Ухвала
від 27.12.2018 по справі 805/246/18-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

27 грудня 2018 р. Справа №805/246/18-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Буряк І.В., при секретарі судового засідання Соколовій С.О.

представника позивача не з'явився

представника відповідача ОСОБА_1

заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Донпром про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Донпром» до Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області про визнання бездіяльності суб'єкта владних повноважень протиправною та зобов'язання вчинити певні дії суд, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 27 березня 2018 року Адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Донпром» до Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області про визнання бездіяльності суб'єкта владних повноважень протиправною та зобов'язання вчинити певні дії - задовольнити частково. Зобов'язано Маріупольську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області підготувати висновок про повернення Товариству з обмеженою відповідальністю «Донпром» (ЄДРПОУ 30075693) надміру зарахованих до бюджету грошових коштів у розмірі 47671,62 (сорок сім тисяч шістсот сімдесят одна) гривня 62 коп. та направити його для виконання відповідному органові, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів.

Постановою Донецького апеляційного адміністративного суду від 07 серпня 2018 року вищезазначене судове рішення залишено без змін.

18 вересня 2018 року на виконання рішення Донецького окружного адміністративного суду від 27 березня 2018 року видано виконавчі листи.

20 грудня 2018 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю Донпром про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 805/246/18-а, відповідно до якої заявник просить замінити сторону виконавчого провадження (боржника) його правонаступником, а саме на Головне управління Державної фіскальної служби України у Донецькій області.

Представник заявника до судового засідання не з'явився, при цьому матеріали справи містять клопотання про розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження без участі представника.

Представник Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС України у Донецькій області залишила питання щодо заміні сторони виконавчого провадження на розсуд суду.

Розглянувши дану заяву та оцінивши подані докази, суд доходить висновку про її задоволення, з огляду на наступне.

Нормами статті 379 КАС встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до положень частини другої зазначеної статті суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Частиною 4 цієї ж статті передбачено, що її положення застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Судом встановлено, що, згідно постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року №269 Про реформування територіальних органів Державної фіскальної служби Маріупольську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС України у Донецькій області реорганізовано шляхом приєднання як структурного підрозділу до Головного управління Державної фіскальної служби України у Донецькій області.

Таким чином, правонаступником всіх майнових прав та обов'язків боржника у справі №805/246/18-а є Головне управління Державної фіскальної служби України у Донецькій області (ЄДРПОУ 39406028).

Відповідно до положень частини п'ятої статті 15 Закону України від 02 червня 2016 року № 1404 "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Отже, суд доходить висновку про необхідність заміни стягувача у виконавчих листах виданих у справі № 805/246/18-а застосуваши при цьому частину 4 ст. 379 КАС України.

Керуючись статтями 205, 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Донпром про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Донпром» до Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області про визнання бездіяльності суб'єкта владних повноважень протиправною та зобов'язання вчинити певні дії - задовольнити.

Замінити боржника у виконавчих листах виданих у справі №805/246/18-а за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Донпром» до Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області про визнання бездіяльності суб'єкта владних повноважень протиправною та зобов'язання вчинити певні дії на Головне управління державної фіскальної служби України у Донецькій області (ЄДРПОУ 39406028).

Повний текст ухвали складений та підписаний 27 грудня 2018 року.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено Кодексом адміністративного судочинства України.

Ухвала суду за результатами вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення (підписання) в порядку, визначеному статтею 297 КАС України. Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Донецький окружний адміністративний суд.

Суддя Буряк І. В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.12.2018
Оприлюднено30.12.2018
Номер документу78893036
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/246/18-а

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Васильєва І.А.

Ухвала від 14.03.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Васильєва І.А.

Ухвала від 21.01.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Васильєва І.А.

Ухвала від 27.12.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 02.11.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шипуліна Т.М.

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шипуліна Т.М.

Постанова від 07.08.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Постанова від 07.08.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 13.06.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 13.06.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні