Ухвала
від 28.12.2018 по справі 712/15836/18
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа №712/15836/18

Провадження № 1-кс/712/7933/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 грудня 2018 року м. Черкаси

Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні м. Черкаси клопотання слідчого СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно у кримінальному провадженні № 12018251010007620 від 02 листопада 2018 року за ч. 1 ст. 273 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

21грудня 2018року слідчийСВ ЧеркаськогоВП ГУНПв Черкаськійобласті ОСОБА_3 звернулася досуду зклопотанням пронакладення арештуна майно, що належить ПП «Ветта-плюс» за адресою: м. Черкаси вул. Чигиринська,524 саме на: 2 модуля, ємкістю 4 850 л, з вміщеним в ньому скрапленим газом в кількості 10% заповнення та 50% заповнення .

Клопотання обґрунтовуєтьсятим,що Слідчим відділом Черкаського відділу поліції Головного управління національної поліції здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018251010007620 від 02.11.2018 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 273 КК України.

До Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області надійшла заява ОСОБА_4 про те, що на території Черкаської області та м. Черкаси існує мережа нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, які здійснюють свою діяльність з порушенням норм чинного законодавства, чим створюють загрозу життю працівників та населенню.

Для перевірки фактів, викладених в заяві та показах ОСОБА_4 , скеровані запити до Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, Управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації, Управління Держпраці у Черкаській області.

З отриманих відповідей від вищевказаних установ вбачається, що у ПП «Ветта-Плюс» (код за ЄДРПОУ 24417590), юридична адреса: м. Черкаси вул. Чигиринська,524, автогазозаправочна станція знаходиться за адресою: м. Черкаси вул. Чигиринська,524 відсутні декларації відповідності матеріально-технічної бази суб`єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки та дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на ек5сплуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування.

Задля перевірки функціонування автогазозаправочної станції належної ПП «Ветта-Плюс» (код за ЄДРПОУ 24417590), розташованої за адресою: м. Черкаси вул. Чигиринська,524, 14.11.2018 року був здійснений виїзд за вказаною адресою та здійснено заправку автомобіля скрапленим газом на суму 100,01 грн та зафіксовано функціонування АГЗС.

26.10.2018 року з метою попередження, виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів у сфері нелегальної реалізації нафтопродуктів, діяльності нелегальних АЗС/АГЗП була створена робоча група для розроблення спільних заходів між правоохоронними органами, органами державного нагляду (контролю) та органами місцевого самоврядування щодо виявлення, фіксації та реагування на порушення чинного законодавства у діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів на території м. Черкаси та Черкаського району, а також вимог законодавства під час постачання, перевезення, реалізації нафтопродуктів, до якої увійшли представники Управління економіки Черкаської районної державної адміністрації, департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради, Управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу, Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС України в Черкаській області, відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, Управління державної служби України з питань праці в Черкаській області, інспекційного відділу Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Черкаській області, оперативного управління головного управління Державної фіскальної служби в Черкаській області, відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів оперативного управління головного управління ДФС в Черкаській області, Управління захисту економіки в Черкаській області ДЗЕ Національної поліції України.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкту нерухомого майна, право власності на об`єкт нерухома майна за адресою: м. Черкаси вулиця Чигиринська,524 зареєстровано за ПП «Андіс-Техно» (код за ЄДРПОУ 38646202) та ПП «Ветта-плюс» (код за ЄДРПОУ 24417590).

27.11.2018 слідчим суддею Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_5 надано дозвіл на проведення обшуку за адресою: м. Черкаси вул. Чигиринська,524 по місцю знаходження АГЗП ПП «Ветта-плюс».

20.12.2018 за адресою: м. Черкаси вул. Чигириньска, 524 по місцю знаходження АГЗП ПП «Ветта-Плюс» в ході санкціонованого обшуку було виявлено та вилучено : 2 модуля, ємкістю 4850 л, з вміщеним в ньому скрапленим газом в кількості 10% заповнення та 50% заповнення.

Враховуючи те,що виявленіта вилученів ходіпроведення обшукувід 20.12.2018за адресою:м.Черкаси вул.Чигириньска,524речі містятьознаки речовихдоказів,а саме 2 модуля, ємкістю 4850 л, з вміщеним в ньому скрапленим газом в кількості 10% заповнення та 50% заповнення, слідчий просить накласти арешт на вказане у клопотанні майно.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив задовольнити заявлені вимоги.

Заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали справи, слідчий суддя робить наступні висновки.

Статтею 131 КПК Україниодним із заходів забезпечення кримінального провадження визначено арешт майна.

Відповідно до ч. 1 ст.170КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Згідно із п. 1 ч. 1ст. 170 КПК Україниарешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів;

Відповідно до ч. 3ст. 170 КПК Україниу випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98 цього Кодексу.

Частиною 1статті 98 КПК Українивизначено, що речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Слідчим суддею встановлено, що Черкаським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню № 12018251010007620, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.11.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 273 КК України.

27.11.2018 слідчим суддею Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_5 надано дозвіл на проведення обшуку за адресою: м. Черкаси вул. Чигиринська,524 по місцю знаходження АГЗП ПП «Ветта-плюс».

20.12.2018 за адресою: м. Черкаси вул. Чигириньска, 524 по місцю знаходження АГЗП ПП «Ветта-Плюс» в ході санкціонованого обшуку було виявлено та вилучено : 2 модуля, ємкістю 4850 л, з вміщеним в ньому скрапленим газом в кількості 10% заповнення та 50% заповнення.

Відповідно до ч.5 ст. 171 КПК України на тимчасово вилучене майно слідчий, прокурор подає клопотання про арешт майна не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна.

Слідчий суддя, вважає, що строк звернення з таким клопотання слідчим не пропущено.

Приймаючи до уваги те, що вилучене в ході санкціонованого обшуку майно, а саме: 2 модуля, ємкістю 4850 л, з вміщеним в ньому скрапленим газом в кількості 10% заповнення та 50% заповнення відповідає критеріям, зазначеним в ч. 1 ст.98 КПК України, накладення арешту на нього є необхідним з метою збереження речових доказів та забезпечення кримінального провадження, а відтак клопотання слідчого підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 40, 98, 100, 131, 132, 167, 170, 171 КПК України,слідчий суддя -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно у кримінальному провадженні № 12018251010007620 від 02 листопада 2018 року за ч. 1 ст. 273 КК України задоволити.

Накласти арешт на майно, що належить ПП «Ветта-плюс» за адресою: м. Черкаси вул. Чигиринська,524 саме на: 2 модуля, ємкістю 4 850 л, з вміщеним в ньому скрапленим газом в кількості 10% заповнення та 50% заповнення .

Виконання ухвали покласти на слідчого Слідчого відділу Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 .

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Черкаської області протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78913150
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —712/15836/18

Ухвала від 28.12.2018

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні