Ухвала
від 27.12.2018 по справі 925/1302/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

27 грудня 2018 року м. Черкаси

справа № 925/1302/18

Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого - судді Скиби Г.М., за участю секретаря судового засідання Хелис Н.М., розглянув у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження у приміщенні суду справу за позовом державного підприємства - Український державний інститут з проектування об'єктів дорожнього господарства «Укрдіпродор» в особі Черкаського відділу комплексного проектування державного підприємства - Українського державного інституту з проектування об'єктів дорожнього господарства «Укрдіпродор» , м. Черкаси, бул. Шевченка, 293

до дочірнього підприємства «Черкаський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» , м. Черкаси, бул. Шевченка, 389

про стягнення 5 350,96 грн. заборгованості, інфляційних та 3% річних,

за участю представників сторін:

від позивача: ОСОБА_1 - за довіреністю;

ОСОБА_2 - за довіреністю;

від відповідача: ОСОБА_3 - за довіреністю.

Державне підприємство - Український державний інститут з проектування об'єктів дорожнього господарства «Укрдіпродор» в особі Черкаського відділу комплексного проектування державного підприємства - Українського державного інституту з проектування об'єктів дорожнього господарства «Укрдіпродор» звернулося в господарський суд Черкаської області з позовом до дочірнього підприємства «Черкаський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» про стягнення заборгованості за надані послуги користування неподільною територією і гаражем згідно договору про спільне користування неподільною і загальною територією та про відшкодування витрат на утримання території та надання комунальних послуг від 01.10.2015р. №116 в розмірі 5 350,96 грн., в тому числі:

4 885,96 грн. основного боргу,

348 грн. інфляційних втрат,

117,00 грн. - 3% річних

та відшкодування судових витрат.

До початку судового засідання відповідач надав суду клопотання про приєднання письмових доказів, яким повідомив про сплату основного боргу у сумі 4 885,96 грн. згідно платіжного доручення від 26.12.2018р. №56, та заяву про визнання позовних вимог.

До початку судового засідання позивач подав до суду заяву від 27.12.2018р. про відмову від позову в частині стягнення інфляційних втрат та 3% річних у зв'язку з оплатою відповідачем після подання позову (26.12.2018р.) суми основного боргу в розмірі 4 885,96 грн. та врегулюванням спору. У зв'язку з визнанням позову відповідачем позивач просить повернути йому 50% судового збору, сплаченого при поданні позову, - з Державного бюджету України.

В судовому засіданні представники позивача підтримали заяву про відмову від позову в частині стягнення інфляційних втрат та 3% річних у зв'язку з врегулюванням спору, та заяву про повернення з державного бюджету 50% судового збору, сплаченого при поданні позову - у зв'язку з визнанням позову відповідачем.

В судовому засіданні представник відповідача визнав позовні вимоги та підтвердив сплату позивачеві основного боргу в розмірі 4 885,96 грн. згідно поданих суду документів до початку судового засідання.

Дослідивши заяви позивача, заяву та клопотання відповідача, матеріали справи, письмові докази та оцінивши їх у сукупності, суд дійшов висновку про відсутність предмету спору та врегулювання всіх спірних питань сторонами самостійно. Провадження у справі належить закрити з наступних підстав.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 191 ГПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

До ухвалення судового рішення у зв'язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз'яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до ч.1 ст. 130 ГПК України у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Відповідно до ч.3 ст. 130 ГПК України у разі відмови позивача від позову понесені ним витрати відповідачем не відшкодовуються, а витрати відповідача за його заявою стягуються з позивача. Однак якщо позивач не підтримує своїх вимог унаслідок задоволення їх відповідачем після пред'явлення позову, суд за заявою позивача присуджує стягнення понесених ним у справі витрат з відповідача.

Пунктом 4 ч. 1 ст. 231 ГПК України передбачено, що господарський суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Відповідно до ч. 4 ст. 231 ГПК України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Учасникам спору наслідки закриття провадження судом роз'яснено. Повторне звернення до господарського суду зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав не допускається.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне задовольнити заяву позивача, прийняти його відмову від позову в частині стягнення інфляційних втрат та 3% річних та закрити провадження у справі. Одночасно належить повернути позивачеві з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову та стягнути з відповідача решту 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову, - на користь позивача.

Керуючись ст.ст. 191, 130, 234, п. 4 ч. 1 ст. 231 ГПК України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову позивача від позову в частині стягнення інфляційних втрат та 3% річних.

Провадження у справі № 925/1302/18 - закрити.

Клопотання позивача про повернення йому 50 відсотків суми судового збору, сплаченого при поданні позову - задовольнити.

Стягнути з відповідача: дочірнього підприємства «Черкаський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» , м. Черкаси, бул. Шевченка, 389, код ЄДРПОУ 31141625, номер рахунку в банку невідомий

на користь позивача: державного підприємства - Український державний інститут з проектування об'єктів дорожнього господарства «Укрдіпродор» , м.Київ, Повітрофлотський проспект, 39/1, код ЄДРПОУ 05416892 в особі Черкаського відділу комплексного проектування державного підприємства - Українського державного інституту з проектування об'єктів дорожнього господарства «Укрдіпродор» , м. Черкаси, бул. Шевченка, 293, ідентифікаційний код 21368968, номер рахунку в банку невідомий

881,00 грн. судового збору.

Наказ видати стягувачу.

Повернути державному підприємству - Українському державному інституту з проектування об'єктів дорожнього господарства «Укрдіпродор» (м.Київ, Повітрофлотський проспект, 39/1, код ЄДРПОУ 05416892) в особі Черкаського відділу комплексного проектування державного підприємства - Українського державного інституту з проектування об'єктів дорожнього господарства «Укрдіпродор» , (м. Черкаси, бул. Шевченка, 293, ідентифікаційний код 21368968) з Державного бюджету України 50% судового збору, сплаченого по платіжному дорученню від 09 жовтня 2018 року №360

в сумі 881,00 грн. (вісімсот вісімдесят одна гривня).

Оригінал платіжного доручення залишити в справі.

Дана ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвалу може бути оскаржено в порядку, визначеному ГПК України.

Суддя Г.М. Скиба

Дата ухвалення рішення27.12.2018
Оприлюднено02.01.2019
Номер документу78929565
СудочинствоГосподарське
Сутьвідмову від позову в частині стягнення інфляційних втрат та 3% річних у зв'язку з оплатою відповідачем після подання позову (26.12.2018р.) суми основного боргу в розмірі 4 885,96 грн. та врегулюванням спору. У зв'язку з визнанням позову відповідачем позивач просить повернути йому 50% судового збору, сплаченого при поданні позову, - з Державного бюджету України. В судовому засіданні

Судовий реєстр по справі —925/1302/18

Ухвала від 27.12.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 11.12.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні