Ухвала
від 26.12.2018 по справі 904/5451/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

26.12.2018м. ДніпроСправа № 904/5451/18

Суддя Євстигнеєва Н.М. , розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Агросистем", м. Дніпро

до Департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міської ради, м. Дніпро

про визнання дій неправомірними та зобов'язати вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Агросистем" звернулося до господарського суду з позовом до Дніпровської міської ради, Департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міської ради в якому просить:

- визнати неправомірними дії відповідача, спрямовані на спонукання до укладення договору позивачем про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту по одному й тому самому об'єкту будівництва вдруге: "Будівництво автосалону, цеху зі складання автомобілів та комплексу технічного обслуговування автомобілів по вул. Дніпросталівській (Винокурова), 30Б" з вимогою наступної сплати нової суми пайового внеску;

- зобов'язати відповідача видати Товариству з обмеженою відповідальністю "Агросистем" довідку про використання вимог по повній сплаті коштів пайової участі на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Дніпра у зв'язку із будівництвом автосалону, цеху зі складання автомобілів та комплексу технічного обслуговування автомобілів за адресою вул. Дніпросталівська (Винокурова), 30Б;

- витрати по сплаті судового збору покласти на відповідача.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що листом від 11.12.2017 №10/15-763, після спливу понад 3 років після реєстрації Декларації про готовність об'єкту до експлуатації Дніпровська міська рада (відповідач) направила позивачу для ознайомлення та підписання 2 примірника договору про пайову участь на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури м. Дніпра. Однак, відносно цього об'єкту позивач вже сплатив у повному обсязі розмір пайового внеску, відповідно до рішення Дніпропетровської міської ради від 24.12.2008 №220/10. Позивач зазначає, що звертався до відповідача із проханням надати довідку щодо виконання вимог по повній сплаті пайової участі, натомість відповідачем такої довідки надано не було.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 10.12.2018 позовну заяву залишено без руху, Товариству з обмеженою відповідальністю "Агросистем" встановлено строк до 27.12.2018 для усунення недоліків позовної заяви, а саме: визначитися з позовними вимогами до кожного з відповідачів та надати уточнення до позовної заяви; зазначити у позовній заяві місцезнаходження, поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти Дніпровської міської ради; надати докази направлення на адресу Дніпровської міської ради копії позовної заяви з додатками та роз'яснено, що в разі не усунення всіх недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулась з позовною заявою.

18.12.2018 до господарського суду надійшла заява позивача про усунення недоліків позовної заяви, надано уточнену позовну заяву, відповідно до якої визначає відповідачем у справі лише Департамент економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міської ради та просить:

- визнати неправомірними дії Департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міської ради, спрямовані на спонукання до укладення договору позивачем про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту по одному й тому самому об'єкту будівництва вдруге: "Будівництво автосалону, цеху зі складання автомобілів та комплексу технічного обслуговування автомобілів по вул. Дніпросталівській (Винокурова), 30Б" з вимогою наступної сплати нової суми пайового внеску;

- зобов'язати Департамент економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міської ради видати Товариству з обмеженою відповідальністю "Агросистем" довідку про використання вимог по повній сплаті коштів пайової участі на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Дніпра у зв'язку із будівництвом автосалону, цеху зі складання автомобілів та комплексу технічного обслуговування автомобілів за адресою вул. Дніпросталівська (Винокурова), 30Б.

Також позивачем надано докази направлення на адресу відповідача копії уточненої позовної заяви.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України, що є достатнім для прийняття її до розгляду і відкриття провадження у справі.

Враховуючи складність та категорію справи, суд вважає за необхідне розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до приписів статей 12, 176, 177 Господарського процесуального кодексу України суд вбачає підстави прийняти позовну заяву до розгляду, відкрити провадження у справі та призначити підготовче засідання.

Керуючись статтями 12, 176, 177, 178, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В :

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання на 22.01.2019 о 14:30год., яке відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в кабінеті № 3-208 за адресою: 49600, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

Відповідачу:

- у строк до 14 січня 2019 року надати до суду відзив на позовну заяву, докази в обґрунтування своїх заперечень;

- надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, надати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву та доданих до нього документів позивачу;

Позивачу:

- у строк до 22 січня 2019 року надати до суду відповідь на відзив на позовну заяву, в якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення;

- документи, що підтверджують право власності на рухоме майно за позивачем;

- докази передачі майна до статутного капіталу приватного підприємства (п. 1.10 Статуту).

Роз'яснити учасникам, що відповідні заяви по суті справи повинні відповідати вимогам статей 161-165 Господарського процесуального кодексу України та мають бути подані у строк, визначений в ухвалі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 26.12.2018 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до статті 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.12.2018
Оприлюднено02.01.2019
Номер документу78952552
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/5451/18

Судовий наказ від 12.03.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Судовий наказ від 12.03.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Рішення від 19.02.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Ухвала від 19.02.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Ухвала від 12.02.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Ухвала від 22.01.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Ухвала від 26.12.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Ухвала від 10.12.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні