.31, ЄДРПОУ 04353758, Приморська районна державна адміністрація Запорізької області, знаходиться за адресою: 72102, Запорізька область, м.Приморськ, вул.Банкова, буд.110, ЄДРПОУ 02126372, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу задовольнити.

Встановити факт того, що державний акт на право приватної власності на землю серії ІІ-ЗП №055648, виданий Зеленівською сільською радою народних депутатів Приморського району Запорізької області 13 жовтня 2002 року, зареєстрований в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю № 28, виписаний на ім'я ОСОБА_3, належить ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3, зареєстрований та мешкає за адресою: Запорізька область, Приморський район, с.Нельгівка, вул.Космічна, буд.23. ідентифікаційний номер НОМЕР_1.

Копію рішення надіслати сторонам.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Запорізького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення учасників справи, апеляційна скарга може бути подана протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: підпис ОСОБА_7

Згідно з оригіналом: суддя Т.В. Стріжакова

26.12.2018

Дата ухвалення рішення26.12.2018
Оприлюднено29.12.2018
Номер документу78870783
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —326/1349/18

Рішення від 26.12.2018

Цивільне

Приморський районний суд Запорізької області

Стріжакова Т. В.

Ухвала від 28.09.2018

Цивільне

Приморський районний суд Запорізької області

Стріжакова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні