Ухвала
від 28.12.2018 по справі 2а/0570/13227/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

28 грудня 2018 р.                                         Справа №2а/0570/13227/2011

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Буряк І.В., перевіривши матеріали заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області про видачу дубліката виконавчого листа у справі № 2а/0570/13227/2011 а позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до «Шахтобудівельного управління №2» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків,-

ВСТАНОВИВ:

26 грудня 2018 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області про видачу дубліката виконавчого листа у справі № 2а/0570/16663/2011 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до «Шахтобудівельного управління №2» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків.

Відповідно до частини 6статті 7 Кодексу адміністративного судочинства України(даліКАС України) у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

ОскількиКАС Українине визначено наслідків недодержання вимог заяви про видачу дубліката виконавчого листа, суд вважає за необхідне застосувати аналогію закону.

Відповідно до пп. 18.4 розділуVIIПерехідні положення КАС Українидо дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

За приписамистатті 171 КАС Українисуддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи немає підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Частиною другоюстатті 161 КАС Українивизначено, що суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення іншим учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Заявником до матеріалів не надано суду доказів надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення боржнику копії заяви про видачу дубліката виконавчого листа з доданими документами тому вказана заява не відповідає вимогамстатті 161 КАС України, отже є підстави для залишення її без руху.

Відповідно до частини першої та другоїстатті 169 КАС Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З наведених обставин вважаю за необхідне залишити без руху заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області про видачу дубліката виконавчого листа у справі № 2а/0570/13227/2011 для усунення вищезазначених недоліків.

Керуючись статтями7,161,169,171 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області про видачу дубліката виконавчого листа у справі № 2а/0570/13227/2011 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до «Шахтобудівельного управління №2» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків - залишити без руху.

Встановити Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області строк для усунення недоліків протягом 10 (десяти) календарних днів з дня отримання копії даної ухвали шляхом надання суду доказів надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення боржнику копії заяви з доданими документами та доказів щодо сплати судового збору.

У разі не виконання даної ухвали, заява буде вважатися неподаною і підлягатиме поверненню.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя                                                             Буряк І. В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.12.2018
Оприлюднено02.01.2019
Номер документу78892771
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/13227/2011

Ухвала від 24.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 28.12.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 28.11.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 28.11.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 28.11.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 05.11.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 15.06.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 29.05.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 16.03.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кониченко О.М.

Постанова від 27.09.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Полякова К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні