Ухвала
від 26.12.2018 по справі 909/1117/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

26.12.2018 м. Івано-ФранківськСправа № 909/1117/18

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Малєєвої О. В.,

розглянувши матеріали справи

за позовом: Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Богуна 30", вул. Богуна, 30, м. Коломия, Івано-Франківська обл., 78200, ідентифікаційний код 41596154,

до відповідача: Малого приватного підприємства "КВАНТ-ІІ", вул. В. Чорновола, 20, м. Коломия, Івано-Франківська обл., 78200, ідентифікаційний код 22182608,

про усунення перешкод в користуванні спільним майном шляхом зобов'язання відповідача демонтувати супутникові антени та інше обладнання з даху будинку, заборонити відповідачу використовувати для своєї підприємницької діяльності будь-які інші приміщення спільного користування в житловому будинку по вул. Богуна, 30 без відома та згоди позивача,

установив таке.

Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Богуна 30" звернулося з позовом до Малого приватного підприємства "КВАНТ-ІІ". В резолютивній частині позовної заяви просить - усунути перешкоди в користуванні спільним майном співвласників ОСББ "Богуна 30" шляхом зобов'язання відповідача демонтувати супутникові антени та інше обладнання з даху будинку, а також заборонити відповідачу використовувати для своєї підприємницької діяльності будь-які інші приміщення спільного користування в житловому будинку по вул. Богуна, 30, м. Коломия без відома та згоди позивача.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач є власником квартири АДРЕСА_1. Вказує, що останній використовує вказану квартиру не за призначенням, а саме для здійснення своєї підприємницької діяльності. Крім того, відповідач на даху будинку розмістив антени супутникового телебачення та інше обладнання. Вказані обставини стали підставами для звернення з даним позовом.

Дослідивши подану позовну заяву, суд встановив таке.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивач, як доказ сплати судового збору, надав квитанцію від 03.12.2018 №333.130.1/22138487 на суму 1762 грн. При цьому в резолютивній частині позовної заяви заявив дві вимоги немайнового характеру - щодо зобов'язання демонтувати обладнання на даху будинку та встановлення заборони відповідачу використовувати для своєї підприємницької діяльності будь-які інші приміщення спільного користування в житловому будинку без відома та згоди позивача.

У разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру (ч. 3 ст. 6 ЗУ "Про судовий збір"). При цьому позивачем подано докази, які підтверджують сплату судового збору лише щодо однієї вимоги немайнового характеру.

Крім того, позовна заява згідно з п. 9 ч. 3 ст. 162 ГПК України повинна містити попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи.

Таких відомостей позовна заява не містить.

При цьому суд роз'яснює, що відповідно до ст. 123 ГПК України, судові витрати складають з судового збору та витрат, пов'язаних з розглядом справи. До витрат, пов'язаних з розглядом справи, належать витрати: на професійну правничу допомогу; пов'язані із залучення свідків, спеціалістів, перекладачів, експертів, проведення експертизи; пов'язані з витребуванням доказів, проведення огляду доказів за їх місцезнаходженням, забезпечення доказів; пов'язані з вчиненням інших процесуальних дій, необхідних для розгляду справи або підготовки до її розгляду.

Разом із першою заявою по суті спору кожна сторона подає до суду попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які вона понесла і очікує понести у зв'язку із розглядом справи. У разі неподання стороною попереднього розрахунку суми судових витрат, суд може відмовити їй у відшкодуванні відповідних судових витрат, за винятком суми сплаченого судового збору (ч. 1, 2 ст. 124 ГПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 174 ГПК України суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, суд доходить висновку про необхідність залишити подану позовну заяву без руху.

Усуваючи недоліки позовної заяви, позивачу належить врахувати, що при сплаті судового збору за подання позову до Господарського суду Івано-Франківської області необхідно вказати такі реквізити: отримувач коштів - УК у м.Iв.-Франк./м.Iв.-Фран./22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 37952250; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - 34317206083003; код класифікації доходів бюджету - 22030101.

Щодо розміру судового збору, то згідно зі ст. 4 Закону України "Про судовий збір" ставка судового збору за подання до господарського суду позовної заяви немайнового характеру визначена у розмірі 1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що з 01.01.2018 становить 1 762 грн (ЗУ "Про Державний бюджет України на 2018 рік"). Тому, враховуючи позовні вимоги, позивачу слід доплатити судовий збір у розмірі 1 762 грн.

Крім того, відповідно до приписів п. 9 ч. 3 ст. 162 ГПК України позивачу слід вказати попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які він поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи. У випадку відсутності таких витрат - зазначити про це у відповідній заяві.

Керуючись ст. 162-164, 174, 234, 235, 254 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом п'яти днів з дня вручення ухвали суду.

Позивачу належить надати суду:

- докази, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі

- попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи; у випадку відсутності таких витрат зазначити про це у відповідній заяві;

- надати докази направлення вищезазначених документів відповідачу.

3. Роз'яснити, що в разі не усунення недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається особі, що з нею звернулась.

Учасники справи можуть отримувати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/sud5010/ та на веб-сторінці Єдиного державного реєстру судових рішень за веб-адресою http://reyestr.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Ухвалу підписано 26.12.2018.

Суддя О. В. Малєєва

Дата ухвалення рішення26.12.2018
Оприлюднено02.01.2019
Номер документу78925232
СудочинствоГосподарське
Сутьусунення перешкод в користуванні спільним майном шляхом зобов'язання відповідача демонтувати супутникові антени та інше обладнання з даху будинку, заборонити відповідачу використовувати для своєї підприємницької діяльності будь-які інші приміщення спільного користування в житловому будинку по вул. Богуна, 30 без відома та згоди позивача

Судовий реєстр по справі —909/1117/18

Ухвала від 09.01.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Малєєва О. В.

Ухвала від 26.12.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Малєєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні