Рішення
від 19.12.2018 по справі 758/10575/17
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/10575/17

Категорія 47

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(ЗАОЧНЕ)

19 грудня 2018 року місто Київ

Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Ларіонової Н. М. ,

при секретарі судового засідання Артюшенко К.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі районного суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до громадянина Франції ОСОБА_3 про розірвання шлюбу, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, уточнивши вимоги звернулася до суду з позовом про розірвання зареєстрованого з відповідачем 18 березня 2015 р. шлюбу, від якого вони мають малолітню дочку ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1. Посилаючись на те, що подружнє життя у них не склалося через несумісність, суперечливість характерів, різні погляди на сімейне життя, втрати порозуміння між подружжям, приниження з боку відповідача, внаслідок чого виникали в подружжя суперечки, які в свою чергу мають негативний вплив на розвиток їхньої спільної дитини та самопочуття позивача, шлюбні відносини між ними припинилися з жовтня 2015року, подальше спільне проживання та примирення між ними є неможливими, просила розірвати шлюб.

До початку судового засіданні представник позивача звернулася до суду з письмовою заявою, в якій просила розглянути справу за її відсутністю на позовних вимогах наполягає.

Ухвалою Подільського районного суду м. Києва доручено компетентному органу Франції (Ministere de la Justice Direction des Affaires Civileset du Sceau Bureau du droit de l'Union, du droit international prive etdel'entraide civile (BDIP) адреса: 13, Place Vendome 75042 Paris Cedex 01 в порядку судового доручення виконати процесуальні дії щодо відповідача у справі ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянин Французької Республіки, проживає на території Франції, а саме за адресою: АДРЕСА_1).

На адресу суду надійшла відповідь компетентного органу Французької Республіки де зазначається, що місцезнаходження відповідача останньому невідоме.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що позов підлягає задоволенню за таких підстав.

У відповідності із вимогами ч. 3 ст. 105 СК України шлюб припиняється внаслідок його розірвання за позовом одного з подружжя на підставі рішення суду.

Відповідно до ст. 112 СК України суд з'ясовує фактичні взаємини подружжя, дійсні причини позову про розірвання шлюбу, бере до уваги наявність малолітньої дитини, дитини-інваліда та інші обставини життя подружжя.

Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

В силу положень ст. 3 СК України сім'ю складають особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права і обов'язки.

Судом встановлено, що сторони перебувають у шлюбі, зареєстрованому 18 березня 2015 року Відділом державної реєстрації актів цивільного стану Оболонського районного управління юстиції у м.Києві, актовий запис № 371, що підтверджено свідоцтвом про одруження НОМЕР_2

Шлюбні відносини між сторонами припинені з жовтня 2015р. через відсутність взаєморозуміння, втрати почуття любові і поваги один до одного.

Спору про розподіл майна та місце проживання дитини між сторонами на момент розгляду справи не має.

Надання строку на примирення суд вважає недоцільним, тому що шлюбні відносини між сторонами припинені тривалий час, строк на примирення позивач не заявила. З урахуванням вчинених судом процесуальних дій шляхом доручення компетентним органам Французької Республіки про вручення відповідачу документів стосовно позовних вимог ОСОБА_1, останній стосовно позову думки своєї не висловив, що свідчить про байдужість до збереження сім'ї.

Відповідно до 51 ч.1 Конституції України, ст. 24 ч. 1 СК України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Приписами ст. 24 ч. 1 СК України встановлено, що примушування жінки та чоловіка до шлюбу не допускається.

Встановивши, що між сторонами втрачено взаєморозуміння та почуття любові, примирення подружжя є неможливим, подальше спільне життя та збереження шлюбу між ними неможливо і не відповідає інтересам подружжя, суд дійшов висновку про те, що збереження сім'ї є неможливим, шлюб між сторонами існує формально і тому може бути розірваним.

Таким чином, суд, оцінивши докази в їх сукупності, вважає за необхідне задовольнити позов, розірвавши шлюб між сторонами по справі.

Згідно ст.115 ч.2 СК України рішення суду про розірвання шлюбу після набрання ним законної сили підлягає направленню до Подільського районного у місті Києві відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у місті Києві для внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян та проставлення відмітки в актовому записі про шлюб від 24.03.2015 р. № 371, складеному Відділом державної реєстрації актів цивільного стану Оболонського районного управління юстиції у м.Києві.

На підставі викладеного, керуючись ст. 51 Конституції України, ст. ст. 3, 24, ч. 3 ст. 105, 112, 115 Сімейного кодексу України, керуючись п.1 розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України (2017 р.), ст.ст.4 ч.1, 206 ч.4, 258, 263, 264-265, 353, 496, 497 ЦПК України (2017 р.),

В И Р І Ш И В :

Позов ОСОБА_1 до громадянина Франції ОСОБА_3 про розірвання шлюбу - задовольнити в повному обсязі.

Розірвати шлюб між громадянином Франції ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3 (місце проживання за адресою: АДРЕСА_1)та ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_4, громадянкою України (зареєстрована за АДРЕСА_2, РНОКПП НОМЕР_1), зареєстрований 18 березня 2015 р. Відділом державної реєстрації актів цивільного стану Оболонського районного управління юстиції у м.Києві, актовий запис № 371, що мають одну малолітню дитину.

Після набрання рішенням законної сили направити його копію до відділу державної реєстрації актів цивільного стану Подільського районного управління юстиції м.Києва для внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян та проставлення відмітки в актовому записі про шлюб від 18 березня 2015 р. № 371, складеному Відділом державної реєстрації актів цивільного стану Оболонського районного управління юстиції у м.Києві.

Заочне рішення може бути переглянуто Подільським районним судом м.Києва за письмовою заявою відповідача, яку може бути подано до районного суду протягом тридцяти днів з дня його оголошення.

Рішення може бути оскаржено позивачем до Київського апеляційного суду через Подільський районний суд м.Києва шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня проголошення рішення.

Рішення набуває законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано протягом встановленого законом строку. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Н. М. Ларіонова

Дата ухвалення рішення19.12.2018
Оприлюднено30.12.2018

Судовий реєстр по справі —758/10575/17

Рішення від 11.11.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Рішення від 12.11.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 16.08.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 23.11.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 30.11.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Рішення від 19.12.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 14.03.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 14.02.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні