Ухвала
від 28.12.2018 по справі 323/4132/18
ОРІХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 323/4132/18

Провадження № 1-кс/323/1723/18

УХВАЛА

іменем України

28.12.2018 р. м. Оріхів

Слідчий суддя Оріхівського районного суду Запорізької області Щербань Л.С., при секретарі Щербині Л.Г. за участю старшого слідчого Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_1, розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до документів,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням, про надання дозволу до документів сторони підряду договору щодо здійснення поточного ремонту дорожнього покриття в м. Оріхів Оріхівського району Запорізької області в період 2017 року, а саме договору про закупівлю робіт за державні кошти з додатками та документів, що складалися в ході виконання умов договору, а саме: локального кошторису виконання робіт, робочого проекту виконання робіт з кресленнями ПОС, актів виконання робіт з додатками та розшифровками використання матеріалів ( форми № КВ-3 та № КВ-2в), листів узгодження коригування локального кошторису та з інших питань виконання договору, платіжних доручень про перерахування коштів, звітів про використання авансових платежів, договорів, укладених КП Благоустрій Оріхівської міської ради Запорізької області на здійснення технічного нагляду за виконанням будівельних робіт по договору про закупівлю робіт за державні кошти, шляхом ознайомлення з оригіналами документів та їх вилученням у товариства з обмеженою відповідальністю ОСОБА_2 ІНВЕСТ , що знаходиться за адресою: Запорізька область, Оріхівський район, смт. Комишуваха, вул. Кооперативна,10 ( ЄДРПОУ 40574501).

Своє клопотання мотивує тим, що в слідчому відділенні Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області на виконанні знаходяться матеріали кримінального провадження 42018081350000151 від 12.06.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 12.06.2018 року Оріхівським відділом Токмацької місцевої прокуратури внесено відомості відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42018081350000151 від 12.06.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України. Встановлено, що у продовж 2017 року посадові особи КП Благоустрій Оріхівської міської ради Запорізької області, 0зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, розтратили грошові кошти, виділені на ремонт дорожнього покриття на території Оріхівського району.

На теперішній час є необхідним проведення судових експертиз, висновки яких підтверджуватимуть або взагалі спростують в подальшому факт вчинення вищевказаного кримінального провадження.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Особи, у володінні яких знаходиться інформація, доступ до якої просить тимчасово надати слідчий, відповідно до ч.2 ст.163 КПК України , не викликались.

Заслухавши слідчого, дослідивши та оцінивши додані до клопотання документи, вважаю, що воно не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст. 160 КПК України , сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161цього Кодексу . Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором. У клопотанні зазначаються: 1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв'язку з яким подається клопотання; 2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; 4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; 6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; 7) обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Проте слідчим, всупереч вимогам п.п. 5, 6 ст. 160 КПК України не доведено суду значення речей і документів, до яких просить отримати доступ, не зазначає про можливість їх використання як доказів в рамках кримінального провадження.

В клопотанні слідчий просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться в ТОВ ОСОБА_2 ІНВЕСТ , однак з матеріалів справи вбачається що стосовно посадових осіб ТОВ ОСОБА_2 ІНВЕСТ до ЄРДР не внесені відомості про наявні ознаки злочину скоєного цими посадовими особами. Також слідчим не доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Зважаючи на викладене, судом встановлено, що клопотання слідчого не відповідає вимогам ст.ст. 160 КПК України , та слідчим не доведено обставинами, передбачені ст. 163 КПК України , що є підставою для відмови у задоволенні клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.107, ст.ст.160-166, КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання старшого слідчого СВ Оріхівського ВП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до документів- відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Щербань Л.С.

Дата ухвалення рішення28.12.2018
Оприлюднено29.12.2018
Номер документу78870857
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —323/4132/18

Ухвала від 28.12.2018

Кримінальне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Щербань Л. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні