Ухвала
від 20.12.2018 по справі 755/7574/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/7574/18

Провадження №: 2-п/755/120/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А І Н И

"20" грудня 2018 р. Дніпровський районний суд м.Києва

в складі : головуючого - судді В.П.Гончарука

за участі секретаря - Краснової І.В.

провівши відкрите судове засідання по заяві представника відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_2. про перегляд заочного рішення Дніпровського районного суду м.Києва, від 7 серпня 2018 р. за позовом Житлово-будівельного кооперативу ,,Конструктор до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги, суд, -

В С Т А Н О В И В:

До Дніпровського районного суду м.Києва з заявою звернувся ОСОБА_2, що представляє інтереси ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення Дніпровського районного суду м.Києва, від 7 серпня 2018 р. за позовом Житлово-будівельного кооперативу ,,Конструктор до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги, відповідно до якого позовні вимоги позивача були задоволені частково та стягнути з ОСОБА_1 на користь Житлово-будівельного кооперативу ,,Конструктор заборгованість за житлово-комунальні послуги у розмірі 29673,72 грн..

Свою заяву ОСОБА_2 обґрунтовуває тим, що його довірительниця фактичного була позбавлене можливості здійснити завхист своїх інтересів в ході судового розгляду так як справа була розглянута за правилами спрощеного провадження без виклику сторін. Та відповідач ОСОБА_1 не мала можливості отримати позовну заяву з додатками та надати свої заперечення, так як перебувала за межами території України.

Крім того ОСОБА_1 не є власником особового рахунку на спірну квартиру, а також не є власником спірної квартири АДРЕСА_1, а також позивач пропустив строки звернення до суду.

В судовому засіданні заявник підтримав заяву про скасування заочного рішення Дніпровського районного суду м.Києва з обставин викладених в заяві про скасування рішення .

Представник позивача ЖБК Конструктор не з явився в зал судового засідання, без поважних причин, про причини своєї неявки суд не повідомляв.

Дана обставина не позбавляє суд розглянути справу у відсутність нез явившихся учасників судового процесу.

Суд дослідивши матеріали справи дійшов висновку, що заява ОСОБА_2 про перегляд заочного рішення Дніпровського районного суду м.Києва, 7 серпня 2018 року підлягає задоволенню .

Так в в судовому засіданні встановлено, що відповідач ОСОБА_1 на час винесення рішення перебувала поза межами території України та не могла здійснити захист своїх інтересів, а також позивачем не надано до суду правовстановлюючих документів на спірну квартиру, а також не надано документів щодо зареєстрованих осіб в спірній квартирі №75.

Дані обставини мають суттєве знаяення для розгляду справи по суті заявлених позовних вимог.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 287 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В :

Заяву представника відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_2. про перегляд заочного

рішення Дніпровського районного суду м.Києва, від 7 серпня 2018 р. за позовом Житлово-будівельного кооперативу ,,Конструктор до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги - задовольнити.

Скасувати заочне рішення Дніпровського районного суду м.Києва від 7 серпня 2018 року за позовом Житлово-будівельного кооперативу ,,Конструктор до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги

Справу призначити до судового розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін на 4 лютого 2019 року на 9 год. 30 хв.

Суддя:

Дата ухвалення рішення20.12.2018
Оприлюднено29.12.2018
Номер документу78889530
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги, суд

Судовий реєстр по справі —755/7574/18

Рішення від 13.06.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Гончарук В. П.

Ухвала від 20.12.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Гончарук В. П.

Рішення від 07.08.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Гончарук В. П.

Ухвала від 22.05.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Гончарук В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні